Проблем с аудио системата на Е93 Pro Logic 7

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: M5 F10
Детайли за колата: M5 F10 12' 750hp

Re: Проблем с аудио системата на Е93 Pro Logic 7

Мнение от ludiaalex » 17 Апр 2010, 11:43

absix написа:
ludiaalex написа:
MaXimal написа:Е нали гаранцията важи в цяла европа... Къде се намира тоя усилвател? Профилактично да провера моята.

Колата за съжаление няма гаранция от 2 месеца вече и заради това, за да се поеме от BMW (евентуално), колата трябва да се сервизира в представителството където е купена.

Кой ти го каза това? Я се свържи директно с BMW AG и виж какво ще кажат. Използвай "disappointed" често :)

Каза ми го един изключително нелюбезен служител в BWM - Виена, който първоначално отказваше да ме приеме, а после поне се нави да ми покаже къде ми е акумулатора, за да си дръпна клемите да не дава на късо докато изключа усилвателя (отново сам). Та "европейска" държава, но отношението към държави като нашата е изключително лошо. Първо, че докато се опитваше да ми махне корите над акумулатора, щеше да ги изпотроши и само блъскаше и псуваше колата и накрая каза, че относно усилвателя не може да ми помогне, защото в BMW - Виена след гаранционно поемане на такива повреди може да се направи само на автомобили закупени в Австрия и Германия и ме отряза тотално. Това не е единствения сервиз на BMW във Виена където получавам такова "качествено" обслужване :dunno: .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 17 Апр 2010, 15:49

offtopic:

Нещо не можах да измъкна корите. После ще пробвам пак.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 17 Апр 2010, 20:41

MaXimal написа:offtopic:

Нещо не можах да измъкна корите. После ще пробвам пак.

:OT: Мен питаш ли ме с 1-та налична отверка и ключ 10 (подарък от BMW AG :bowdown: ) как се свалят :bang: . А стигнеш ли до усилвателя, идва и голямата мъка, ама като си на зор :| . Ще ти обясня на Л.С. как става работата ;) .

Сега по темата: Пратих гневно писмо до BMW AG и чакам резултата и ето снимки на бързо правени по време на разглобяването: http://picasaweb.google.co.uk/109705496 ... avodnenie# . Държа да подчертая, че на снимките водата вече се беше оттекла почти през тапата, която отпуших на дъното на отсега и явно е предвидена да служи за оттичане като се наводни :mhihi: .
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 17 Апр 2010, 20:45

Дръж ни в течение за отговора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 17 Апр 2010, 20:48

Колега опиши тук как се стига до усилвателя.

Тази тапа не трябва ли постоянно да е отворена за да не се пълни ?

Всъщност какво се учудвам аз имах вода вътре в самата врата, инсталацията беше мокра, а колата ми седи само на закрито.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 17 Апр 2010, 21:06

Така или иначе отзад корите си ми седят разглобени в багажника, защото очаквам влизане в бокса (скоро надявам се), така че обещал съм и на колегата "MaXimal" и утре ще постна едно упътване със снимки как се стига до там, защото си е мъка и особено разкачването на усилвателя (дано на никого да не се налага). Относно тези тапи - те са затворени с винтове, защото отсега е баш над калника и като караш на мокро то ще вкарва вътре вода. Аз като ги разтворих и двете тапи и се изля бая сериозно количество вода изпод левия калник. BMW много хитро са предвидили да сложат такива отводнителни тапи в случай на наводнение, което явно са предвиждали :lol: :clap: .
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 20 Апр 2010, 20:46

Ето и снимки на усилвателя и корите:

(1) Това е общ план и усилвателя се намира в лявата част (2) на багажника под мини отсега за сервизната книжка.

(1) Изображение / (2) Изображение

За да се стигне до там, трябва да се махнат панелите (3-1), (3-2) на захващащите системи за покрива (4-1), (4-2)

(3-1) Изображение , (3-2) Изображение / (4-1) Изображение , (4-2) Изображение

Това е основната кора (5) и една гумена част (6), която трябва да се махне първо. После трябва да се отдели кутията за сервизната книжка (7) (захваната е на щипки) от основната кора (5)

(5) Изображение / (6) Изображение / (7) Изображение

Ето го и самия усилвател (5) вече изваден

(5) Изображение

Надявам се, че съм помогнал и дано на никой да не му се случва подобно нещо :bchug:

P.S. все още нямам отговор от BMW AG по въпроса.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m3
Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd

Мнение от mmmotorwerke » 22 Апр 2010, 21:02

Водата влиза от оплатнението мезду багазника и тиалото на колата(над пантите за багазника) service information buletin 51 24 07 body eqipment.Вадиш оплатнението и го поставиаш обратно използваики wurth black wetherstrip лепило.Сушто така провери батериата тя е наводнена.Сжали негативниа кабел и изтъркаи корозиата коиато се образувала на вразката мезду кабела и купето.Това е фабрисен проблем които триабжа да буде поправен от бмв.успехи
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 23 Апр 2010, 10:37

mmmotorwerke написа:Водата влиза от оплатнението мезду багазника и тиалото на колата(над пантите за багазника) service information buletin 51 24 07 body eqipment.Вадиш оплатнението и го поставиаш обратно използваики wurth black wetherstrip лепило.Сушто така провери батериата тя е наводнена.Сжали негативниа кабел и изтъркаи корозиата коиато се образувала на вразката мезду кабела и купето.Това е фабрисен проблем които триабжа да буде поправен от бмв.успехи

