Миризма на сяра в купето.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Миризма на сяра в купето.
Колата е 320д 163к без ДПФ филтър. Миризмата влиза през вентилатора на парното. Когато е на вътрешен кръг, не се усеща. Появява се веднага щом запаля двг. Миризмата на сяра ме навежда на катализатор, мека връзка, но не виждам увреждания. Не старата е46 правих мека връзка, но миризмата беше съвсем друга. Наскоро изолирах АГР-а /софтуерно/ и се чудя дали може той да прави мизерии. Ако някой е имал подобен пробле, да помага. Благодаря предварително!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Миризма на сяра в купето.
baga написа:Колата е 320д 163к без ДПФ филтър. Миризмата влиза през вентилатора на парното. Когато е на вътрешен кръг, не се усеща. Появява се веднага щом запаля двг. Миризмата на сяра ме навежда на катализатор, мека връзка, но не виждам увреждания. Не старата е46 правих мека връзка, но миризмата беше съвсем друга. Наскоро изолирах АГР-а /софтуерно/ и се чудя дали може той да прави мизерии. Ако някой е имал подобен пробле, да помага. Благодаря предварително!
освен от катализатора не виждам от къде другаде може да мирише на сяра, сега ще трябва и него да търбушиш.
- baga
- младши ентусиаст
-
ico318 написа:кипи ти акумулатора.
Той е в багажника!

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Има едно малко маркученце под кутията на въздушния филтър, което се включва в основния въздуховод към турбото. Виж да не се е извадило или да издиша.
- baga
- младши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Има едно малко маркученце под кутията на въздушния филтър, което се включва в основния въздуховод към турбото. Виж да не се е извадило или да издиша.
Знам го. Това мъркученце отвежда маслени пари към турбото, там си е. А и миризма на сяра в маслените пари, не е ок.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
baga написа:vvasilev1 написа:Има едно малко маркученце под кутията на въздушния филтър, което се включва в основния въздуховод към турбото. Виж да не се е извадило или да издиша.
Знам го. Това мъркученце отвежда маслени пари към турбото, там си е. А и миризма на сяра в маслените пари, не е ок.
Точно за него ти говоря.
На тъмно светни с фенерче към него и виж дали се вижда дим на светлината от лъча на фенера.
Това при запален ДВГ.
Провери за всеки случай.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колега,
провери си вакумната помпа - най-вероятно ти капе масло от там върху EGR-а. Най-лесно пипни с пръст отдолу под помпата (внимавай да не се опариш ако е топла) и ще видиш че съм прав. Тичаш за едно ново оргинално уплътнение от Дару или Камор (около 15-20лв) мисля че беше и да ти го сменят.
Това е лекият вариант. Има и по-лош но първо виж лесните неща
провери си вакумната помпа - най-вероятно ти капе масло от там върху EGR-а. Най-лесно пипни с пръст отдолу под помпата (внимавай да не се опариш ако е топла) и ще видиш че съм прав. Тичаш за едно ново оргинално уплътнение от Дару или Камор (около 15-20лв) мисля че беше и да ти го сменят.

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
mili4uk написа:Колега,
Абе то има ли за дизеловия мотор уплътнение за тази вакумна помпа, аз не намерих във каталога и не ходих до БМВ за такова а намери алтернатива О-ринг и го сложих макар че уплътнението е плоско не кръгло аз добавих малко силикон и за вече 3 месец не е капнало и кака масло.
Имах изпръскане от гарнитурите на колектора и при ускоряване миришеше леко на масло, смених ги и двете и до тук със проблемите сега да чукна на дърво по двигателя няма никъде и капка омаслено, даже и гарнитурата на капачката на хидравликата и смених уплътнението та спря да мърси

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
е добре де колегата ви казва, че му мирише на сяра а вие му говорите за маслени пари, вакум помпи
едно е да ти мирише на масло, друго е на сяра.

едно е да ти мирише на масло, друго е на сяра.
- baga
- младши ентусиаст
-
Колеги, оказа се невероятна глупоост! Беше вкиснала течността за чистачките. Няма такава смрад! Сигурно съм сипал накоя друга гадинка, която е била в лейките на бензиностанциите и е втасала. Сега е момента да попитам, къде е цедката на казанчето?

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
baga написа:Колеги, оказа се невероятна глупоост! Беше вкиснала течността за чистачките. Няма такава смрад! Сигурно съм сипал накоя друга гадинка, която е била в лейките на бензиностанциите и е втасала. Сега е момента да попитам, къде е цедката на казанчето?![]()
![]()

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Бага,бага -21век сме все пак
,хората си купуват лятна течност според личните си предпочитания за аромат,мирис и вкус , а ти наливаш течност от разни лейки с неизвестен произход и мирис по бензиностанции...

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
И с тея с миризмите нямаш гаранция. От Метро си купих зимна течност, която я разредих повече от предписаното и ми разяде и двете моторчета за чистачките на джипа = 500лв назад.
- baga
- младши ентусиаст
-

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2