Въпрос относно смяна масло на диферинциал?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: Въпрос относно смяна масло на диферинциал?
Meidana написа:Да се върнем на темата - какво масло да слагам и колко литра?
75W-90 каквато марка си избереш са хубави - Castrol, Motul, Fuchs,Мobil1, royal purple и т.н. - 0,9l (1l. ще ти стигне)
Аз не мога да разбера какво е това мислене..... един от най-евтините консумативи на марката, да не говорим и като труд, защо някои хора се дърпат да го направят.
Ако колата ми е на 100 000км хайде добре, но повечето да не кажа масово са коли на над 200 000 да не говорим че има и по 350 и нагоре, а на тези км. на БМВ не им пука дали колата ще се счупи или не. Няма такова "вечно" масло. Ако сте фен на марката, тази кола ще я поддържате жива във всеки един аспект, т.к. няма да ви е приятно ако си купите след още 5 години кола , която може да почне да вие дифа отзад........ Може да видите за е36 , че и е46 дали няма такива случаи, а маслото е същото.
Meidana написа:Да се върнем на темата - какво масло да слагам и колко литра?
В Америка доста хвалят RedLine. Можеш да му хвърлиш един поглед - Хеед-91 ги внасяха преди.
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Благодаря колеги! Аз лично за себе си преценявам че ще го сменя, още повече както колегата е казал това не е скъп консуматив че да се пести от смяната му 

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
nero_ написа:Meidana написа:Да се върнем на темата - какво масло да слагам и колко литра?
В Америка доста хвалят RedLine. Можеш да му хвърлиш един поглед - Хеед-91 ги внасяха преди.
Аз точно такова сложих , поръчах го от Англия , че тук не го намерих никъде. По някаква причина маслото в предния диф беше наполовина, а теч нямаше

И след като го смених с колкото трябваше едно чукане на метал при спиране изчезна.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Ще го сменя единствено, ако започне да протича
Диференциал се кара докато не умре - повод да сложиш LSD 

- vikeresko
- Потребител
-
- Мечтае да кара: ЗИЛ на газ.
Здравейте колеги, доста теми прочетох и мисля да сменя маслото във скоростите, предния и задния диференциал и раздатката (330 XD Е91 ръчни скорости). Само че ме интересува какво точно трябва да е маслото за скоростите защото знам че за автомат трябва да е ZF, а за ръчните скорости не знам както трябва да бъде и колко. Другият ми въпрос и по-важен за мен и по темата разбира се е какво и колко трябва да бъде маслото в диференциалите (ако знаете разбира се) и дали трябва да се сменя маслото в раздатката и ако трябва да се сменя какво трябва да бъде. Благодаря предварително
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
vikeresko написа:Здравейте колеги, доста теми прочетох и мисля да сменя маслото във скоростите, предния и задния диференциал и раздатката (330 XD Е91 ръчни скорости). Само че ме интересува какво точно трябва да е маслото за скоростите защото знам че за автомат трябва да е ZF, а за ръчните скорости не знам както трябва да бъде и колко. Другият ми въпрос и по-важен за мен и по темата разбира се е какво и колко трябва да бъде маслото в диференциалите (ако знаете разбира се) и дали трябва да се сменя маслото в раздатката и ако трябва да се сменя какво трябва да бъде. Благодаря предварително
За двата диференциала 75W-90 ,а за раздатката беше специално от БМВ с 7-8 цифри.
Раздатката записва грешка когато маслото е за смяна и после след смяната трябва да се ресетва адаптацията.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2