4 Въпроса за Е 90 xDrive...спешно!

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015

4 Въпроса за Е 90 xDrive...спешно!

Мнение от ustrem » 17 Сеп 2015, 16:54

Здравейте, колеги! Аз имам БМВ 3.20 Д xDrive.Имам няколко въпроса ,за които търся отговори.Предварително ВИ благодаря за всичките мнения,които ако може да бъдат написани както долу посочените точки от мен. Дано те ми помогнат за решенията,които трябва да взема за колата си.Благодаря!

1.За xDrive всички летни и зимни гуми по ширина същи ли трябва да бъдат?

2.GPS проследяване,освен алармата най-ефикасният метод ли е против кражби на коли?

3. Пистовия ремък през колко хиляди километра трябва да се сменя?

4.Какви са положителните и отрицателните страни на гумите XL (Extra Load) ?
:help: :help: :help:
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

Потребител
Аватар
Кара: 330XD '07, 318i '00
Мечтае да кара: M5

Re: 4 Въпроса за Е 90 xDrive...спешно!

Мнение от 3er » 18 Сеп 2015, 9:52

Привет!

1. Не

2. :nono:

3. 60000-100000 км.

4 :nono:

Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 18 Сеп 2015, 10:04

1. До колкото знам гумите трябва да са с еднаква височина, но могат да бъдат с различна ширина между преден и заден мост (някой да ме поправи, ако не е така). Аз лично карам с 4 х 225/45/17 зимни и летни.
2. ГПС проследяване е плюс, но най-ефективни начини за предотвратяване на кражба са коментирани тук - viewtopic.php?f=112&t=310521
3. Пистовия ремък го смених профилактично като си купих колата, но като цяло гледаш дали има напуквания или износвания. Не съм сигурен, че има точен сервизен интервал за ремъка.
4. Отрицателни - по-тежки са. Положителни - по-евтини и по-стабилни. Аз до сега май все екстра лоуд съм слагал и такива мисля да взема за зимата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Сеп 2015, 10:58

ustrem написа: Здравейте, колеги! Аз имам БМВ 3.20 Д xDrive.Имам няколко въпроса ,за които търся отговори.Предварително ВИ благодаря за всичките мнения,които ако може да бъдат написани както долу посочените точки от мен. Дано те ми помогнат за решенията,които трябва да взема за колата си.Благодаря!

1.За xDrive всички летни и зимни гуми по ширина същи ли трябва да бъдат?

2.GPS проследяване,освен алармата най-ефикасният метод ли е против кражби на коли?

3. Пистовия ремък през колко хиляди километра трябва да се сменя?

4.Какви са положителните и отрицателните страни на гумите XL (Extra Load) ?
:help: :help: :help:

Максимума допустим ти е 2% предни задни в диаметър без значение 16/17/18 цола...аз съм с така наречения staggered или 225 на 255 отзад фабрично с М пак излизат така,при 17 това са размерите 225/45/17 на 255/40/17 дали са зимни или летни това е...при 17 едиснтвената алтернатива е 225/45/17 х 4...

Общо взето на колата ти пише какви са ти предни - задни и слагаш САМО това заради Х-а...не се пробвай да минаваш 2% разлика в диматъра има си калкулатори,защото най-вероятно ще стане беля...
Аз не съм на ХЛ гуми а на нормални ,ХЛ обаче са най-близки до run on flat гумите и определено поведението е в средата между RFT и стандартни гуми,защото не "кляка" толкова в завои...но може да си караш на каквито си искаш - минуса ако не си на RFT ,е че нашите коли нямат резервни и нямат място за такива а и не съм сигурен дали може на Х да се сложи патерица (от малките)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ustrem » 25 Сеп 2015, 8:23

Блг.за инфото колеги ! Очаквах повече коментари но няма пр.Щте купя Nokian WR D4 91 H x4.За GPS'а ште помисля.Пистовия ремък когато се износи щте го сменя.
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Сеп 2015, 10:32

ustrem написа:Блг.за инфото колеги ! Очаквах повече коментари но няма пр.Щте купя Nokian WR D4 91 H x4.За GPS'а ште помисля.Пистовия ремък когато се износи щте го сменя.

Е ти кво очакваш - 5000 коментара за такива въпроси,които има точни отговори,явно при теб е количеството а не качеството :banghead:

Питаш за дали еднакви гуми - обясних ти ,нямаш вариянт да бягаш с по-голям процент в диаметър на 16/17/18/19/20 гуми...ама явно искаш да ти го кажат още 200 човека.
ГПС ли е най-сигурно - еми нищо не е сигурно,но има много вариянти с допълнителни защити - ама тука ли да се коментират как точно?!

XL гуми - незнам какво повече искаш да рзбереш за тях - ако искаш детайли гугъл и сигурно ще анмериш цели статии...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Сеп 2015, 10:38

Точно за гуми има колосални теми в почти всички подфоруми, няма какво ново да кажем за тях.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ustrem » 25 Сеп 2015, 22:19

Gqbriel написа:
ustrem написа:Блг.за инфото колеги ! Очаквах повече коментари но няма пр.Щте купя Nokian WR D4 91 H x4.За GPS'а ште помисля.Пистовия ремък когато се износи щте го сменя.

