малко помощ относно бмв е90 320д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Re: малко помощ относно бмв е90 320д
Най-точно става на стенд. Фирмите, които се занимават с ремонт на турбини имат такъв. Трябва да занесеш турбината, заедно с електронното, те го настройват, после майстора го слага така, както са ти го дали. Чувал съм и за разни настройки по слух, шесто чувство и други, но не съм убеден, че се получава добре.
В София по-известните са Turbo's Hoet в Илиенци и Митко Турбото на ул. 202 (не помня как му е фирмата).
В Реал Турбо категорично ти препоръчвам да не стъпваш, че за тях като чуя и
Имай предвид, че споделям при мен от какво беше. Има възможност при теб да е от съвсем друго нещо, така че е добре да се консултираш с компетентно лице, което да поеме отговорност за диагнозата (ако намериш такъв пиши, че аз още търся такъв БМВ майстор)
В София по-известните са Turbo's Hoet в Илиенци и Митко Турбото на ул. 202 (не помня как му е фирмата).
В Реал Турбо категорично ти препоръчвам да не стъпваш, че за тях като чуя и

Имай предвид, че споделям при мен от какво беше. Има възможност при теб да е от съвсем друго нещо, така че е добре да се консултираш с компетентно лице, което да поеме отговорност за диагнозата (ако намериш такъв пиши, че аз още търся такъв БМВ майстор)

другата седмица мисля да отскоча до маднес в Пловдив чувал съм че работят добре давим на дино как е мисля че и дпф има голямо означение да го изолираме давим какъв ще е резултата ще пробваме и с чип на мотора
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Извинявай ама ти казваш, че имаш проблем с турбото, а отиваш при тунери за чип, да няма после изненади за няколко хилядарки 

- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Моето турбо е сменено с ново в БМВ преди 25 хиляди вече... Днес пробвах с МАР сензора - четох в нета да го сваля и да го почистя с контактен спрей. Така и направих, но без резултат. Иначе преди месеци ходих при един човек във Воуяк, и той с професионално оборудване чете живи данни на колата. Каза, че акутатора на турбото работи както трябва и всички данни са в норми, но имам леко завишено налягане в ДПФ-а, той ми предложи премахване. Това май ще бъде следващата стъпка...
Другия колега ако намериш решение пиши. Дано успееш преди мен

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Зарежете това премахване на части наляво и надясно , ДПФ-а се чисти има тема в Е60 частта с много подробни описания, за машинно и за такова с препарат
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Taruno написа:Зарежете това премахване на части наляво и надясно , ДПФ-а се чисти има тема в Е60 частта с много подробни описания, за машинно и за такова с препарат
Зависи, ако караш основно на къси разтояния нищо друго не помага...личен опит
преди да сменя актоатора дпф се беше задръстил до 100 процента и колата не можеше да върви четох за регенерация и я активирахме от лаптопа на 5 мин с 60км колата изхвърли от ауспуха много парчета все едно от печка жар и мн димеше след това литна но се съмнявам дане се е разрошил филтъра проблема е само че до 2 и 500 никаква е няма а след тия обороти се изтрелва филтъра за картернните газове не е сменен никога но едвали ще има резултат от него
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
филтъра за картернните газове не е сменен никога но едвали ще има резултат от него[/quote]
Може да не е от него, но това е консуматив, как може да не е сменян
Може да не е от него, но това е консуматив, как може да не е сменян

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
yordan_ichev написа:Моето турбо е сменено с ново в БМВ преди 25 хиляди вече... Днес пробвах с МАР сензора - четох в нета да го сваля и да го почистя с контактен спрей. Така и направих, но без резултат. Иначе преди месеци ходих при един човек във Воуяк, и той с професионално оборудване чете живи данни на колата. Каза, че акутатора на турбото работи както трябва и всички данни са в норми, но имам леко завишено налягане в ДПФ-а, той ми предложи премахване. Това май ще бъде следващата стъпка...
От актуатор съм брал ядове два пъти без да има видими симптоми. Вземи от друга кола, смени го и пробвай - веднага се усеща разлика, ако е от него.
Never mistake motion for action...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
inata_89 написа:..... филтъра за картернните газове не е сменен никога но едвали ще има резултат от него
Ако не е сменен и е стария модел с дунапрена, той става гумен връща обратно налягане и може да ти изтрещи турбината от него ........... как може да не е сменян като сервизния му интервал е на две смени на масла ако е стария и чистене на две смени ако е новия.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Taruno написа:inata_89 написа:..... филтъра за картернните газове не е сменен никога но едвали ще има резултат от него
Ако не е сменен и е стария модел с дунапрена, той става гумен връща обратно налягане и може да ти изтрещи турбината от него ........... как може да не е сменян като сервизния му интервал е на две смени на масла ако е стария и чистене на две смени ако е новия.
Е на циклона кое и какво му чистиш??? Аз винаги го гледам, ама все не виждам какво има за чистене по тоя циклон. Единственото което правя, е да слагам провмивка на двигателя преди смяна на масло... може и да оказва влияние...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Циклонния с времето клеясва ако не се чисти това е
а другия да не се сменя просто нямам думи 

от къде мога да си го поръчам тоя филтър даи те някакъв линк или парт номер
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
viewtopic.php?f=63&t=171163 Малко реклама на Митака.
Иначе може да го вземеш и от дилърите, и при майсторите, както и в други магазини за части. Няма как да го объркат - казваш филтър на картерните газове (пари) и ще ти го намерят. Но ако се оправи от това, ще удариш кьоравото просто.
Иначе може да го вземеш и от дилърите, и при майсторите, както и в други магазини за части. Няма как да го объркат - казваш филтър на картерните газове (пари) и ще ти го намерят. Но ако се оправи от това, ще удариш кьоравото просто.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2