въпрос за ъпдейт на софтуера
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: въпрос за ъпдейт на софтуера
MadChicken написа:Дай им текущите софтуерни номера и ще ти кажем дали има нещо по-ново излязло, но така или иначе автомата и навигацията НЕ ти препоръчвам дори от интерес да се опитваш да ги обновявяш с нещо различно от Icom за да не плачеш после...
Проблем със синхронизацията между CAS и DME/DDE има почти винаги, ако I-Level (Integration level) на двата е различен. Или казано с думи прости, ако единия модул е с по-стар софтуер от другия, както и ако някой майстор е пипал километрите в eprom-ите им или колата е "Франкенщайн" и никой не знае кой модул от къде е взет и дали въобще става...
Е затова говоря и аз

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Оци ,за пореден път се убеждавам,че четеш през редовете.Върни се назад в темата и ги почни мнение по мнение,дума по-дума.Къде те чукат,къде се пукаш?!?!.....
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Atsalov написа:Оци ,за пореден път се убеждавам,че четеш през редовете.Върни се назад в темата и ги почни мнение по мнение,дума по-дума.Къде те чукат,къде се пукаш?!?!.....
Ако така си ме разбрал се извинявам. Ама според мен добре ме разбра.

Atsalov написа:Giovanni е много прав,част от модулите се ъпдейтват по оптика и варианта да намежеш нещо с д-кановата инпа е много голям, но не бой се ПОЧТИ - всичко се оправя.
А до колкото за колегата Oci ,мога да кажа от опит че след ъпдейта изчезват проблемите със синхронизацията на ISN кода
и за да е ясно ред по ред четено

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
MadChicken написа:Дай им текущите софтуерни номера и ще ти кажем дали има нещо по-ново излязло, но така или иначе автомата и навигацията НЕ ти препоръчвам дори от интерес да се опитваш да ги обновявяш с нещо различно от Icom за да не плачеш после...
Проблем със синхронизацията между CAS и DME/DDE има почти винаги, ако I-Level (Integration level) на двата е различен. Или казано с думи прости, ако единия модул е с по-стар софтуер от другия, както и ако някой майстор е пипал километрите в eprom-ите им или колата е "Франкенщайн" и никой не знае кой модул от къде е взет и дали въобще става...
Не са пипани км и последно за обновяване е била във БМВ, наложи се да сменя vin номера на блутута понеже не беше сменен като е кодиран

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
На мен ми пише SW A3.45.82 в скритото ОБД меню.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
expl0de написа:На мен ми пише SW A3.45.82 в скритото ОБД меню.
Това е друго.
7 цифрен номер е това което трябва.
Същото като на частите(последните 7).
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
За тези ли номера става на въпрос.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
абсолютно
oci написа:expl0de написа:Здравейте, искам да си ъпдейтна до последна версия, до колкото разбрах само в оторизиран сервиз правят ъпдейтите, но поне мога ли да видя аз с коя версия съм и коя е най-новата, понеже не ми се дават 60 лева просто да ми кажат, че съм с последния софтуер, за мкар Пловдив става дума. Колата е 320и е92.
Нямам навигация и автоматична ск кутия, в такъв случай има ли какво да ми се ъпдейтва?
Тази услуга може да се направи на много места не е задължително само в оторизиран представител, НО честно казано на твоята кола и да я ъпдейтнеш нищо няма да постигнеш. Моята е подобна и още не съм я правил, а съм ъпдейтнал на половината колеги хаххаха и то не е от това, че обущаря ходи бос просто ефекта е нулев с описаните от теб екстри, но ако си го решил лошо няма, няма да и навредиш, само едно е сигурно ще олекнеш
А има ли накакви рискове при подобен ъпдейт? На моята кола нави-то не е ъпдейтвано никога и ми се иска да направя ъпдейт, защото през годините си има промени, bugfix-чета и т.н., но честно казано някъде бях видял, че тая работа била малко като руска рулетка....

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Има рискове на навигациите преди фейса с поостаряли чипове да фейлне без значение с колко хубава техника се прави.
Все пак колкото по-добра е техниката, толкова по-малък е риска. Това в никакъв случай не означава, че дилърските сервизи са задължително с такива
Все пак колкото по-добра е техниката, толкова по-малък е риска. Това в никакъв случай не означава, че дилърските сервизи са задължително с такива

Giovanni написа:Има рискове на навигациите преди фейса с поостаряли чипове да фейлне без значение с колко хубава техника се прави.
Какво е решението в този случай? Да не пипам? Дразни ме това с feedback-а на контролера. Четох, че след еди коя си година е disabled
Иначе намерих това, но най-вероятно крие същите рискове?
Good news is that it can be disabled by changing one line of code in the CAPPL module with NCSexpert. Loading the trace file into NCSdummy you simply change the idrive controller identifier from "high" to "low", re code the module and bam...no more kickback :-)
The controller still clicks when you turn it but no longer kicks back when you reach the end of a list.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Кодиране и програмиране са 2 различни неща.
Кодирането е когато се променя стойност от наличните опции в определен модул. Програмирането е флашване със софтуер било то по-нов(update),по-стар, или същия. Софтуера е вече този, който има определени опции за кодиране.
При кодирането няма такива рискове като при програмирането.
Кодирането е когато се променя стойност от наличните опции в определен модул. Програмирането е флашване със софтуер било то по-нов(update),по-стар, или същия. Софтуера е вече този, който има определени опции за кодиране.
При кодирането няма такива рискове като при програмирането.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Ъпдейтната е вече при Ацалов. Работи си безпроблемно и съм доволен от екипа.
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Колеги имам въпрос.Става на въпрос за 2 е90-ки моята е 2010 средата а на "авера" е 2011 средата.Разликите са че той в менюто на навигацията в Настройки има отделно меню Софтуер ъпдейт.Чрез флашката в жабката си ъпдейтва без проблем и си ги сваля от сайта на БМВ.При мен и аз имам флашка в жабката и в подлакътник-а но в моето меню в Настройки нямам такава опция сякаш е скрита.Какво мога да направя за да я добавя или как да ъпдейтна.И двете коли разполагат с всички-екстри за модела.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
rAd000 написа:Колеги имам въпрос.Става на въпрос за 2 е90-ки моята е 2010 средата а на "авера" е 2011 средата.Разликите са че той в менюто на навигацията в Настройки има отделно меню Софтуер ъпдейт.Чрез флашката в жабката си ъпдейтва без проблем и си ги сваля от сайта на БМВ.При мен и аз имам флашка в жабката и в подлакътник-а но в моето меню в Настройки нямам такава опция сякаш е скрита.Какво мога да направя за да я добавя или как да ъпдейтна.И двете коли разполагат с всички-екстри за модела.
Можеш да си я ъпдейтнеш по кабел и оптика. Ти си със CIC навигация и там проблемите са сведени до минимум.
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5