Е ти кво очакваш - 5000 коментара за такива въпроси,които има точни отговори,явно при теб е количеството а не качеството :banghead:

Питаш за дали еднакви гуми - обясних ти ,нямаш вариянт да бягаш с по-голям процент в диаметър на 16/17/18/19/20 гуми...ама явно искаш да ти го кажат още 200 човека.
ГПС ли е най-сигурно - еми нищо не е сигурно,но има много вариянти с допълнителни защити - ама тука ли да се коментират как точно?!

XL гуми - незнам какво повече искаш да рзбереш за тях - ако искаш детайли гугъл и сигурно ще анмериш цели статии...

Колега естествено че не очаквах 5000 коментара и те не са въпроси с точни отговори.Какво искаш да кажеш за качеството бъди по конкретен ? :no:

Аз сам сигурен че мнозина притежатели на xDrive koli се интересуват дали да използват 4 еднакви гуми. :conf:Разбира се относно въпросите ми съм чел доста нещта и сам питал на познати.Целта ми е да видя мнението на колеги с опит тук. :idea: За защити против кражби четох много материал и затова специфично за ГПС а питах дали е добре. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ustrem » 25 Сеп 2015, 22:24

Leon написа:Точно за гуми има колосални теми в почти всички подфоруми, няма какво ново да кажем за тях.

Блг.колега.Аз ги прочетох но не намерих там отговори за въпросите ми и затова отворих нова тема. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 26 Сеп 2015, 9:09

По отношение на въпрос 2:
Има два типа проследяване: пасивно и активно.
Пасивното: просто си виждаш колата къде се намира. т.е. в случай на кражба ще разберещ района(предимно Перник) където е закарана колата и е вкарана в подземен гараж или е сложено наметало, за да намерят ГПС и да го отстранят.
Активното: При опит за намеса, колата подава сигнал към колцентър, който подава инфо на полицията и собственика и ако се наложи(собственика на колата решава) блокират двигателя на колата дистанционно.
Надявам се да съм бил полезен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ustrem » 26 Сеп 2015, 9:54

OxoBoxo написа:По отношение на въпрос 2:
Има два типа проследяване: пасивно и активно.
Пасивното: просто си виждаш колата къде се намира. т.е. в случай на кражба ще разберещ района(предимно Перник) където е закарана колата и е вкарана в подземен гараж или е сложено наметало, за да намерят ГПС и да го отстранят.
Активното: При опит за намеса, колата подава сигнал към колцентър, който подава инфо на полицията и собственика и ако се наложи(собственика на колата решава) блокират двигателя на колата дистанционно.
Надявам се да съм бил полезен.

Блг.ти колега много беше полезна информацията. :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 26 Сеп 2015, 21:34

ustrem написа:
Gqbriel написа:

Колега естествено че не очаквах 5000 коментара и те не са въпроси с точни отговори.Какво искаш да кажеш за качеството бъди по конкретен ? :no:

Аз сам сигурен че мнозина притежатели на xDrive koli се интересуват дали да използват 4 еднакви гуми. :conf:Разбира се относно въпросите ми съм чел доста нещта и сам питал на познати.Целта ми е да видя мнението на колеги с опит тук. :idea: За защити против кражби четох много материал и затова специфично за ГПС а питах дали е добре. :mhihi:

Ти май не разбираш какво ти говоря колега....

225/45/17 на 255/40/17 - предни и задни се приемат за почти еднакъв диаметър..всичко различно от този вари ят трябва да следва едно простичко правило ,и 100 човека с Х за xdrive e това - разликата в диаметъра на гумите не трябва да надвишава 2% ..това ако не си го представяш ...

Това е от много места прочетено и от американски и от немски и английски сайтове....

Ако искаш 205 предни то задните май идваха 235 нещо такова,най-близко е 215/50/17 на 245/40/17 но е около 3% и питах и в подфорум Х никой не се пробва да минава фабричния допустим размер за staggered set up(различни предни и задни гуми) от там нататък 4 еднакви е все тая какви ще са,защото са еднакви..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ustrem » 26 Сеп 2015, 23:14

Gqbriel написа:
ustrem написа:
Gqbriel написа:

Ти май не разбираш какво ти говоря колега....

225/45/17 на 255/40/17 - предни и задни се приемат за почти еднакъв диаметър..всичко различно от този вари ят трябва да следва едно простичко правило ,и 100 човека с Х за xdrive e това - разликата в диаметъра на гумите не трябва да надвишава 2% ..това ако не си го представяш ...

Това е от много места прочетено и от американски и от немски и английски сайтове....

Ако искаш 205 предни то задните май идваха 235 нещо такова,най-близко е 215/50/17 на 245/40/17 но е около 3% и питах и в подфорум Х никой не се пробва да минава фабричния допустим размер за staggered set up(различни предни и задни гуми) от там нататък 4 еднакви е все тая какви ще са,защото са еднакви..

Колега аз просто исках да знам дали е по добре за xdrive да са еднакви гумите или не.Разбира се видях какви размери стават за колата ми от мнозина сайтове и поставения етикет от страна на БМВ. Затова реших, зимните гуми ще са еднакви а летните ,както ти викаш ,staggered set :yes: Блг. за изчерпателните ти мнения. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 27 Сеп 2015, 13:50

Явно ще си говорим с ирония - ама така е със спешните въпроси :mhihi:

Назад към E90/E91/E92/E93