Игра на оборотите
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Игра на оборотите
След четене на различни теми, и аз съм в играта с оборотите - играят, доста странно. Колата е 320д автоматик.
При спускане по лек наклон, без подаване на никаква газ и каране по инерция, когато покаже около 1200оборота, оборотите започват да играят - с +/- 100 оборота. Това се случва само около 1200 оборота и по-малко. Подам ли леко газ, само да чукна педала, и всичко заспива. Например, представете си следната ситуация. Спускам по наклон (на която и да е скорост, т.е. колкото и да е висока скоростта). Обортомера е примерно на 2000 оборота - бетон. Започва да пада, пада и скоростта, без да подавам газ. Стигаме 1500 оборота - бетон. Стигаме до 1200, леки колебания на обортомера. Пада още, средно обороти 1000, игра (като да придърпва леееко, много трудно се усеща, но мисля че го има) м/у 900-1100 оборота през около половин секунда. Накрая скоростта пада толкова че автоматика вдига една предавка (примерно от 5-та, на 4-та), стрелката пак отива на около 1800-2000 и пак е бетон.. Като подам газ, върви доста добре, само в много ниските обороти, без подаване на газ играе.
Тази седмица ще отида на диагностика, но според вас, предварително какво мога да очаквам? Преди 4-5 месеца съм сменял всички възможни и невъзможни филтри. От около седмица - две е така, сякаш като позагрее(но тук може и да греша), защото всичко това се случва понякога. Като загрее май е по-често.
Предварително благодаря. Ще споделя мнение след диагностиката също.
При спускане по лек наклон, без подаване на никаква газ и каране по инерция, когато покаже около 1200оборота, оборотите започват да играят - с +/- 100 оборота. Това се случва само около 1200 оборота и по-малко. Подам ли леко газ, само да чукна педала, и всичко заспива. Например, представете си следната ситуация. Спускам по наклон (на която и да е скорост, т.е. колкото и да е висока скоростта). Обортомера е примерно на 2000 оборота - бетон. Започва да пада, пада и скоростта, без да подавам газ. Стигаме 1500 оборота - бетон. Стигаме до 1200, леки колебания на обортомера. Пада още, средно обороти 1000, игра (като да придърпва леееко, много трудно се усеща, но мисля че го има) м/у 900-1100 оборота през около половин секунда. Накрая скоростта пада толкова че автоматика вдига една предавка (примерно от 5-та, на 4-та), стрелката пак отива на около 1800-2000 и пак е бетон.. Като подам газ, върви доста добре, само в много ниските обороти, без подаване на газ играе.
Тази седмица ще отида на диагностика, но според вас, предварително какво мога да очаквам? Преди 4-5 месеца съм сменял всички възможни и невъзможни филтри. От около седмица - две е така, сякаш като позагрее(но тук може и да греша), защото всичко това се случва понякога. Като загрее май е по-често.
Предварително благодаря. Ще споделя мнение след диагностиката също.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Игра на оборотите
Един приятел имаше подобен проблем с Е60, но при него ги менеше и при по-високи оборити, така че не знам дали е същото. При него се оказа хидротурбината на скоростната кутия, така нареченият торк конвертор!
Дано при теб е нещо елементарно!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Nasko_ написа:Един приятел имаше подобен проблем с Е60, но при него ги менеше и при по-високи оборити, така че не знам дали е същото. При него се оказа хидротурбината на скоростната кутия, така нареченият торк конвертор!
И аз съм на същото мнение.

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
И аз това си мисля, честно казано, но исках да чуя мнения преди да си поставя самодиагнозата
Ще видим тази седмица. Може би перфектният момент в който да сменя конвертора и маслото/филтри катери по скоростната кутия наведнъж.

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
Извинявам се, че пиша толкова късно - проблема се оказа в дебитомера и буксичката му. Сега е почистен, нагласен и уж нямам проблеми, да видим до кога:)
Дет се вика, ударихме малкия дявол
Дет се вика, ударихме малкия дявол

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Дано те е застигнало пожеланието ми по-назад!
Със здраве и безаварийно!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
Nasko_ написа:Дано те е застигнало пожеланието ми по-назад!![]()
Благодаря колега! Застигна ме пожеланието ти - излезе ми на цената на стандартна диагностика, която хвана проблема. Вече карам един месец, няма драми

Весело посрещане на празниците!

7 мнения
• Страница 1 от 1