Припукването от уплътненията
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Припукването от уплътненията
Момчета,
много теми изчетох, знам за това пукане/скърцане от уплатненията на прозорците при Е46 и предполагам е същото и при Е90, но опитах всичко, включително мазане с омекотител Lenor
и няма никакъв резултат.
След автомивка не пука в рамките на деня , но на следващия пак почва.
Като сваля прозорците с 1-2см пукането спира.
Много моля някой ако може да ми каже как е решил този проблем, и точно в кое уплътнение се крие проблема, да сподели, защото вече полудявам и е адски неприятно да си карам така колата.
Мерси!
много теми изчетох, знам за това пукане/скърцане от уплатненията на прозорците при Е46 и предполагам е същото и при Е90, но опитах всичко, включително мазане с омекотител Lenor

След автомивка не пука в рамките на деня , но на следващия пак почва.
Като сваля прозорците с 1-2см пукането спира.
Много моля някой ако може да ми каже как е решил този проблем, и точно в кое уплътнение се крие проблема, да сподели, защото вече полудявам и е адски неприятно да си карам така колата.
Мерси!
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: Припукването от уплътненията
При мен не пука от там, имам задни пластмаси до задните панели които пукът и имам пласмасаите които са около кожата те при натиск на кожата отстрани със крак пукат до преди го нямаше сега се появи и си викам еее нещо друго ще вземе ли да пука че преди това оправих едно пукане на пластмасата при скоростния лост като пуснех климатика и изстине пукаше та да си кажа честно тези пукания на пластмасите ме побъркват ама надувам музиката и ме оспокоява това за оределено време, даже се чува вече пукане от подлакътника като си сложи пасажера лактата там

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Така, оправих го най-сетне. Ако на някои му се случи:
http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=913138&d=1379207385
Напръсках някакъв обезмасител върху кърпа и старателно търках по пластмасата. Сега е гробна тишина в колата. Когато се замърси пак ще повторя.
Напръсках някакъв обезмасител върху кърпа и старателно търках по пластмасата. Сега е гробна тишина в колата. Когато се замърси пак ще повторя.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
vixx написа:Така, оправих го най-сетне. Ако на някои му се случи:
Браво колега, за споделянето и подробните инструкции в линка. На мен ми писна на всеки няколко месеца да правя подобни процедури.. ще опитам с това.
Какъв точно обезмаслител ползва?
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Ами уви, ефекта от него е адски краткотраен. Няколко дни само. Сега постигнах същия ефект с препарата за пластмаси на БМВ. Вече два дни е ОК. Далеч съм обаче от идеята, че никога няма да се появи пак, с каквото и да се маже. Но с обезмаслителя явно не си струва, защото след няколко дни пак ще почне пукането. Ще изчакам няколко дни сега и ако всичко е ОК ще потжърдя за да не се набива никой излишно да купува каквото и да било.
ПС. Ти ако си намерил начин да издържа месеци, сподели го, моля.

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
vixx написа:Ами уви, ефекта от него е адски краткотраен. Няколко дни само. Сега постигнах същия ефект с препарата за пластмаси на БМВ. Вече два дни е ОК. Далеч съм обаче от идеята, че никога няма да се появи пак, с каквото и да се маже. Но с обезмаслителя явно не си струва, защото след няколко дни пак ще почне пукането. Ще изчакам няколко дни сега и ако всичко е ОК ще потжърдя за да не се набива никой излишно да купува каквото и да било.![]()
Не не съм намерил дълготраен ефект - просто ме мързи да правя всяка седмица. Иначе, омекотител и едно gumi plfege от някакви магазини тип "домашен майстор". Пробвал съм и с вакса за гума - ефекта клони към нула с това.
6 мнения
• Страница 1 от 1