Габарит на Е90 не работи

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Габарит на Е90 не работи

Мнение от bmwmaniq » 23 Авг 2015, 9:23

Здравейте колеги, предстои ми покупка на БМВ е90 2006 год 320д sw автомат 163 коня комби. Обаче се оказа че има някакъв проблем с заден ляв габарит и ми трябва малко помощ . От дясно уж свети всичко нормално и свети по средата на стопа но от ляво светят най долните лампи където са 2 и то светят слабо. Мерих с мултицет и на двете лампи най долу на левия стоп показват по 3.5 волта докато там където трябва да свети по средата не идва никакъв ток. Закачихме го на диагностика и дава някакво постоянно късо .... 9CBC повреда късо съединение 1 постоянно.... както и А670 Датчик за мъгла КС към батерия постоянно.... До сега карах Е36 и съм го разхвърлял цялото но тук вече ме е страх да пипам на посоки.Трябва ми само някой да ме насочи на къде да хванем пътя и какво да търся.Страшно много ми хареса това БМВ но трябва да знам имат ли оправия тези проблеми и колко ще ми струват.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Габарит на Е90 не работи

Мнение от oci » 23 Авг 2015, 11:01

bmwmaniq написа:Здравейте колеги, предстои ми покупка на БМВ е90 2006 год 320д sw автомат 163 коня комби. Обаче се оказа че има някакъв проблем с заден ляв габарит и ми трябва малко помощ . От дясно уж свети всичко нормално и свети по средата на стопа но от ляво светят най долните лампи където са 2 и то светят слабо. Мерих с мултицет и на двете лампи най долу на левия стоп показват по 3.5 волта докато там където трябва да свети по средата не идва никакъв ток. Закачихме го на диагностика и дава някакво постоянно късо .... 9CBC повреда късо съединение 1 постоянно.... както и А670 Датчик за мъгла КС към батерия постоянно.... До сега карах Е36 и съм го разхвърлял цялото но тук вече ме е страх да пипам на посоки.Трябва ми само някой да ме насочи на къде да хванем пътя и какво да търся.Страшно много ми хареса това БМВ но трябва да знам имат ли оправия тези проблеми и колко ще ми струват.

Няма какво да те притеснява този проблем в най-лошия случай сменяш FRM-a. На 99 процента проблема е него щом няма напрежение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 23 Авг 2015, 11:07

Да в диагностиката излезе това FRM .... този модул един голям ли е под волана ? това ли е този модул?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Авг 2015, 15:27

bmwmaniq написа:Да в диагностиката излезе това FRM .... този модул един голям ли е под волана ? това ли е този модул?

:yes:
На него си пише да не го объркаш с CAS модула

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 23 Авг 2015, 16:04

Ще чета внимателно.... ще вземем един за пробата но ако го сменя ще запали ли колата или ще иска да се прави нещо че чета из нета че управлявал не само светлините? откачих му само буксата и не иска да ми вземе ключа за паленето :)
С другата грешка пак за късо ми излиза датчик за мъгла ....къде се намира този датчик и има ли връзка с FRM модула и той ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 23 Авг 2015, 18:29

bmwmaniq написа:Ще чета внимателно.... ще вземем един за пробата но ако го сменя ще запали ли колата или ще иска да се прави нещо че чета из нета че управлявал не само светлините? откачих му само буксата и не иска да ми вземе ключа за паленето :)
С другата грешка пак за късо ми излиза датчик за мъгла ....къде се намира този датчик и има ли връзка с FRM модула и той ?

Като смениш модула си иска да се кодира, не само да го закачиш и хоп, провери със сигурост дали проблема не е във крушката на стопа да не да е гледаш че е ок а да е заминала, моята задна лява на габарита спря да свети и се палеха долните под нея, крушката беше на поглед добре :nono: провери и генездото на крушката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 23 Авг 2015, 19:02

Провери на самата фасунка да не са влезнали много навътре контактните пластини - сега като сложих фейсовата задница не ми работеше единия габарите и като ги издърпах всичко светна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Авг 2015, 20:35

[quote="Taruno"]Провери на самата фасунка да не са влезнали много навътре контактните пластини - сега като сложих фейсовата задница не ми работеше единия габарите и като ги издърпах

Колегата е мерил с мултицет пише го в първия пост няма напрежение, каква фасунка, какви пет лева :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 D

Мнение от xcm » 23 Авг 2015, 22:11

Може да се провери и снопа кабели между купето и 5-та врата. Доста често на комбитата изкачат по някой друг протрит кабел точно там.
Поздрави.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 24 Авг 2015, 9:46

моята задна лява на габарита спря да свети и се палеха долните под нея

Точно така става и при мен ...палят се двете долни и измерени с мултицета идват 3,5 волта и на двете до като тази където трябва да си свети няма никакво напрежение като меря направо на кабела.... Днес ще проверя и този сноп с кабели за петата врата да видим.... Интересното е обаче че на въпросната пета врата нали и там продължава габарита и там си свети нормално. Крушките съм ги изключил като вариант понеже всички съм ги проверил дали си светят и са ок

С две думи за този FRM модул ако го сложа без да го кодирам само за проба дори и да не запали колата ще мога ли да разбера дали е в него проблема. Диагностиката показва точно този модул
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 24 Авг 2015, 13:17

къде е наврян този модул FRM .... Намерих под волана само CAS modul и не мога да видя друг :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от awful » 24 Авг 2015, 14:36

bmwmaniq написа:къде е наврян този модул FRM .... Намерих под волана само CAS modul и не мога да видя друг :kuku:

Отдоло във ляво е закачен, заври си главата повече и ще го видиш :mhihi:

http://ww2.justanswer.com/uploads/bmwma ... 1_foot.png
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 24 Авг 2015, 15:32

Намерих го като си наврях повече главата :lol: намерих и кабела който отива до стопа за габарита и е здрав .....измерих го .... от това краче обаче на което тръгва кабела от модула няма никакъв ток. Остава обаче въпроса дали без да се кодирва новия модул пустия габарит ще светне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от doktorabg » 09 Сеп 2015, 8:55

Няма нужда от смяна на модула.
Със Tool32 се ресетва тази грешка за късо съединени.
Първо провери всички крушки дали са с същите ватове които ги пише на стоповете, скъсани кабели и след това Tool32 ресетваш и после грешката се трие.
Това е защитна функция на FRM да спира подаването на напрежение при повреда.
Модула е вляво от педала на съединителя/спирачката,на предната колонка, черна кутия.

ентусиаст
Аватар

Мнение от awful » 09 Сеп 2015, 21:34

doktorabg написа:Няма нужда от смяна на модула.
Със Tool32 се ресетва тази грешка за късо съединени.
Първо провери всички крушки дали са с същите ватове които ги пише на стоповете, скъсани кабели и след това Tool32 ресетваш и после грешката се трие.
Това е защитна функция на FRM да спира подаването на напрежение при повреда.
Модула е вляво от педала на съединителя/спирачката,на предната колонка, черна кутия.

Това значи ли че като при мен не ми работеше задния сензор за нивото на фаровете и го смених и пак няма ток на буксата и грешката си е записва а сензора си работи и буксата и кабелите са ок, и дали може да се ресетне модула със нцс или трябва само тооол32.
Изображение

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93