Направи си сам...спойлер

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Мафиозо!
Аватар

Направи си сам...спойлер

Мнение от rado_rf » 25 Апр 2004, 15:42

Темата е от tuning.bg неин автор е ZASADATA, за пове4е инфо - http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=2350

Гледам много питате за тия работи,и неиздържах,мисля че мога да помогна малко на по сериозните!!
Какво направих аз:
1.Разгледах хиляди списания за тунинг,и си харесах четири пет по яки брони и прагове.После от всичките си избрах елементите който искам.
2.Купих си лист обикновен шперплат,пяна/от тая дето се раздува/,кит,стъклен кит,шприц кит,черен спрей,макетно ножче,и много видове шкурка.
3.Изрязах четири ивици шперплат,с който понадих оригиналните прагове и брони,прихващайки ги с тел,и следвайки извивките на колата.Така ги направих по ниски.После отгоре ги напръсках обилно с пяна,която като изсъхна изравних с макетното ножче.Повторих операцията с пяната и ножчето докато постигнах нужната дебелина и обем на бъдещите броня и прагове.
4.След това пак с макетното ножче,изрязах детайлите който си бях харесал,ако сгафя попълвам пак с пяна и наново Като пооформих грубо детайлите,ударих един слой кит отгоре и почнах яко да шкуря.Пръсках от време на време с черния спрей защото така изпъкват кривините,и пак шкурене.Накрая станаха идеални-според мен поне!!
5.Купих си виналкид/смола/,втвърдител,укорител,отделител,разредител и стъкломат.Всички тия материали са производство на оргахим-Русе.Втвърдителя,ускорителя и отделителя са специални-за смола.Разредителя ми беше за миене
Количеството което си купих:
40 литра виналкид/разфасовката е 20 литра/,2 л. отделител,2 литра ускорител,2 литра втвърдител,20 кг стъкломат.Всичко това ми струваше около 200 лв.Но май се презапасих.
6.Свалих детайлите от колата,вече идеално ошкурени,китнати със стъклен кит и пръснати със шпиц кит.Мажат се първо с отделителя,след това се нанася слой смола смесен с необходимото количество втвърдител-1л/20 кг смола.Върху всеки слой смола се слага парче стъкломат,което притискаш 2-3 минунти,така че да прилепне плътно за смолата.Операцията се повтаря докато се постигне нужната дебелина на изделието.Съхне за около 2 дена,и ако правилно сте намазали с отделител,ще може да извадите детайла много лесно.
7.Така получавате калъпите,а не новите си брони и прагове.От тях вече при повтаряне на операцията със смолата и стъклопласта,сте получите мечтаните си спойлери или кавото и да е.

Аз в момента си чакам калъпите да изсъхнат и сте почвам да си лея от тях нещата другата седмица може би,АААА ето ви и снимки!!!

Надявам се да съм ви помогнал малко!!!!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 25 Апр 2004, 16:02

много идейно

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 25 Апр 2004, 16:29

Нямам търпение да видя готовия резултат 8) /А ми каза,че не можеш да изкопираш готов спойлер :wink: /

кандидат ентусиаст
Аватар

a

Мнение от Alf » 26 Апр 2004, 16:10

Радо,кво става готово ли е ве4е?Искам да доида да видя по обстоино, ако може естествено :shock:
Истината има само едно лице!!!!!!!!!! БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KillerLoop » 26 Апр 2004, 16:30

И аз много искам да ги видя наживо :shock: Стига да може и е удобно свирнете кога ще е показното, за да видим чудото! :)
Innocence...
Is what life is.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 27 Апр 2004, 12:39

:D Хааааа, това не го правя аз, а въпросния пи4 от тунинг форума. Но нали вси4ки знаете за моята болка - спойлерите. Послови4ен съм със спососбността си да ги разбивам и то без никакви шансове за реставрация.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kminev » 29 Апр 2004, 19:45

Аз в момента си чакам калъпите да изсъхнат и сте почвам да си лея от тях нещата другата седмица може би,АААА ето ви и снимки!!!

Много добре звучи много ще съм благодарен ако някои ми изпрати тези снимка на емаил защото нямам достъп до тях поради причината че съм в чужбина 1000Х мн искам да ги видя kminev@hotmail.com
www.bmwpowerbg.tk
ALL HOLIGAN CARS

Потребител
Аватар

Мнение от shofercho » 07 Май 2004, 14:17

човече ти си луд, много добра идея направо велика:):)
абе има ли двама - трима да бутнат??
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от shofercho » 08 Май 2004, 19:41

въпрос не разбрах добре какъв материал се излива в калъпа и не може ли да се направи с глина и тефлоново фолио защото глината по лесно се моделира и можеш да сменяш вида на нещото което си произвел а тефлоновото фолио за да незалепва(като тиган:))
абе има ли двама - трима да бутнат??
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 15 Май 2004, 17:28

Какво стана със снимките :?: (на готовите спойлери)

Потребител
Аватар

Мнение от Crush_Override » 07 Юни 2004, 18:33

пичове не разбрахте ли че това е от друг форум и вапросният радо не го рпави тва нешо той самия само копира текста !!!
If loyalties must be broken, If the lines must be crossed, do it fast, do it Furious !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KA_sport » 19 Юли 2004, 21:27

искам да си купя плексиглас но не знам от кьде тря ми за един споилер ако има някои които да знае магазин за такова не6та в пловдив или в наи ли6ият слу4аи в сифия да пи6е мерси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 19 Юли 2004, 22:08

добре де краиния резултат видя ли се ве4е монтирах те лия таз прония некаде даи давидим де
ИзображениеИзображение
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 22 Юли 2004, 14:34

Ще помоля някой от модераторите да заклю4и тая тема.
Явно някои хора няма да се нау4ат да 4етат коментарите преди да напишат своето мнение.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 19 Авг 2004, 20:37

тва ми се струва малко научна фантастика... не вярвам да стане успешно... то ако беше толкоз лесно всеки втори щеше да си прави сам броните а във Варна има само 2-3 такива места....
просто не го вярвам (:

Назад към Tuning