Здравей, колега. Мерси за съвета, но смятам BMW да ги оставя да си свършат поне тази работа, защото достатъчно ми беше упражнението сам на улицата да разглобявам колата, за да стигна до усилвателя и в последствие бях изподран и в рани, тъй като нямах нужните инструменти :confused: . Аз го видях теча, че е точно там където и ти казваш, сега остава и хората в сервиза да го видят също и да си оправят бакиите :P .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 23 Апр 2010, 13:04

Намери си сервизния бюлетин за който говори колегата, принтирай го и ако нещо се правят на интересни от БМВ им трескаш в главата и им казваш да четат а не обясняват :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 23 Апр 2010, 14:35

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m3
Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd

Мнение от mmmotorwerke » 23 Апр 2010, 16:29

сношти се разтарсих малко и за сазаление на тези които имат е 93 триябва да каза це бмв савсем на скоро излезнаха сас циала сервизна книга на тема тецове в колата,така це тожа е само нацалото на узасните приклуцениа които ви осават.успехи.а по относението на сервизите на бмв в европа те под всиакаква критика ако ги сравниаваме с това тук.
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри

Потребител
Аватар

Мнение от ludiaalex » 23 Апр 2010, 18:37

mmmotorwerke написа:сношти се разтарсих малко и за сазаление на тези които имат е 93 триябва да каза це бмв савсем на скоро излезнаха сас циала сервизна книга на тема тецове в колата,така це тожа е само нацалото на узасните приклуцениа които ви осават.успехи.а по относението на сервизите на бмв в европа те под всиакаква критика ако ги сравниаваме с това тук.

Хах, колега, доста прав си за течовете при е93, а да оставим това, че купето поне при мен става дооста и шумно при 140-150+ км/ч. Даже имам 1 фрапиращ случаи, който не знам как да го коментирам всъщност...на аутобан в германия реших да тествам колко ще вдигне колата и при 240 км/ч от въздушната струя се откачи от горната рамка лявото пасажерско стъкло и хлътна леко навън и след като спрях и отворих и затворих стъклото се коригира, но самия факт, че се случи подобно нещо при абсолютно затворено стъкло :shock: :shock: . Изключително дразнещ е факта как тече когато вали или когато е на автомивка и протича покрай цялото стъкло все едно няма уплътнения...не мога да разбера просто, най-дефектния модел ли съм улучил :dunno: . А относно отношението на сервизните работници към чужденците или специално към Българите, е под всякаква критика, защото за нас имат доста лошо мнение и щом караш такава кола и идваш от държава като България следователно си престъпник и започват да те третират като някакъв 2-ра класа човек :bang: .

Мерси, колега, за линка - теча е точно там...ще си го разпечатам това нещо и ще си го нося с мен, в случай че нещо се направят на интересни :mhihi: .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 26 Апр 2010, 20:29

ludiaalex написа:
mmmotorwerke написа:...............

Хах, колега, доста прав си за течовете при е93, а да оставим това, че купето поне при мен става дооста и шумно при 140-150+ км/ч. Даже имам 1 фрапиращ случаи, който не знам как да го коментирам всъщност...на аутобан в германия реших да тествам колко ще вдигне колата и при 240 км/ч от въздушната струя се откачи от горната рамка лявото пасажерско стъкло и хлътна леко навън и след като спрях и отворих и затворих стъклото се коригира, но самия факт, че се случи подобно нещо при абсолютно затворено стъкло :shock: :shock: . Изключително дразнещ е факта как тече когато вали или когато е на автомивка и протича покрай цялото стъкло все едно няма уплътнения...не мога да разбера просто, най-дефектния модел ли съм улучил :dunno: . ...........

Колега,

второ кабрио сменям - никога не е имало никакви течове, супер тиха е и при 200 км/ч .
Сигурен ли си, че твоята не е била удрарена(ако не си я купувал нова) :roll:

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 26 Апр 2010, 21:06

Koliu написа:
ludiaalex написа:
mmmotorwerke написа:...............

Хах, колега, доста прав си за течовете при е93, а да оставим това, че купето поне при мен става дооста и шумно при 140-150+ км/ч. Даже имам 1 фрапиращ случаи, който не знам как да го коментирам всъщност...на аутобан в германия реших да тествам колко ще вдигне колата и при 240 км/ч от въздушната струя се откачи от горната рамка лявото пасажерско стъкло и хлътна леко навън и след като спрях и отворих и затворих стъклото се коригира, но самия факт, че се случи подобно нещо при абсолютно затворено стъкло :shock: :shock: . Изключително дразнещ е факта как тече когато вали или когато е на автомивка и протича покрай цялото стъкло все едно няма уплътнения...не мога да разбера просто, най-дефектния модел ли съм улучил :dunno: . ...........

Колега,

второ кабрио сменям - никога не е имало никакви течове, супер тиха е и при 200 км/ч .
Сигурен ли си, че твоята не е била удрарена(ако не си я купувал нова) :roll:

Фабричен дефект е... кофти късмет.

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93