Теглене с е90 автоматик.Може ли, не може ли...
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Теглене с е90 автоматик.Може ли, не може ли...
Здравейте, пред 2-3 дни един близък ми звънна, каза че е закъсал с колата и ме помоли да го изтегля да сервиза. Колата ми е 320д автоматик. Изтеглих го без проблем с въже, обаче един друг познат ми каза, че не е добре с автоматик да се тегли, че нещо си там диференциал съм щяла да прецакам(не разбирам, признавам си). Моля, ако някой има наблюдения, опит или инфо да сподели, че вече ме гложди яко дали не съм си развалила колата.
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
Re: Теглене с е90 автоматик.Може ли, не може ли...
И аз имам същата кола пак автомат!
и зимата теглих Бус със нея,човека беше закъсал насред нищото в 8 часа вечерта.....но както и да е!Мисля че няма да има проблем!Иначе защо ще има теглич тая кола аджеба за парктроник ли да го ползваме или за ремарке!Пък може и да има допустими кг които можеш да дърпаш с него незнам

Никога,никога не се предавай!!!
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
не може да се тегли кола, която е автоматик
Мисля, че няма никакъв проблем ти да теглиш някой друг 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Moже да се тегли кола, която е автоматик - пише си го в книжката - прочетете.
Въпроса е, че се тегли до определено разстояние със определена скорост.
При Е46 е с до 50 км/ч на не повече то 150км (ако не бъркам)
Тези коли не са от стъкло...не се притеснявайте толкова!
Въпроса е, че се тегли до определено разстояние със определена скорост.
При Е46 е с до 50 км/ч на не повече то 150км (ако не бъркам)

Тези коли не са от стъкло...не се притеснявайте толкова!
Благодаря за мненията, малко се поуспокоих:)))))Междувременно си намерих един туториал
http://www.youtube.com/watch?v=K4JhruinbWc
(точно като за жена
) за да разбера що е това диференциал и защо така ме наплашиха:)))))))))
http://www.youtube.com/watch?v=K4JhruinbWc
(точно като за жена

Здравейте!
След бърза справка с каталога за Е90 ставя ясно, че 320 d може да тегли ремарке без спирачна система с тегло до 745 кг и със спирачна система - до 1800 кг. Данните се отнасят за модела след фейслифта, като са еднакви и за двата типа трансмисия. Предполагам, че няма толкова съществена разлика спрямо различните версии на 320d преди и след фейслифта (някой друг нютон по-малко за по-старите модели - някой друг килограм по-малко в ремаркето). От тази гледна точка не виждам проблем да се тегли друг автомобил.
Според мен, от горното следва, че евентуален проблем по-скоро би възникнал в следствие липса на спирачна система на "товара", отколкото от собствената скоростна кутия.
Що се касае до тегленето на МПС с автоматична трансмисия от друго МПС (което е друга тема, но виждам, че е засегната тук), да има ограничения, заради факта, че при неработещ двигател, не работи и маслената помпа на скоростите.
По този въпрос е добре да се съобразяваме с предписаните от производителя препоръки.
И все пак ако нещо се развали, прочетете ръководството за експлоатация, за да разберете как сте го "прецакали".
След бърза справка с каталога за Е90 ставя ясно, че 320 d може да тегли ремарке без спирачна система с тегло до 745 кг и със спирачна система - до 1800 кг. Данните се отнасят за модела след фейслифта, като са еднакви и за двата типа трансмисия. Предполагам, че няма толкова съществена разлика спрямо различните версии на 320d преди и след фейслифта (някой друг нютон по-малко за по-старите модели - някой друг килограм по-малко в ремаркето). От тази гледна точка не виждам проблем да се тегли друг автомобил.
Според мен, от горното следва, че евентуален проблем по-скоро би възникнал в следствие липса на спирачна система на "товара", отколкото от собствената скоростна кутия.
Що се касае до тегленето на МПС с автоматична трансмисия от друго МПС (което е друга тема, но виждам, че е засегната тук), да има ограничения, заради факта, че при неработещ двигател, не работи и маслената помпа на скоростите.
По този въпрос е добре да се съобразяваме с предписаните от производителя препоръки.
И все пак ако нещо се развали, прочетете ръководството за експлоатация, за да разберете как сте го "прецакали".

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Да бе, той Wrangler-a ми беше автомат и изобщо не съм теглил никой, да знаете!

Поредното "компетентно" изказване...

Поредното "компетентно" изказване...
7 мнения
• Страница 1 от 1