Странен звук след палене на студено

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90 318i

Странен звук след палене на студено

Мнение от kikii » 18 Яну 2016, 22:09

Здравейте колеги,

Е90 318и 2006 - Откакто застуди чува се, че върти по-бавно, но пали. И веднага след като запали се чува странен стържещ звук за около 2 сек. и после всичко нормално. Като тръгвам вечер от офиса явно е достатъчно изстинала и пак го прави. Но ако е топла или е по-топло времето няма грижи.

На някой да му се е случвало?

Звучи като да задържиш по-дълго ключа на кола с ключ. (т.е. стартер!?)

Да се сещате за причина поради която при студено стартера държи по-дълго или не получава своевременна информация, че е запалила вече!?

Мерси предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Странен звук след палене на студено

Мнение от Black-Power » 18 Яну 2016, 22:43

Започни със свещите.
Stop me, if you can ;)

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 19 Яну 2016, 1:34

kikii написа:Здравейте колеги ....

Да се сещате за причина поради която при студено стартера държи по-дълго или не получава своевременна информация, че е запалила вече!?

Мерси предварително!

Причината е замяна с нов или рециклиране на стартера, проблем с фтулките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от TSMT » 19 Яну 2016, 11:21

Atsalov написа:

Мерси предварително!

И аз имам подобен проблем. Завърта бавно стартера при много студено време /-17 тая сутрин/ и след като го завърти се чува едно хъркане около 2-3 секунди /мъчи се да запали/. След това проблеми няма. Свещи и реле съм сменил преди няколко месеца и знам, че не е от това. Мислех си, че е от замръзнала нафта, но съм с добавка против замръзване и пак го прави. Имам съмнения за акумулатора, че ще е, но се надявам и тая зима да издържи.

П.С. - ако проблема е във втулките на стартера не трябва ли да го прави това постоянно, а не само като е много студено?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 19 Яну 2016, 15:05

TSMT написа:
Atsalov написа:

Мерси предварително!

И аз имам подобен проблем. Завърта бавно стартера при много студено време /-17 тая сутрин/ и след като го завърти се чува едно хъркане около 2-3 секунди /мъчи се да запали/. След това проблеми няма. Свещи и реле съм сменил преди няколко месеца и знам, че не е от това. Мислех си, че е от замръзнала нафта, но съм с добавка против замръзване и пак го прави. Имам съмнения за акумулатора, че ще е, но се надявам и тая зима да издържи.

П.С. - ако проблема е във втулките на стартера не трябва ли да го прави това постоянно, а не само като е много студено?

Чува се хъркането понеже стартера като завърти и влезне вътре после трябва да се върне а тои не го прави понеже с сух няма смазка и заяжда, след разглобяване почистване и смазване се оправя.
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93