longlife 01 или longlife 04
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: longlife 01 или longlife 04
treti написа:Поради факта, че в европа има строги изисквания за количеството на сяра в горивата, тези масла могат да се използват на всички коли, които изискват ЛЛ01 масла (обратно съвместими са).
НО - при равни други условия - техния живот е по-кратък и предпазват по-зле двигателя.
Като генерален извод - ако мотора не изисква ЛЛ04, а ЛЛ01 масло - по-добре да се използва ЛЛ01.
Ако се кара с ЛЛ04 - смяна на повече от 15000 км е нещо, което се прави по икономически, а не технически причини (особенно силно важи за екслпоатационните условия в България).
treti написа:НО - при равни други условия - техния живот е по-кратък и предпазват по-зле двигателя.
Недей излагаш се!
Цялата тази щуротия няма да е чета като цяло глупости писани от човек нищо не разбиращ от горива и Евро стандарт и масла!!!
Нито на теб нито на предишните не са ти ясни нанотехнологията както и много характеристики на маслото !!!
Само това ще кажа че LL-04 покрива всички предишни стандарти като LL-01 и LL-98 но обратното е невъзможно !!!
Какво се продава в САЩ като масла и горива е друга тема

- IVAKDIVAK
- Потребител
-
- Кара: E60 530i 2006 N52B30
Моля някой от знаещите да ми отговори на въпроса с каква марка масло трябва да се кара бензиново бмв с мотор N52B30 така , че да се избегне максимално образуването на отлагания във двигателя . Много бях изненадан като отворих капачката за наливане на маслото и видях доста неприятна гледка имаше доста нагар около шийките на разпределителните валовете , а също така и по капака на клапаните като бръкнах със пръст и изкарах даста мизерия със кафяво черен цвят и консистенция на карамел. Като потърсих в гугъл намерих информация и от други места че това е характерно за новите поколения мотори които работят на доста по високи температури в сравнение със по старите поколения двигатели . Явно дори и последният стандарт(LL-04) не може да се справи с повишените изисквания към маслото на новите поколения бензинави двигатели . Карал съм колата със масло БМВ – 0W40 – LL-04 , сега последният път сипах кастрол 0W30 – LL – 04 но разлика не виждам нагара си го има , при последните две смени правих и промивка но без съществен успех , е можеби съвсем малко намаля нагара но не много. Мисля ,че май единственото спасение е отваряне на капака на главата и картера и механично почистване . Та мисълта ми е каква марка масло ще препоръчате . Сменям си маслото максимум на 10 – 12 хил . километра .
пп: Ето и един пример от братята руснаци : http://www.youtube.com/watch?v=KzQJM1Va ... r_embedded
пп: Ето и един пример от братята руснаци : http://www.youtube.com/watch?v=KzQJM1Va ... r_embedded
Последна промяна IVAKDIVAK на 27 Яну 2014, 18:14, променена общо 1 път
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
@ ilia1984
Не знам кой се излага в случая, ти - "специалиста по нанотехнологии" или някой друг, ама вземи виж този документ който съм постнал и не ми казвай че американците са го измислили :
viewtopic.php?f=112&t=273827&p=3773909&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE#p3773909
Много точно го е казал колегата, че ll-04 е създаден заради филттрите ДПф и т.н. , за да не ги скапва допълнително. Разгледай таблицата и ще се убедиш в това. Маслото 04 си има и недостатъци, като "полемeрiзацията", гледай и тук за това :
http://bmwservice.livejournal.com/27699 ... 1#comments
Затова аз предпочитам да карам с 01 , бензинов ми е двигателя, също така дизели от първите 2005 година също могат да карат с 01, т.к. ако не знаеш нямат DPF !
То не бе глупости твойте, не бе чудо...... ще паднела гаранцията с 01 и т.н. По маслото щели да засекат на колко км. ми е и т.н.
Не знам кой се излага в случая, ти - "специалиста по нанотехнологии" или някой друг, ама вземи виж този документ който съм постнал и не ми казвай че американците са го измислили :
viewtopic.php?f=112&t=273827&p=3773909&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE#p3773909
Много точно го е казал колегата, че ll-04 е създаден заради филттрите ДПф и т.н. , за да не ги скапва допълнително. Разгледай таблицата и ще се убедиш в това. Маслото 04 си има и недостатъци, като "полемeрiзацията", гледай и тук за това :
http://bmwservice.livejournal.com/27699 ... 1#comments
Затова аз предпочитам да карам с 01 , бензинов ми е двигателя, също така дизели от първите 2005 година също могат да карат с 01, т.к. ако не знаеш нямат DPF !
То не бе глупости твойте, не бе чудо...... ще паднела гаранцията с 01 и т.н. По маслото щели да засекат на колко км. ми е и т.н.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
kraska написа:Затова аз предпочитам да карам с 01 , бензинов ми е двигателя, също така дизели от първите 2005 година също могат да карат с 01, т.к. ако не знаеш нямат DPF !
Колега тук никой не се кара дали ще караш с longlife 01 или longlife 04 си е твой личен избор

