чип на педала за газта
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: чип на педала за газта
Няма как да върна оригинала, защото трябва да ходя до Сф. Върху сегашния не може ли да се прави?
Аз знам че от атмосверка не мога да очаквам чудеса, но от това което съм чел из нет-а, би трябвало да живне малко в ниските и разхода да падне малко. Повече ме интересуват ламбда сондите..
Аз знам че от атмосверка не мога да очаквам чудеса, но от това което съм чел из нет-а, би трябвало да живне малко в ниските и разхода да падне малко. Повече ме интересуват ламбда сондите..
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Re: чип на педала за газта
Мога да дам коментар от първа ръка - купих си спринт бустер направо от производителя през 2008 (в Гърция !?!) и го карах около 10 000 км (тогава имах Е60, махнах тая благина след като му турих компресора
) Това както вече обясниха колегите скъсява хода на газта - т.е. достига 100% или пълна газ доста преди да си натиснал педала до долу.
Ефекта - ако си свикнал да караш колата само газ-спирачка с натискане на газта до долу - няма никакъв ефект. Ако обаче работиш с газта по-внимателно (особено при автоматиците), колата се чувства доста по-пъргава и реагира по-спонтанно на десния крак.
За автоматици е доста приятно, но не носи повече мощност, затова пък качва разхода. Всеки да си преценява. Цената не е малка все пак.
При моето 335i това е решено фабрично с бутон Sport до автомата (който отделно си има позиция спорт). Забавно е

Ефекта - ако си свикнал да караш колата само газ-спирачка с натискане на газта до долу - няма никакъв ефект. Ако обаче работиш с газта по-внимателно (особено при автоматиците), колата се чувства доста по-пъргава и реагира по-спонтанно на десния крак.
За автоматици е доста приятно, но не носи повече мощност, затова пък качва разхода. Всеки да си преценява. Цената не е малка все пак.
При моето 335i това е решено фабрично с бутон Sport до автомата (който отделно си има позиция спорт). Забавно е

Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2