Премигване на адаптивен фар на Е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520Д

Премигване на адаптивен фар на Е90

Мнение от gkgeorgiev » 04 Фев 2010, 23:56

Здравейте колеги,
от няколко месеца насам левия ми фар от време на време премигва обаче за кратко и после все едно нищо не е станало и го игнорирах този проблем. Обаче последните 1-2 дена почти не спира да премигва. От както съм я взел миналата година, лайт модула на този фар е изгорял. Цвета на ксенона и на 2-та фара е добре и не е син или лилав. Забелязах 4е левия фар сочи по-надолу. Фаровете са адаптивни.

Имате ли идея дали този лайт модул прави проблем или баласта е за смяна или пък някакъв друг проблем може да е :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Air Bus a380
Детайли за колата: 535d

Re: Премигване на адаптивен фар на Е90

Мнение от zdravko_boqdjieff » 05 Фев 2010, 13:38

gkgeorgiev написа:Здравейте колеги,
от няколко месеца насам левия ми фар от време на време премигва обаче за кратко и после все едно нищо не е станало и го игнорирах този проблем. Обаче последните 1-2 дена почти не спира да премигва. От както съм я взел миналата година, лайт модула на този фар е изгорял. Цвета на ксенона и на 2-та фара е добре и не е син или лилав. Забелязах 4е левия фар сочи по-надолу. Фаровете са адаптивни.

Имате ли идея дали този лайт модул прави проблем или баласта е за смяна или пък някакъв друг проблем може да е :?:

Колега немога да ти помогна за проблема,но ще ти кажа че левия ти фар умишлено е надоло за да не заслепяваш насрещното движение :)Иаче успех с проблема!Ако го отстраниш пиши от какво е бил :driving:
Никога,никога не се предавай!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каките да се нервят :+)
Мечтае да кара: трошки!

Мнение от lucifer_bmw » 07 Апр 2010, 12:19

Това е авариен режим на фара колега трябвати диагностика но според мен тъй като са адаптивни светлините става въпрос за блокчето което се намира отдолу на самия фар то е за управлението на тези адаптивни светлини light modul-a е вътре в купето но също така е много вероятно с един рестарт на light modul-a всичко да се оправи :yes: успех!!!
BAYERISCHE MOTOREN WERKE може и да не са перпето мобиле но по-добри просто все още не са измислени!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 07 Апр 2010, 12:56

lucifer_bmw написа:Това е авариен режим на фара колега трябвати диагностика но според мен тъй като са адаптивни светлините става въпрос за блокчето което се намира отдолу на самия фар то е за управлението на тези адаптивни светлини light modul-a е вътре в купето но също така е много вероятно с един рестарт на light modul-a всичко да се оправи :yes: успех!!!

Мерси колега, а под "рестарт на light modul-a" имаш предвид да изключа и включа фаровете?

P.S. Да чукна на дърво от известно време не го прави, странно, само на моменти :/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 07 Апр 2010, 16:06

Колега един приятел наскоро имаше същия проблем, оказа се че един от кабелите на баласта не правеше добре контакт, оправи го и сега си пее :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 07 Апр 2010, 16:39

S_GonzaLes написа:Колега един приятел наскоро имаше същия проблем, оказа се че един от кабелите на баласта не правеше добре контакт, оправи го и сега си пее :mhihi:

Хммм да си призная и на мен ми прилича поведението на фара като на недобър контакт, щото понякога се появява при първото по-яко друсване от родните пътища :)

Май ще отида до някое сервизче да прегледат кабеларките и ако трябва да замерят маси и т.н. :D

П.П. Добре, че е този форум, че иначе досега сума пари залудо щяхме да даваме :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 07 Апр 2010, 18:54

Или си купи един контактен почистващ спрей, напръскай клемите и буксите на фара и си ти :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 08 Апр 2010, 7:15

щото.... цените на модула на завой са 200 (от него не мига)
управление на ксенона 600(може да е от него )
крушка и баласта към нея.... пак бая пара

Ако са същите като на Е60 може да тестваме , до няколко дни ще имам един резервен комплект от всичките неща :)

Назад към E90/E91/E92/E93