С две думи да ти обясня има изисквание които трябва да бъдат покрити едно масло да бъде longlife 01 или longlife 04 в случая longlife 01 позволява масла от групата на хидрокрек да покриват LL-01 и т.н! Прочети в нета какво пише за маслата хидрокрек и за истинските синтетични масла

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Long Life 04 e въведен СПЕЦИАЛНО за дизеловите двигатели с ДПФ. Всички други могат да карат с LL 01 или LL 04. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Вместо да пиша мнение за маслата, се налага да ви усмирявам. Още една обида и участващите отплават с ферибота поне за седмица.
Never mistake motion for action...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Хайде и аз да питам нещо-
Карам от години само с Castol 0W40, преди беше EDGE SPORT , сега EDGE FST и си го внасям от UK за да спя спокойно , но какво забелязах заради вашия спор:
Масло Castrol Edge FST 0W40 с баркод Германия:
Моето е Castrol Edge FST 0W40 с баркод UK и е BMW LL01
Карам от години само с Castol 0W40, преди беше EDGE SPORT , сега EDGE FST и си го внасям от UK за да спя спокойно , но какво забелязах заради вашия спор:
Моето е Castrol Edge FST 0W40 с баркод UK и е BMW LL01
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Едно и също масло е LL01 и LL04? Или са сменили рецептата между двете партиди, или са объркали етикета
Ще бъде добре някой с магазин да прегледа тубите, за да видим Кастрол кое внасят в България... По спомен, аз последния път налях 5-30 Кастрол, който беше LL04.

Never mistake motion for action...
- kraska
- ентусиаст
-
Ти ме уби
, мислех че 0W40 на Castrol Edge FST е само LL-01
Купих си преди месец от Германия такова, довечера ще проверя какво пише на опаковката (2013 е производство) !

Купих си преди месец от Германия такова, довечера ще проверя какво пише на опаковката (2013 е производство) !
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Тези са даденио като LL -04
http://oelshop24.de/motoroele/pkw-motor ... -30?c=2191
А това като LL -01
http://oelshop24.de/motoroele/pkw-motor ... /b4?c=2191
А това като LL -01
http://oelshop24.de/motoroele/pkw-motor ... /b4?c=2191
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Както казваше един колега: масло има колкото и каквото искаш, ама опаковки трудно се намират! 

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа:Както казваше един колега: масло има колкото и каквото искаш, ама опаковки трудно се намират!

Има два вида едж 0W40. На различните пазари се продават различни модели. Единия е 0W40 отговарящ на LL04 (C3) - пряк наследник на стария едж спорт (техническите им ха-ки са 1:1). Такъв се внася в България от Мотобул (поне до миналата година беше така). Други страни в които се предлага само той са Франция, Холандия и Унгария, сигурно и други има.
Другия е по-нов модел, появи се преди около 2 години и името му е 0W40 A3/B4. Той не отговаря на C3 спецификацията и съответно на ЛЛ04.
Продава се масово из западна Европа - Англия, Испания, Италия ... В германия също се предлага този модел, но там е в 5 литрова опаковка - както всички модели EDGE, който се предлагат там.
По мое мнение 0W40 A3/B4 е от най-хубавите масла на пазара въобще, за коли, които не изискват LL04 (C3)
Другия е по-нов модел, появи се преди около 2 години и името му е 0W40 A3/B4. Той не отговаря на C3 спецификацията и съответно на ЛЛ04.
Продава се масово из западна Европа - Англия, Испания, Италия ... В германия също се предлага този модел, но там е в 5 литрова опаковка - както всички модели EDGE, който се предлагат там.
По мое мнение 0W40 A3/B4 е от най-хубавите масла на пазара въобще, за коли, които не изискват LL04 (C3)
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
treti написа:Има два вида едж 0W40. На различните пазари се продават различни модели. Единия е 0W40 отговарящ на LL04 (C3) - пряк наследник на стария едж спорт (техническите им ха-ки са 1:1). Такъв се внася в България от Мотобул (поне до миналата година беше така). Други страни в които се предлага само той са Франция, Холандия и Унгария, сигурно и други има.
Да не подържаме излишно тази тема ето линк към тема точно за кои мотори какво масло да се използва http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=478344
Като има редица бензинови мотори като М57TU2 където е задължително LL-O4

- kraska
- ентусиаст
-
Да беше отворил линка който ти дадох по-горе, щеше да видиш дори по-актуален списък на същото!
M57TU2 е дизел.
M57TU2 е дизел.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3