Проблем със автоматична скоростна кутия ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Проблем със автоматична скоростна кутия ?
stocky написа:Как така винаги тръгва на втора? И трите стептроник кутии, който карам си тръгват от първа!
Аз забелязах,че ако аз включвам скоростите, връща до М2 и толкова, първа аз трябва да я включа ако искам...но на D ги връща до първа.

Shadowed написа:И аз до колкото знам, винаги тръгва на втора. Първа съм я ползвал в ръчен режим, при пускане надолу, по много стръмно!
Да, на мен ми казаха същото, но факт, че тръгва от първа:)
Моля, ако някой знае дали това е проблем и в какво може да се състои той, нека сподели?!:)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Не е проблем такъв ти е стила на каране.Казват че се адаптира кутията.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Nasko_ написа:stocky написа:Как така винаги тръгва на втора? И трите стептроник кутии, който карам си тръгват от първа!
Аз забелязах,че ако аз включвам скоростите, връща до М2 и толкова, първа аз трябва да я включа ако искам...но на D ги връща до първа.Shadowed написа:И аз до колкото знам, винаги тръгва на втора. Първа съм я ползвал в ръчен режим, при пускане надолу, по много стръмно!
Да, на мен ми казаха същото, но факт, че тръгва от първа:)
Моля, ако някой знае дали това е проблем и в какво може да се състои той, нека сподели?!:)
Личен опит - Ауди А6 4Ф със стептроник на ръчен режим сама връща до първа и тръгва от първа. Но БМВ Е60 и Е90 връщат до втора и тръгват от втора. Явно така са настроени кутиите

- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
Вероятно масата на автомобила и обема на мотора са фактор за това. Кутията се настройва фабрично за всяка кола отделно. Примерно Е92 330хд може да си тръгва на втора(и така прави винаги, когато не я ръчкам), а Х3 20д може би си изисква първа. Само мои размишления...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
А автоматичен режим и Е82 с 223коня и Е92 с 184коня тръгват на първа. В ръчен режим и трите могат да тръгнат от втора.
The^Maniac написа:memorex написа: .... Когато дадеш на задна подскача ли леко , усеща ли се тласък?
При мен подскача!
Смених масло и филтър и сякаш малко се поуспокои. Най-вече от N на D, както и при смяната на предавките.
Но все пак от N на R си има едно леко "подскачане" или "тласък". Същото леко се усеща и при плавно ускорение от 2-ра на 3-та и малко по-малко от 3-та на 4-та.
Какво трябва да означава това? Ако се направи ъпдейт на софтуера дали ще има някакво подобрение?
Колата е Е90 330д
Според мен не (update не помага и аз правих)но провери и как си със напрежението на акумулатора.Ако е по-ниско от нормалното не е добре за превключването.На задна дето се усеща лек удар е нормално особено ако не е наравно защото е под напрежение.
stocky написа:А автоматичен режим и Е82 с 223коня и Е92 с 184коня тръгват на първа. В ръчен режим и трите могат да тръгнат от втора.
Да не е точно обратното
Всичките Steptronik автомати дето съм карал тръгват на втора на авто .
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
stocky написа:А автоматичен режим и Е82 с 223коня и Е92 с 184коня тръгват на първа. В ръчен режим и трите могат да тръгнат от втора.
И при мен е точно така!

п.п.Благодаря, че споделихте мнения!

Аз предполагам, че ако нещо не е както трябва, кутията ще запише грешка, а такава няма, явно всичко е в реда на нещата!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Nasko_ написа:stocky написа:А автоматичен режим и Е82 с 223коня и Е92 с 184коня тръгват на първа. В ръчен режим и трите могат да тръгнат от втора.
И при мен е точно така!
п.п.Благодаря, че споделихте мнения!
Аз предполагам, че ако нещо не е както трябва, кутията ще запише грешка, а такава няма, явно всичко е в реда на нещата!
Правилно предполагаш

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
@memorex сигурен ли си, че си карал читави коли? А на автоматичен режим как си сигурен, че си тръгвал от втора като индикация няма? Аз съм си броял превключванията неведнъж, точно за да добия представа за поведението на автомата 

stocky написа:@memorex сигурен ли си, че си карал читави коли? А на автоматичен режим как си сигурен, че си тръгвал от втора като индикация няма? Аз съм си броял превключванията неведнъж, точно за да добия представа за поведението на автомата
И аз съм ги броил превключванията но правилно.

Сега сериозно , разбирам те прав си явно стила ти е по спортен а също така и въртящия момент е важен
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
stocky написа:Как така винаги тръгва на втора? И трите стептроник кутии, който карам си тръгват от първа!
В много случаи тръгва от втора. Можеш да го разбереш като минеш на Manuel.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2