Скърцане от задницата на Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
Скърцане от задницата на Е90
Здравейте колеги,
Някой има ли идея от какво може да се получава скърцане от задницата (звучи нещо като скърцане на пружини)? Най-добре се чува когато ставам/сядам от шофьорското място.
Мерси предварително
Някой има ли идея от какво може да се получава скърцане от задницата (звучи нещо като скърцане на пружини)? Най-добре се чува когато ставам/сядам от шофьорското място.
Мерси предварително

Re: Скърцане от задницата на Е90
отзад на кората има една решетка от пластмаса по цялата ий дължина, и тя контактувайки със стъклото изадава звуци. събарят се седалките, махат се странични облегалки, махат се капацине на гредите от страни на стъклото, маха се кората, сваля се решетката и се напръсква със силиконов спрей хубаво.
още нещо. трите механизма отзад, за коланите, издават странни звуци. можеш да се увериш когато ги свалиш и разклатиш с ръката. ебати мусиката.
обаче там оправия няма освен смяна с по нови, където пробема е отстранен. а парчето е 100 лева. със се колана.
гумените уплътнения на задните врати, в найдаечната им част гледайки отпред, където контактуват с черната лайстна, скърцат яко. решение е намазване на всички гумени уплътнения на вратите с rubber care на бмв.
това е що се отнася до звуците отзад. ако нещо не съм обяснил разбираемо, казвай ще се опитам отново.
иначе седна ли отзад ще ти кажа какво е, голям фен съм на звуци, аз радио не слушам.
още нещо. трите механизма отзад, за коланите, издават странни звуци. можеш да се увериш когато ги свалиш и разклатиш с ръката. ебати мусиката.
обаче там оправия няма освен смяна с по нови, където пробема е отстранен. а парчето е 100 лева. със се колана.
гумените уплътнения на задните врати, в найдаечната им част гледайки отпред, където контактуват с черната лайстна, скърцат яко. решение е намазване на всички гумени уплътнения на вратите с rubber care на бмв.
това е що се отнася до звуците отзад. ако нещо не съм обяснил разбираемо, казвай ще се опитам отново.
иначе седна ли отзад ще ти кажа какво е, голям фен съм на звуци, аз радио не слушам.

djordje написа:отзад на кората има една решетка от пластмаса по цялата ий дължина, и тя контактувайки със стъклото изадава звуци. събарят се седалките, махат се странични облегалки, махат се капацине на гредите от страни на стъклото, маха се кората, сваля се решетката и се напръсква със силиконов спрей хубаво.
А път към Пловдив имаш ли?

Това за страничните облегалки отзад наистина ми се струва много полезно - имаш ли снимков материал (или път към Пловдив

- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
Хммм, утре сутрин ще погледна, но ми се струва, че не е това проблема, понеже скърцането се чува само отвън, вътре в купето нищо не се чува. Мен затова ме навежда на мисълта, че е някъде от към калниците.
- speedfreak
- Потребител
-
- Кара: Е90 320d
Аз имам същия проблем, така че ще следя темата с голям интерес. Нещо отвън скърца наистина сякаш от пружините...
е щом звуците се чуват само извън купето, определено е нещо друго. аз съм спец по интериорните звуци
.
иначе път към пловдив нямам, но ако си в софия съм готов да ти оделя време за да видим какво се чува отзад.

иначе път към пловдив нямам, но ако си в софия съм готов да ти оделя време за да видим какво се чува отзад.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
djordje написа:отзад на кората има една решетка от пластмаса по цялата ий дължина, и тя контактувайки със стъклото изадава звуци. събарят се седалките, махат се странични облегалки, махат се капацине на гредите от страни на стъклото, маха се кората, сваля се решетката и се напръсква със силиконов спрей хубаво.
а от туринги разбираш ли?

те са като дискотека в сравнение с Е90 - отзад се е скрил цял оркестър

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
Колега казваш значи,че звука се чува само когато сядаш и когато излизаш от колата нали ? Ако колата ти е автоматик и в двете положения(слизане-качване)съответно колата е в позиция "P" и все едно е на спирачка...Аз мисля че тогава скърца от накладките!Дано съм бил полезен!Пробвай някаде на равно да освободиш колата от скорост и да влезеш и излезеш , а ако не е автоматик незнам вече 

Никога,никога не се предавай!!!
- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible

- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
zdravko_boqdjieff написа:Колега казваш значи,че звука се чува само когато сядаш и когато излизаш от колата нали ? Ако колата ти е автоматик и в двете положения(слизане-качване)съответно колата е в позиция "P" и все едно е на спирачка...Аз мисля че тогава скърца от накладките!Дано съм бил полезен!Пробвай някаде на равно да освободиш колата от скорост и да влезеш и излезеш , а ако не е автоматик незнам вече
Еййй, колега, гениален си! Не бях се замислял, но наистина май е докато съм на ръчна... ма***та им накладки

Аз съм с ръчни скорости и пак се чува същото скърцане
Според мен проблема е в самите пружини.

- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
gkgeorgiev написа:zdravko_boqdjieff написа:Колега казваш значи,че звука се чува само когато сядаш и когато излизаш от колата нали ? Ако колата ти е автоматик и в двете положения(слизане-качване)съответно колата е в позиция "P" и все едно е на спирачка...Аз мисля че тогава скърца от накладките!Дано съм бил полезен!Пробвай някаде на равно да освободиш колата от скорост и да влезеш и излезеш , а ако не е автоматик незнам вече
Еййй, колега, гениален си! Не бях се замислял, но наистина май е докато съм на ръчна... ма***та им накладки))
Е чак пък гениален

Никога,никога не се предавай!!!
Пробвайте с ръчна и без ръчна...
Това си им е проблем на тройктите Е36,Е46,Е90
Това си им е проблем на тройктите Е36,Е46,Е90
Колеги, като смених гумите (т.е. като стана топло
) всички скърцания спряха
Някой да е имал същия "проблем"?

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2