Странен проблем с централно + Air bag (BST)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Странен проблем с централно + Air bag (BST)
Здравейте колеги,
за втори път ми се случва, да не мога да си отключа колата! Проблема е следния - нещо в шофьорската врата издава звук (като машинка на централно), веднага след като отключих с дистанционното и съответно цялото централно спира да функционира за определен период. Снощи влизах в колата през багажника и не можех да отворя нито една врата от вътре. Запалих колата, с копчето на таблото, с дръжките на вратата с нищо не се получи. След 10 минути мъки се отключи сама и се оправи и почна да функционира нормално. Веднъж ми се случи и при паркиране тогава пък не можех да заключа колата, накрая заключихшофьорската врата ръчно и при опит да я отключа, взе че се оправи. Ще я закача на диагностика възможно най-скоро, но може би няма да е следващата седмица, за това исках да попитам, някой дали се е сблъсквал проблема и дали може да даде съвет, какво се прави в такива ситуации?
Да кажа, че колата не е със заводска аларма, а е със слагана допълнително от ЛевИнс, която е свързана по CAN шина. (мисля, че така се водеше), дали е възможно проблема да е някъде там? Към кой мога да се обърна в София за адекватна намеса, освен Камор и Дару?
Благодаря предварително.
за втори път ми се случва, да не мога да си отключа колата! Проблема е следния - нещо в шофьорската врата издава звук (като машинка на централно), веднага след като отключих с дистанционното и съответно цялото централно спира да функционира за определен период. Снощи влизах в колата през багажника и не можех да отворя нито една врата от вътре. Запалих колата, с копчето на таблото, с дръжките на вратата с нищо не се получи. След 10 минути мъки се отключи сама и се оправи и почна да функционира нормално. Веднъж ми се случи и при паркиране тогава пък не можех да заключа колата, накрая заключихшофьорската врата ръчно и при опит да я отключа, взе че се оправи. Ще я закача на диагностика възможно най-скоро, но може би няма да е следващата седмица, за това исках да попитам, някой дали се е сблъсквал проблема и дали може да даде съвет, какво се прави в такива ситуации?
Да кажа, че колата не е със заводска аларма, а е със слагана допълнително от ЛевИнс, която е свързана по CAN шина. (мисля, че така се водеше), дали е възможно проблема да е някъде там? Към кой мога да се обърна в София за адекватна намеса, освен Камор и Дару?
Благодаря предварително.
Последна промяна wmalevski на 25 Ное 2013, 16:00, променена общо 1 път
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Странен проблем с централно
Колега, може проблемът да е в модула за централното, но според мен много по-вероятния вариант е алармата да ти ебава колата, за това според мен изкуби тая аларама и мисля, че проблемът ще изчезне 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
Проблема е каското колега, няма как да махна алармата, че няма да ме застраховат. Иначе такъв проблем дали ще се хване на диагностика?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако неоригиналната аларма бърка работа на друг модул, вероятно ще излезе някаква грешка.
Never mistake motion for action...
Странните проблеми продължават, е петък, намалих за едни трамвайни линии и след преминаването им (което никак не беше бързо с под 20км/ч) ми светна и Air Bag-а. Наложи ми се също така, още веднъж да се качвам в автомобила през багажника (централното отключи и веднага заключи и пак блокира за около 10 минути). Имам кабел и закачих колата с BMW INPA, защото всичко друго като софтуер не ми сработва (нямам и време да го мъча), грешката на възглавницата се оказа 93b2, която след кратко търсене ме поведе към BST (Battery Safety Terminal), което ме навява на въпроса - дали не може и централното от него да се бъгва? Не успях да изчистя грешката (като натисках да чисти, изчистваше и веднага при четенето се появяваше отново, което ме навява на мисълта, че проблема още е на лице). За централното не видях никаква грешка. Имаше 2 за мотора мисля. Дали е възможно всичките ми проблеми да са от акумолатора или от въпросния терминал? Към кой колега да се обърна за диагностика в София? (нов съм с BMW-тата)? Някой информация за въпросния терминал да има?
PS: Не изключвам възможността нещата да нямат нищо общо, но от няколко дена, проблема с централното се появава доста повече, дори изключих заключването на вратите в движение, за да избегна допълнителни проблеми.
PS: Не изключвам възможността нещата да нямат нищо общо, но от няколко дена, проблема с централното се появава доста повече, дори изключих заключването на вратите в движение, за да избегна допълнителни проблеми.
Re: Странен проблем с централно + Air bag (BST)
Колеги, помагайте, че влизането през багажника е досадно! Към кой да се обърна за диагностика (извън Камор и Дару) и проблеми с електрониката?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Напълно възможно е проблемът да е от акумулатора, да. За добра диагностика можеш да се свържеш с колегите с платени обяви във форума, има много отзиви, от които да се информираш.
Never mistake motion for action...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, разгледай около плюса на акумулатора и проводниците след него и може би ще решиш проблема.

Аз вече се опитах да прегледам, но не видях нищо видимо. Мога ли да сваля акумолатора без да е необходимо чистене на грешки след това? Може би проблема се крие край т.12 на схемата, знам ли?
След читава диагностика се оказа, че AirBag-а си е ок. Акумолатора ми не е захванат и играе и според човека, който я гледа това е най-вероятния проблем, уикенда ще ида до някоя морга да си намеря захващане на акумолатор. Колкото до централното - определено ми каза, че проблема е от алармата свързана с CAN-а. Тя била някаква много особена и давала достъп до всеки модул според ситуацията. Мисля да ида до застрахователите да ги питам к'во правим в такива ситуации 

10 мнения
• Страница 1 от 1