Е90 320д - въпроси?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Re: Е90 320д - въпроси?

Мнение от Huku » 02 Юни 2010, 13:45

TsvetanVR написа:Та въпросът ми е какво аджеба е това "редуциране" и може ли да се премахне след като веднъж е направено (предполагам не е особен проблем) ?

На мене от БМВ дилър ми казаха, че не може.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 02 Юни 2010, 22:18

Не се лъжи да вземаш кола карана в Бг. Ако имаш възможност си я вземи направо от Германия, и ще си спестиш доста неприянтости. А това с редуцирането на мощноста мисля че го правят с цел по малко данък предимно на фирмени коли(за Германия) и заради акциза(за Бг). Би трябвало да е само софтуерно и не е проблем всеки един тунер да ти върне настройките.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 03 Юни 2010, 3:10

kronos написа:Не се лъжи да вземаш кола карана в Бг.

:kuku: :kuku: :kuku: Доста забавно и .... изказване на Кронос! :banghead: За кола на 200-300к км съм съгласен,но за сравнително нова кола звучи доста лаишки...Всеки си има мнение,но бих подчертал че кола на малко км и перфектно гледана в Б-я може да се намери на далеч по-добра цена отколкото в Германия по ред причини,най-малкото от нашата страна не пазарува цяла Източна Европа,икономически,чисто географски и т.н. А ти като я взе от Швабско защо сега се маеш втори месец защо прегрява двигателя само след няколко К км навъртяни в Бг?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 03 Юни 2010, 22:52

Ти кво, да нямаш някое е90 за продаване че така скачаш като попарен?
Много ясно че е по добре да се вземе от Германия, от тук няма да си взема кола и да ми я подаряват. Нали взех кола от тук, на 70к, и след 15к и смених двигателя. Най малко заради фалшивия дизел... и "компетентните" механици в оторизираните сервизи. Аз също се оглеждах за нещо от премиум-а, но колите които се предлагат са на доста завишена цена спрямо екстрите.
А за моята кола не се притеснявай, нито е прегрявала, нито се е чупила, проблема се реши със смяна на съединител което е нормално за кола на 100к км.
Цитирам ти един разговор между двама механика:
Приемчика:Ае колега, момчето нещо се оплаква че не му показва вярно маслото.
Механика: е как няма да показва, налей му още един литър.
Аз: Налял съм вече 6.5л, как така още един л., нямате ли програматор да ми настроите датчика за масло???
Механика: къв програматор бе,налей още масло другите така се оправят(колегата му кима утвърдително)
Ти си прави изводите....

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93