Габарит на Е90 не работи
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Габарит на Е90 не работи
Здравейте колеги, предстои ми покупка на БМВ е90 2006 год 320д sw автомат 163 коня комби. Обаче се оказа че има някакъв проблем с заден ляв габарит и ми трябва малко помощ . От дясно уж свети всичко нормално и свети по средата на стопа но от ляво светят най долните лампи където са 2 и то светят слабо. Мерих с мултицет и на двете лампи най долу на левия стоп показват по 3.5 волта докато там където трябва да свети по средата не идва никакъв ток. Закачихме го на диагностика и дава някакво постоянно късо .... 9CBC повреда късо съединение 1 постоянно.... както и А670 Датчик за мъгла КС към батерия постоянно.... До сега карах Е36 и съм го разхвърлял цялото но тук вече ме е страх да пипам на посоки.Трябва ми само някой да ме насочи на къде да хванем пътя и какво да търся.Страшно много ми хареса това БМВ но трябва да знам имат ли оправия тези проблеми и колко ще ми струват.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Габарит на Е90 не работи
bmwmaniq написа:Здравейте колеги, предстои ми покупка на БМВ е90 2006 год 320д sw автомат 163 коня комби. Обаче се оказа че има някакъв проблем с заден ляв габарит и ми трябва малко помощ . От дясно уж свети всичко нормално и свети по средата на стопа но от ляво светят най долните лампи където са 2 и то светят слабо. Мерих с мултицет и на двете лампи най долу на левия стоп показват по 3.5 волта докато там където трябва да свети по средата не идва никакъв ток. Закачихме го на диагностика и дава някакво постоянно късо .... 9CBC повреда късо съединение 1 постоянно.... както и А670 Датчик за мъгла КС към батерия постоянно.... До сега карах Е36 и съм го разхвърлял цялото но тук вече ме е страх да пипам на посоки.Трябва ми само някой да ме насочи на къде да хванем пътя и какво да търся.Страшно много ми хареса това БМВ но трябва да знам имат ли оправия тези проблеми и колко ще ми струват.
Няма какво да те притеснява този проблем в най-лошия случай сменяш FRM-a. На 99 процента проблема е него щом няма напрежение
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Да в диагностиката излезе това FRM .... този модул един голям ли е под волана ? това ли е този модул?
- oci
- старши ентусиаст
-
bmwmaniq написа:Да в диагностиката излезе това FRM .... този модул един голям ли е под волана ? това ли е този модул?

На него си пише да не го объркаш с CAS модула
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Ще чета внимателно.... ще вземем един за пробата но ако го сменя ще запали ли колата или ще иска да се прави нещо че чета из нета че управлявал не само светлините? откачих му само буксата и не иска да ми вземе ключа за паленето 
С другата грешка пак за късо ми излиза датчик за мъгла ....къде се намира този датчик и има ли връзка с FRM модула и той ?

С другата грешка пак за късо ми излиза датчик за мъгла ....къде се намира този датчик и има ли връзка с FRM модула и той ?
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
bmwmaniq написа:Ще чета внимателно.... ще вземем един за пробата но ако го сменя ще запали ли колата или ще иска да се прави нещо че чета из нета че управлявал не само светлините? откачих му само буксата и не иска да ми вземе ключа за паленето
Като смениш модула си иска да се кодира, не само да го закачиш и хоп, провери със сигурост дали проблема не е във крушката на стопа да не да е гледаш че е ок а да е заминала, моята задна лява на габарита спря да свети и се палеха долните под нея, крушката беше на поглед добре

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Провери на самата фасунка да не са влезнали много навътре контактните пластини - сега като сложих фейсовата задница не ми работеше единия габарите и като ги издърпах всичко светна.
- oci
- старши ентусиаст
-
[quote="Taruno"]Провери на самата фасунка да не са влезнали много навътре контактните пластини - сега като сложих фейсовата задница не ми работеше единия габарите и като ги издърпах
Колегата е мерил с мултицет пише го в първия пост няма напрежение, каква фасунка, какви пет лева
Колегата е мерил с мултицет пише го в първия пост няма напрежение, каква фасунка, какви пет лева

Може да се провери и снопа кабели между купето и 5-та врата. Доста често на комбитата изкачат по някой друг протрит кабел точно там.
Поздрави.
Поздрави.
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
моята задна лява на габарита спря да свети и се палеха долните под нея
Точно така става и при мен ...палят се двете долни и измерени с мултицета идват 3,5 волта и на двете до като тази където трябва да си свети няма никакво напрежение като меря направо на кабела.... Днес ще проверя и този сноп с кабели за петата врата да видим.... Интересното е обаче че на въпросната пета врата нали и там продължава габарита и там си свети нормално. Крушките съм ги изключил като вариант понеже всички съм ги проверил дали си светят и са ок
С две думи за този FRM модул ако го сложа без да го кодирам само за проба дори и да не запали колата ще мога ли да разбера дали е в него проблема. Диагностиката показва точно този модул
Точно така става и при мен ...палят се двете долни и измерени с мултицета идват 3,5 волта и на двете до като тази където трябва да си свети няма никакво напрежение като меря направо на кабела.... Днес ще проверя и този сноп с кабели за петата врата да видим.... Интересното е обаче че на въпросната пета врата нали и там продължава габарита и там си свети нормално. Крушките съм ги изключил като вариант понеже всички съм ги проверил дали си светят и са ок
С две думи за този FRM модул ако го сложа без да го кодирам само за проба дори и да не запали колата ще мога ли да разбера дали е в него проблема. Диагностиката показва точно този модул
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
къде е наврян този модул FRM .... Намерих под волана само CAS modul и не мога да видя друг 

- awful
- ентусиаст
-
bmwmaniq написа:къде е наврян този модул FRM .... Намерих под волана само CAS modul и не мога да видя друг
Отдоло във ляво е закачен, заври си главата повече и ще го видиш

http://ww2.justanswer.com/uploads/bmwma ... 1_foot.png
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Намерих го като си наврях повече главата
намерих и кабела който отива до стопа за габарита и е здрав .....измерих го .... от това краче обаче на което тръгва кабела от модула няма никакъв ток. Остава обаче въпроса дали без да се кодирва новия модул пустия габарит ще светне.

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Няма нужда от смяна на модула.
Със Tool32 се ресетва тази грешка за късо съединени.
Първо провери всички крушки дали са с същите ватове които ги пише на стоповете, скъсани кабели и след това Tool32 ресетваш и после грешката се трие.
Това е защитна функция на FRM да спира подаването на напрежение при повреда.
Модула е вляво от педала на съединителя/спирачката,на предната колонка, черна кутия.
Първо провери всички крушки дали са с същите ватове които ги пише на стоповете, скъсани кабели и след това Tool32 ресетваш и после грешката се трие.
Модула е вляво от педала на съединителя/спирачката,на предната колонка, черна кутия.
- awful
- ентусиаст
-
doktorabg написа:Няма нужда от смяна на модула.
Това значи ли че като при мен не ми работеше задния сензор за нивото на фаровете и го смених и пак няма ток на буксата и грешката си е записва а сензора си работи и буксата и кабелите са ок, и дали може да се ресетне модула със нцс или трябва само тооол32.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2