за триене ..................................................
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- PECO78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3
за триене ..................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................
Последна промяна PECO78 на 03 Май 2015, 0:18, променена общо 1 път
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Re: Нуждая се от малко помощ за е93 американско
Американските със сигурност са по-малко киловати, като една от причините е гадният им бензин. Друга е еконорми и т.н. Но разликата при еднакъв двигател е сигурна.
Твоят проблем по-скоро не се корени в това, а някъде другаде. Няма значение киловатите, тъй като номерът по документи и на двигателя трябва да съвпада. Отделен е въпросът, че както неколкократно е споменавано и тук във форума, двигателят е резервна част и може и да е сменян.
Виж в тази тема има малко информация, която може да те насочи:
viewtopic.php?f=125&t=292316&start=45
Твоят проблем по-скоро не се корени в това, а някъде другаде. Няма значение киловатите, тъй като номерът по документи и на двигателя трябва да съвпада. Отделен е въпросът, че както неколкократно е споменавано и тук във форума, двигателят е резервна част и може и да е сменян.
Виж в тази тема има малко информация, която може да те насочи:
viewtopic.php?f=125&t=292316&start=45
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Valve-tronic написа:Американските със сигурност са по-малко киловати, като една от причините е гадният им бензин
Това за гадния бензин не го бях чувал още,имаш ли източник за това или от опит го знаеш,че ми стана интересно и все пак да се предпазя ако мога?И само да вметна,че не е особено вярно това за двигателя дето се води резервна част особенно в уса,за англия не знам,искат си ората да им се репортва когато ъпгрейтваш енджина

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Кумците ми живеят в Калифорния и кумецът е също болен на тема автомобили. Първо караше едно Ауди А6 4.2 бензин, а сега Pontiac GTO 6.0l, 400 HP. Та той ми е казвал, че масожият бензин там отговаря на нещо като наш А91. Върховото качство е всъщност нашия А95. С други думи октановото число е по-ниско, което се отразява и на мощността.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Само дето реално нашия супер 100 отговаря на техния 91
Имам познати които като се върнат от Щатите и си докарат колите ми казвт каква промяна има като им свърши американския бензин и сипят от нашия. Лош вървеж и почва да им гори повече. Така че за пръв път и аз чувам, че американците имали кофти бензин.

Имам познати които като се върнат от Щатите и си докарат колите ми казвт каква промяна има като им свърши американския бензин и сипят от нашия. Лош вървеж и почва да им гори повече. Така че за пръв път и аз чувам, че американците имали кофти бензин.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Американският бензин е нискооктанов, има писано по темата.
Към автора - N51 е вариация на N52 за щатите, които имат изисквания за редуцирани емисии (ULEV) - California, Maine, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, Oregon, Washington, and Arizona. Не се предлага за Канада.
Ето тема какво е променено.. Реално разлики в обема и мощността няма. По ВИН си излиза всичко, какъв е проблемът? Дай ВИН или дата на производство, за да те ориентираме. По принцип всеки дилър може да ти издаде документ с какъв двигател е излязла колата.
Към автора - N51 е вариация на N52 за щатите, които имат изисквания за редуцирани емисии (ULEV) - California, Maine, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, Oregon, Washington, and Arizona. Не се предлага за Канада.
Ето тема какво е променено.. Реално разлики в обема и мощността няма. По ВИН си излиза всичко, какъв е проблемът? Дай ВИН или дата на производство, за да те ориентираме. По принцип всеки дилър може да ти издаде документ с какъв двигател е излязла колата.
Never mistake motion for action...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Изобщо не съм съгласен,че бензинът в САЩ е нискооктанов!Само така изглежда
,октаните им се замерват по друга система,така както конските сили,галони и т.н.
По бензиностанциите им ,вкл Шел и Лукойл, числата са 87,91,91+ но те отговарят на нашите 91,95,100.Нали не си мислите,че на най-големият пазар в света за разни бугати,ламбо,ферари,760,S65 amg и хипер бегачки ги мъчат с 91?
Единствено дизелът им заради разни еконорми е по-зле от европейския,заради това някои премиум производители като правят дълги тестове си карат нафтата от Европа...

По бензиностанциите им ,вкл Шел и Лукойл, числата са 87,91,91+ но те отговарят на нашите 91,95,100.Нали не си мислите,че на най-големият пазар в света за разни бугати,ламбо,ферари,760,S65 amg и хипер бегачки ги мъчат с 91?
Единствено дизелът им заради разни еконорми е по-зле от европейския,заради това някои премиум производители като правят дълги тестове си карат нафтата от Европа...

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Leon
- старши ентусиаст
-
Не исках да изпадаме в подробности, но заради различната система на смятане се налагат и корекции в мощността на някои автомобили. А ламботата нямам идея с какво ги карат

- PECO78
- кандидат ентусиаст
-
А номера на левия бутуш какво означава и давали подробности за колата моя е 0060R777 ако някои може да ми сподели или поне да ми каже как да си го проверя дали съответства с даните на колата
- kraska
- ентусиаст
-
последните 7 букви и цифри от номера на рамата дай. Това не знам откъде го взе, но номера на рамата на колата е изписан на деснято бомбе под капака, както и отвори вратата шофьорската и там отдолу на колонката между двете врати имаш табела за всичко и цвета на боята даже. Сравни си ги и с документите които имаш на колата.
- PECO78
- кандидат ентусиаст
-
Интересуват ме тия цифри 0060R777 на левя бутуш какво означава и как се проверяват рама неме инересува и евро табели
- kraska
- ентусиаст
-
А ти всъщност какво искаш да провериш, по номер да ти излезе каква ти е колата с кой двигател, какви екстри, година, цвят и т.н. ли?
Ако това искаш да направиш, по номера на рамата се проверяват тези неща!
Ако това искаш да направиш, по номера на рамата се проверяват тези неща!
- Leon
- старши ентусиаст
-
По-скоро иска да разбере какви са тези цифри на левия ботуш и какво означават. Вероятно има инфо в нета, ако се поровиш.
13 мнения
• Страница 1 от 1