е90 320д или е90 325 бензин
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Re: е90 320д или е90 325 бензин
Негър ... кво беше((:BuKcu:)) написа:LizarD написа:Кой каза дизел?така и не разбрахте че дизелите са за 7 и 5 серия големите двигатели.
И какво му е на 320д примерно?! Не мога да разбера?!

Just a joke

- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
mitaka7 написа:Мерси колеги за вашите мнения. По принцип не карам много - по 15 000 км. на година. Не искам да си взимам дизел за икономия - идеята ми не е това. Просто искам да разбера плюсовете и минусите на дизеловия мотор. Не съм имал никога досега дизел и затова съм малко скептичен към този вид мотор. Явно и моето мнение съвпада с вашите дотук и най-вероятно ще продължа с традицията - бензинов двигател.
Колега, тук не става въпрос дизел или бензин. Колегата Sapa го каза: ОСНОВНАТА разлика, е че бензина е шестак, а дизела е четирицилиндров. Не знам до сега какви двигатели си карал, но те уверявам, че шестака е най-доброто. При условие, че твърдиш, че искаш BMW, не за да къташ кинти, а за да се кефиш докато го караш не виждам причина да се колебаеш. Плюсът на дизеловия мотор се усеща най-добре в някой товарен камион.
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
straight six power написа:mitaka7 написа:Мерси колеги за вашите мнения. По принцип не карам много - по 15 000 км. на година. Не искам да си взимам дизел за икономия - идеята ми не е това. Просто искам да разбера плюсовете и минусите на дизеловия мотор. Не съм имал никога досега дизел и затова съм малко скептичен към този вид мотор. Явно и моето мнение съвпада с вашите дотук и най-вероятно ще продължа с традицията - бензинов двигател.
Колега, тук не става въпрос дизел или бензин. Колегата Sapa го каза: ОСНОВНАТА разлика, е че бензина е шестак, а дизела е четирицилиндров. Не знам до сега какви двигатели си карал, но те уверявам, че шестака е най-доброто. При условие, че твърдиш, че искаш BMW, не за да къташ кинти, а за да се кефиш докато го караш не виждам причина да се колебаеш. Плюсът на дизеловия мотор се усеща най-добре в някой товарен камион.
С тия крайни изказвания и мнения относно дизела. Не знам защо не организирате една подписка до БМВ да спрат най-накрая да ги произвеждат тези печки.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
straight six power написа:mitaka7 написа:Мерси колеги за вашите мнения. По принцип не карам много - по 15 000 км. на година. Не искам да си взимам дизел за икономия - идеята ми не е това. Просто искам да разбера плюсовете и минусите на дизеловия мотор. Не съм имал никога досега дизел и затова съм малко скептичен към този вид мотор. Явно и моето мнение съвпада с вашите дотук и най-вероятно ще продължа с традицията - бензинов двигател.
Не съм фен на дизела , но да не забравяме , че Вайпъра е със двигател на товарен камион , пък си има някой плюсове

Аз не мога да дам съвет по сравнение на толква различни двигатели - просто няма база

Едната кола гори двата пъти по-малко , другата дава 2 пъти повече кеф - ти си преценявай .
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
чак пък 2 пъти повече кеф от 25 .... остаи не върви толкова колкото трябва. Поне според мен.
It`s party time !
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Ако можеш направи тест драйв и на двете и ще ти стане ясно за какво говорим
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Аз също се колебаех между тези два двигателя, но бензина натделя
Разхода му е по висок, но има за какво, само за сравнение - 320д набира от 0-160 за 22сек. а 325и за 15сек. Проосто дизела не е за Бг, не може ново поколение дизел да се кара с корабно гориво и след 100-150к км. започват дюзи, бутала, помпи, турбинките им едни такива мънички пък надуват яко за да докарат някакви коне и след време и те си заминават...
Ако няма да въртиш по 40-50к на година, избора е ясен.
п.с Харесал съм едно черно с оранжева кожа в Берлин, да не ми го отмъкнеш

Ако няма да въртиш по 40-50к на година, избора е ясен.
п.с Харесал съм едно черно с оранжева кожа в Берлин, да не ми го отмъкнеш

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Явно нещата отиват натам към бензиновия двигател. Само нека да видиме какво ще стане с акциза от другата година. Спокойно, черната с оранжевия салон в Берлин няма да я пипам.... 

- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Чисто нов или 2-ра ръка ще го взимаш
А иначе и аз съм за бензина , всички сме за бензина

А иначе и аз съм за бензина , всички сме за бензина

- SoulFly881
- кандидат ентусиаст
-
kronos написа:
Ако няма да въртиш по 40-50к на година, избора е ясен. ]
Какво ще стане ако върти 40-50к на година с бензинов двигател?
Ако няма да въртиш по 40-50к на година, избора е ясен. ]
Какво ще стане ако върти 40-50к на година с бензинов двигател?
///M
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Разхода на гориво 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
LizarD написа:Кой каза дизел?така и не разбрахте че дизелите са за 7 и 5 серия големите двигатели.
Kолега...ти карал ли си дизел от ново поколение? (Е90, Е60) ? - не ми отговаряй

@kronos-имаш право до някъде, обаче с един ремап на софта на 320д нещата стават много различни? (+ това тази разлика от 7 секунди ми се вижда доста преувеличена

Прав си - турбината винаги е била слабо място на дизеловите баварци, но това идва по-скоро от факта, че се карат като състезателни автомобили, а не от това, че са слаби.
320д Е90 е един много добър автомобил от гледна точка на "златната среда" - кола, която хем е икономична, хем е с много добри динамични характеристики (пак казвам-особено след софтуерна намеса)!
за бензина - няма да кажа лошо, но ако трябва да бъда честен мен лично не ме блазни (може би защото карам много-40-45к на година ги правя) и не се кефя, когато "наливам" - стила ми на каране не е шумахер, но когато има нещо интересно на магистралата и съм на вълна фън...ясна е работата.
Точно заради изписаното по-горе съм твърдо за дизела! (+ light чип тунинг)
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Добре, колко може да се засили тоя дизел, не повече от 190к.с, но измъчени от няма и два литра мотор? Не знам дали имаш преки наблюдения, но 325и е много по бързо от 320д даже и на доускорение. Като ше се дават пари поне да знаеш за какво ги даваш. Не може никой да ме убеди че 320д автомат е по забавно от 325и с ръчни скорости
Все пак всеки сам си решава за какво ще ползва колата и дали му изнасят разходите.

Все пак всеки сам си решава за какво ще ползва колата и дали му изнасят разходите.
320d с чип е ПО-бързо от 325и бензин.
320д става около 200 коня (+/-10) и около 420/450 въртящ момент. И да, по бързо е и гори два пъти по малко. Но има други недостатъци като звук и т.н. Но пък си има и плюсове...
Аз лично ако ще е под 250 коня ще е дизел, ако ще е над - бензин.
А най-добрия ти варянт е едно 325д + чип = 260-280 коня. 335и/д килър ( ако са без екстри)...
320д става около 200 коня (+/-10) и около 420/450 въртящ момент. И да, по бързо е и гори два пъти по малко. Но има други недостатъци като звук и т.н. Но пък си има и плюсове...
А най-добрия ти варянт е едно 325д + чип = 260-280 коня. 335и/д килър ( ако са без екстри)...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
GaD написа:320d с чип е ПО-бързо от 325и бензин.
А ако е нова колата , не ти ли отпада гаранцията при чипосване.Ако пък е втора ръка , ти съкращава живота на някой компоненти (като турбина например) на 100% . Предвит и феномена наречен "БГ нафта" аз не съм склонен да чипосам дизел , най-малкото ако давам 60-70 к лева за него

А ако е до чипосване и 325и се чипосва и като добавиш филтър - ето ти 20-25 коня , не много но предосатъчни да отнсеш 200 коньово 320Д ... а ще го онтесеш със доста лош тътен

62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5