Разлика м/у реален разход гориво и показания бк
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
- Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT
Re: Разлика м/у реален разход гориво и показания бк
Добре де - объркал съм се - меню 20 беше корекцията... толкова ли не ги разгледахте всичките ей така поне от любопитство 

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
90e90e написа:TsvetanVR написа:При мен пък разхода по борд и реалния разход засичан от пълен до пълен резервоар (до капачката) е напълно еднакъв.
Аз ти вярвам, особено ако говориш за цифрите от лявата страна на десетичната запетая... Иначе си е мааалко преувеличено, особено при смесено каране...
Абе ти ли я караш или аз я карам тая кола? Аман от знаещи в тоя форум...

Да, борда ми показва отклонение от 5/100 от реалния разход, ама пиша че е точен ей така за да се правя на интересен просто....баси...
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
TsvetanVR написа:90e90e написа:TsvetanVR написа:При мен пък разхода по борд и реалния разход засичан от пълен до пълен резервоар (до капачката) е напълно еднакъв.
Аз ти вярвам, особено ако говориш за цифрите от лявата страна на десетичната запетая... Иначе си е мааалко преувеличено, особено при смесено каране...
Абе ти ли я караш или аз я карам тая кола? Аман от знаещи в тоя форум...![]()
![]()
Да, борда ми показва отклонение от 5/100 от реалния разход, ама пиша че е точен ей така за да се правя на интересен просто....баси...
Дон Цеци, споко бре...Много си натегнал съединителя... Чак ми се разхлопа сърцето като ти прочетох коментара... Като говориш небивалици няма как да нямаш опоненти...Аман от такива като тебе дето все много карат а пък останалите лапаме мухи... Мога да ти говоря много за прогнозиране на разход на гориво и невронни мрежи, но да споря с вятърни мелници е безмислено...Защитавал съм десертация по въпроса и хората са ме оценили... Нацелил си няколко пъти разхода - супер!!! Но ако кажеш че всеки път го нацелваш, както твърдиш е прислено...Замисли се с поста си как ще накараш една камара любители да търсят твоя успех... Не се ли усещаш, че по този начин ги пращаш за зелен хайвер??? Ако това е целта ти - това е друга бира... Хайде карай със здраве и не пускай фитили на новобранците зад любимата марка щото не ти прави чест!
Съжалявам, че ти влизам в тона ама като ти гледам постовете - ти си го заслужаваш
Късмет на ВСИЧКИ!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Не съм защитавал дисертация на тая тема, но на е46-та ми, борда беше невероятно точен. Най-голямата разлика е била 0.2л, без значение от засичането - цял резервоар или по-малко гориво. Разлика, която влиза в допустимите норми на бензиноколонките. Тук не е така! Дразни! 

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
baga написа:Не съм защитавал дисертация на тая тема, но на е46-та ми, борда беше невероятно точен. Най-голямата разлика е била 0.2л, без значение от засичането - цял резервоар или по-малко гориво. Разлика, която влиза в допустимите норми на бензиноколонките. Тук не е така! Дразни!
Ето това е максимума който може да се иска !!!
Ако се правят корекции по джанти, гуми... започват анумалиите... Има корекционни коефициенти... Системата е адаптивна, но... иска време докато "намери истината"...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Правих адаптация преди няколко месеца софтуерно за разхода....., а резултата е същия. Пак дава разлика от 5-6л. от реалния разход.
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
90e90e написа:TsvetanVR написа:90e90e написа:TsvetanVR написа:При мен пък разхода по борд и реалния разход засичан от пълен до пълен резервоар (до капачката) е напълно еднакъв.
Абе ти ли я караш или аз я карам тая кола? Аман от знаещи в тоя форум...![]()
![]()
Дон Цеци, споко бре...Много си натегнал съединителя... Чак ми се разхлопа сърцето като ти прочетох коментара... Като говориш небивалици няма как да нямаш опоненти...Аман от такива като тебе дето все много карат а пък останалите лапаме мухи... Мога да ти говоря много за прогнозиране на разход на гориво и невронни мрежи, но да споря с вятърни мелници е безмислено...Защитавал съм десертация по въпроса и хората са ме оценили... Нацелил си няколко пъти разхода - супер!!! Но ако кажеш че всеки път го нацелваш, както твърдиш е прислено...Замисли се с поста си как ще накараш една камара любители да търсят твоя успех... Не се ли усещаш, че по този начин ги пращаш за зелен хайвер??? Ако това е целта ти - това е друга бира... Хайде карай със здраве и не пускай фитили на новобранците зад любимата марка щото не ти прави чест!
Съжалявам, че ти влизам в тона ама като ти гледам постовете - ти си го заслужаваш
Късмет на ВСИЧКИ!
Т'ва ми звучи като "Манекенките не трябва да са кльощави, 'щото депресират дебелите и грозни жени и ги подтикват към самоубийство"

