Оказа се ,че не ми работи парктроника

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90
Мечтае да кара: безаварийно

Оказа се ,че не ми работи парктроника

Мнение от strelecaaa » 02 Дек 2013, 17:59

Купих колата и следователно я пуснах на диагностика в един сервиз . Като грешка ми откри,че не работи парктроника и по - точно били изгоряли 3 задни датчика и 1 преден . Та има ли от къде да поръчам нови и лесна ли е смяната ( мога ли да си я направя и сам) :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Оказа се ,че не ми работи парктроника

Мнение от Leon » 03 Дек 2013, 10:38

Не беше нужно да пускаш нова тема, но хайде... Нов датчик е към 200 лв./брой, така че потърси втора ръка. Можеш да си ги смениш сам, да, но трябва да се свалят броните. Странно ми е обаче как така са изгорели цели 4 :dunno:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 03 Дек 2013, 11:08

В купува/продава има такава обява. Пиши в търсачката Нови датчици парктроник. Колко са оригинални не знам, но за всеки случай са по-евтини от официален представител.

Има и обяви на магазини за авточасти, така че може да питаш и там.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 04 Дек 2013, 18:32

strelecaaa написа: . Като грешка ми откри,че не работи парктроника и по - точно били изгоряли 3 задни датчика и 1 преден . Та има ли от къде да поръчам нови и лесна ли е смяната ( мога ли да си я направя и сам) :lol:

3 задни неработещи датчика, би трябвало да ги разбереш, че не работят още в първата стена :D Да не казвам колко има писано как да си ги провериш дали наистина не работят без всякаква диагностика. Макар, че бях чел в чужд форум, че ако имаш изгорял датчик самия парктроник не работи докато не смениш датчика. Не съм сигурен колко е вярно, защото за щастие не ми се е случвало до сега.

Назад към E90/E91/E92/E93