Микрофилтър Е90 Дизел
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Микрофилтър Е90 Дизел
Здравейте,
Индикатора за микрофилтъра ми светна, леко жълто-оранжев триъгълник, пише че трябва да ходя на сервиз 02/2014, явно за това ми светва. Пише също 90 000? Искам да разбера дали трябва да се сменя и колко струва този филтър.(има ли вариант за почистване).
Мерси предварително
Индикатора за микрофилтъра ми светна, леко жълто-оранжев триъгълник, пише че трябва да ходя на сервиз 02/2014, явно за това ми светва. Пише също 90 000? Искам да разбера дали трябва да се сменя и колко струва този филтър.(има ли вариант за почистване).
Мерси предварително
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Микрофилтър Е90 Дизел
okhsot написа:Здравейте,
Мерси предварително
смени го филтъра това е на купето и му промени сервизния интервал и си готов, нищо сложно.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Цените са различни 30-40 лева.....зависи каква марка са (с активен или без активен въглен) и смяната е много лесна.
http://www.youtube.com/watch?v=v5OpMsPMcwI
http://www.youtube.com/watch?v=v5OpMsPMcwI
oci написа:okhsot написа:Здравейте,
Мерси предварително
смени го филтъра това е на купето и му промени сервизния интервал и си готов, нищо сложно.
Здравей,
На какъв интервал трябва да го променя т.е. на колко време по принцип се сменя?
Мерси предвраително
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Микрофилтъра(филтър купе) се сменя на всяка смяна на маслото заедно с въздушния и масления филтри.Сега,ако си сменяш маслото на 10к км - на всяка втора,но ако караш с ЛЛ04 на 20-25к км е съвсем нормално!Естествено има и скъперници,които го сменят по-рядко , но интервал около 20-30к км е съвсем нормален.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:Микрофилтъра(филтър купе) се сменя на всяка смяна на маслото заедно с въздушния и масления филтри.Сега,ако си сменяш маслото на 10к км - на всяка втора,но ако караш с ЛЛ04 на 20-25к км е съвсем нормално!Естествено има и скъперници,които го сменят по-рядко , но интервал около 20-30к км е съвсем нормален.
Много Ви благодаря!
6 мнения
• Страница 1 от 1