BMW Е90 гори масло
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Plovdiv1905
- Потребител
-
BMW Е90 гори масло
Здравейте, имам BMW E90 бензин, което гори масло. Сменена е въздушната мембрана за газовете, но без ефект. Какво трябва да се прави от тук нататък? Нека ако и някой е имал такъв проблем да сподели. Благодаря!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: BMW Е90 гори масло
Plovdiv1905 написа:Сменена е въздушната мембрана за газовете..............
oil separator -а ли имаш в предвид?
Re: BMW Е90 гори масло
Колега, предполагам говориш за N52B25. Две години карах това нещо и ми гореше по литър на 2000 км градско (зимата слизаше и на 1500 км) и 4-5000 км на извънградско. Този двигател е прословут с безобразно високия си разход на масло. Изчел съм всички англоезични форуми (UK, USA, NZ, AUS) иии общо взето автомобили на по 50-60к мили горяха в този порядък или малко по-добре. БМВ дилърите в тези страни твърдят, че до литър на 1000 км било напълно нормално (кой иска да сменя двигател по гаранция или да признае такава грешка) и в нито една тема не намерих разрешение на проблема. Тееее затова бързо, бързо го свалиха от производство.
Аз смених oil separator, нямах течове от гарнитурата на клапаните, имах незначително сълзене от картера, опитах с какви ли не масла, ноооо маслото си го гореше здраво.
От скромния ми опит, оставаше да се отваря мотора за гумички и сегменти (което е крайно нерентабилно и не са много хората, които ще се наемат с това) илиии винаги по 2 литра масло в багажника, както правех аз.
Успех!
Аз смених oil separator, нямах течове от гарнитурата на клапаните, имах незначително сълзене от картера, опитах с какви ли не масла, ноооо маслото си го гореше здраво.
От скромния ми опит, оставаше да се отваря мотора за гумички и сегменти (което е крайно нерентабилно и не са много хората, които ще се наемат с това) илиии винаги по 2 литра масло в багажника, както правех аз.
Успех!
4 мнения
• Страница 1 от 1