Мотора тресе - 320d
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- emoodd
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW 8
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Мотора тресе - 320d
Той в началото като тръгне да заминава тоя маховик не тропа!!! Появява се разклащане най-вече при гасене.
- emoodd
- Потребител
-
"Единствено намаля тресенето когато махнем маркуча на EGR-ра", когато е запалена на място около колата "люти" като на не изгоряла нафта, като че ли има някакъв проблем с въздуха -ли горивото ли??? Но не е загубила мощност.На диагностиката не дава проблеми.
Добри Е.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Колега, често срещаните варианти са: тампони двигател, демпфер, дюзи и мека връзка на генерацията.
80% от вибрациите са заради тампоните на двигателя, на пръв поглед не може да се разбере дали са заминали, докато не се свалят.
Все пак почистете ЕГР-а и всмукателните колекторите от въглеродните отлагания и прегледайте вихровите клапи.
Не е скъпа манипулация, а когато и да я направиш винаги ще има нужда от нея
80% от вибрациите са заради тампоните на двигателя, на пръв поглед не може да се разбере дали са заминали, докато не се свалят.
Все пак почистете ЕГР-а и всмукателните колекторите от въглеродните отлагания и прегледайте вихровите клапи.
Не е скъпа манипулация, а когато и да я направиш винаги ще има нужда от нея

Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- emoodd
- Потребител
-
Всичко съм прегледал без да чистя АГР и колекторите- но утре ги почвам, забелязах че ми гори с около 1,5-2 л. в повече, и мирише/ люти на не изгоряла нафта. Между другото пуснах и тема "Висок разход" та да стигнем донякъде.
Добри Е.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с е46 и имам същия проблем, но само между 900-1100 оборота, без значение на място или в движение. Започвам едно по едно да проверявам по метода на изключването и ще докладвам при мен как се развива аналогичната ситуацията.
Диагностиката на дюзите на студен двигател ли я правихте? Задължително е. С газ, без газ и след това пак на топъл.
Диагностиката на дюзите на студен двигател ли я правихте? Задължително е. С газ, без газ и след това пак на топъл.
- emoodd
- Потребител
-
Диагностиката е правена в сервиз на студен и топъл двигател, но нищо. Интересно че , шума и вибрацията не се увеличават значително със качването на оборотите. Единствено утре аз ще си почистя АГР и колекторите , друго невиждам. Сподели ако откриеш проблема
Добри Е.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Колега, реших си проблема. Преди няколко седмици сменях водна помпа и пистов ремък и тогава ми бяха казали, че са прегледали всички ролки, само че не бяха. Днес ходих да ми преглеждат меката връзка на генерацията, беше здрава и пичовете решиха да запалят колата без ремъци. Оказа се, че обтегача ми е за смяна. Обтегача се държи на едни втулки и после се закрепва с някакъв алуминии за блока. Ако не се сменя обтегача на време заедно с втулките, този алуминии се деформира или се къса и е малко филм ремонта, но се прави, само че без да се свали обтегача не се вижда.
Успех с твоя проблем, дано е някоя дреболия, ще следя темата
Успех с твоя проблем, дано е някоя дреболия, ще следя темата

- emoodd
- Потребител
-
Палил съм я със свалени ремъци и пак същото, не що дребно е и за това неможе да се хване. На някой може да нему прави впечатление но мен тази вибрация ме дразни, още повече че и разхода е по висок
Добри Е.
Бихте ли казали каква е точно целта на паленето без ремъци, какво се разбира от това? Че до сега никои не ми е предлагал такова нещо, а изглежда има идея да се прави.
- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
bioz написа:Бихте ли казали каква е точно целта на паленето без ремъци, какво се разбира от това? Че до сега никои не ми е предлагал такова нещо, а изглежда има идея да се прави.
Ако може някой да каже и дали това е опасно и записва ли колата след това някакви грешки?
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Целта е точно да се провери дали има вибрации и шумове от ролките, ремъците и обтегачите и от кои точно.
Когато, колата е без ремъци се върти само голямата ролка, която е на коляновия вал, а следните неща не работят:
- хидравлика (която не ти трябва, когато колата е на място и се диагностицира)
- генератор (който зарежда акумулатора)
- водна помпа (която върти водата/антифриза за охлаждане на двигателя)
- компресора на климатика (който също не ти трябва, когато колата е на място и се диагностицира)
Няма опасност да стане поразия, понеже маслената помпа е отделно от тези ролки и си качва маслото в двигателя.
Просто, колата не трябва да работи дълго време и да се форсира прекалено много без ремъци - защото може да загрее двигателя в отсъствието на водната помпа или да падне акумулатора в отсъствието на генератора.
При някои автомобили само записва грешката в паметта на компютъра, но не влияе на работата на двигателя - след това просто се изчиства грешката с компютър (при някои става и номера с откачането на едната клема от акумулатора за няколко секунди)
Когато, колата е без ремъци се върти само голямата ролка, която е на коляновия вал, а следните неща не работят:
- хидравлика (която не ти трябва, когато колата е на място и се диагностицира)
- генератор (който зарежда акумулатора)
- водна помпа (която върти водата/антифриза за охлаждане на двигателя)
- компресора на климатика (който също не ти трябва, когато колата е на място и се диагностицира)
Няма опасност да стане поразия, понеже маслената помпа е отделно от тези ролки и си качва маслото в двигателя.
Просто, колата не трябва да работи дълго време и да се форсира прекалено много без ремъци - защото може да загрее двигателя в отсъствието на водната помпа или да падне акумулатора в отсъствието на генератора.
При някои автомобили само записва грешката в паметта на компютъра, но не влияе на работата на двигателя - след това просто се изчиства грешката с компютър (при някои става и номера с откачането на едната клема от акумулатора за няколко секунди)
- emoodd
- Потребител
-
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
emoodd написа:Колеги излезе, че е маховик !!!!
Колега,
след като прочетох цялата тема съм сигурен че ще имаш нов пост : " Излезе дюза" !
Няма как от маховика да ти качи разхода с литър и отгоре, да мирише на неизгоряла нафта и т.н.
Отделно, маховика на педала не го ли усети ?
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
emoodd написа:Колеги излезе, че е маховик !!!!
Аз още в началото ти го споменах,но ти каза,че сте го проверили.Това им е доста слабо и скъпо място на тези дизели за съжаление.
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3