И не съм казал, че много карам, а че аз карам конкретния автомобил, не ти. Всяко зареждане си го добавям в нета и си следя разхода и съвпаа с борда. Ся, може понякога да има 0.1 разлика, но когато съм ресетвал борда при зареждане и съм сверявал после са съвпадали.
А колкото до съединителя, не съм го натегнал ама изобщо.

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
TsvetanVR написа: Ся, може понякога да има 0.1 разлика
Още ще кажеш, ама хайде... няма да те мъчим повече...караш уникално БМВ и явно си срастнал много с него....Не го давай на никого да го кара, че може да започне да дава анумалии и токувиж се разбутал разходомера ... сакън!
Цеци, моля те не ми се спори повече... нека и другите да кажат нещо и да спрем да цапаме...
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
90e90e написа:TsvetanVR написа: Ся, може понякога да има 0.1 разлика
Още ще кажеш, ама хайде... няма да те мъчим повече...караш уникално БМВ и явно си срастнал много с него....Не го давай на никого да го кара, че може да започне да дава анумалии и токувиж се разбутал разходомера ... сакън!
Цеци, моля те не ми се спори повече... нека и другите да кажат нещо и да спрем да цапаме...

Де бе брат,дай малко по-грамотно

Кво ядеш човека,каза че е точен и аз казах че е точен - и наистина е така,искаш 1 месец да те карам с мен да видиш ли или какво....

Последна промяна raddy на 13 Окт 2012, 2:09, променена общо 1 път

- baga
- младши ентусиаст
-
Абе спамери, я кажете, при мен на 20 меню излиза 708! Ресетнах и пак 708, нормално ли е?
- baga
- младши ентусиаст
-
Дали да не го направя на 1.000 ?????
калкулирайте и момента с неверните показания на колонката ..
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
1000 фактора има, които клатят системата и за това толеранс от 1-2 до 3 десети е НОРМАЛНО, а не както някои колеги се опитват да изкарат автомобилите си УНИКАЛНИ.
Шъ дам... ти дал ли си да видиш как се дава??? - на неграмотност отговарям с неграмотност!
raddy написа:дай малко по-грамотно![]()
Шъ дам... ти дал ли си да видиш как се дава??? - на неграмотност отговарям с неграмотност!
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Turturelo написа:калкулирайте и момента с неверните показания на колонката ..

...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- baga
- младши ентусиаст
-
Значи проблема е решен! Разликата е идвала от това, че съм променил стойностите /неволно/ на 20 меню. Като връщам "лентата" назад, се сещам, че първия път когато разглеждах скритите менюта, разбутах настройките. Тогава въобще не знаех за какво е това меню и не намирах логика за това, как сменям стойностите. Просто менюто е така направено, че като пипаш без да знаеш, задължително сменяш показанията - ВНИМАВАЙТЕ като си играете!
Мерси много на колегата drianov за ценната информация!

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3