Спортните филтри
Модератор: bum_bum
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
- Мечтае да кара: М3 е92
- Детайли за колата: E90
Спортните филтри
Здравейте, от доста време чета какви ли не теми за спортните филтри и искам да ви разясна нещо, знам че много от вас ще реагират остро , все пак не съм спец.....ама от опит знам.
1. Та така мнението ми относно филтрите от илиянци--: пълни боклуци, тези по магазинчетата дето струват между 30-50лв също боклуци. Защо?????--- отговора: филтъра понася огромни натоварвания и трябва да е от материал издържащ на това, не е достатъчно видимо да няма поражения.
2. Прапоскат много прах и какво ли още не...... по добле оригинален и да си спокоен
3. Нито еадин такъв филтър не е водоустойчив, като пера моя това се вижда ясно.
4. Определено увеличава вървенето, говоря за ускорение.
Ето ви и малко снимки:

1. Та така мнението ми относно филтрите от илиянци--: пълни боклуци, тези по магазинчетата дето струват между 30-50лв също боклуци. Защо?????--- отговора: филтъра понася огромни натоварвания и трябва да е от материал издържащ на това, не е достатъчно видимо да няма поражения.
2. Прапоскат много прах и какво ли още не...... по добле оригинален и да си спокоен
3. Нито еадин такъв филтър не е водоустойчив, като пера моя това се вижда ясно.
4. Определено увеличава вървенето, говоря за ускорение.
Ето ви и малко снимки:

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Е мерси за информацията,де то не че нещо ново
Само К&Нъ му е истината,
ама пък как по-рано не ти прочетох пост-а че много се отразявало на ускорението-аз що се мъча турбо да слагаме и т.н.
Важното е че имаш желание да помогнеш

Само К&Нъ му е истината,
ама пък как по-рано не ти прочетох пост-а че много се отразявало на ускорението-аз що се мъча турбо да слагаме и т.н.

Важното е че имаш желание да помогнеш

ами ти на ис-ката като и сложиш спортен филтър,незнам дали се усеща разлика
ела виж тдс-а(филтъра му е два пъти по голям(смятам,че знаеш това,все пак и ти имаш 5-ца тдс))и като го сложиш просто не ми се вярваше как може един филтър така да промени нещата.наистина се усеща голяма разлика във вървенето,и по-малка в звука,а и разхода пада.бате това съм го изпитал и до ден днеше му се чудя на тдс-а как така се "отпуши".хем стария ми филтър беше на 2-3к километра.при бензина разликата е доста по-малка,тдс-а яко смуче вуздух.моля те,недей така при всяка кола е различно
Моя филтър е като на това момче-BMC,и беше 10 евро по скъп от К&Н

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
А един по-марков филтър, да речем въпросния K&H колко кинта горе-долу струва? Между 100 и 200 кинта?
BMW only!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
The Tiger написа:... и като го сложиш просто не ми се вярваше как може един филтър така да промени нещата. Наистина се усеща голяма разлика във вървенето, и по-малка в звука,а и разхода пада. Бате това съм го изпитал и до ден днешен му се чудя на тдс-а, как така се "отпуши"...
И колко км вече караш тдс-ката с този филтър?
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
The Tiger написа:....
Е ама не се научихте че такова чудо няма. Хем върви повече хемхарчи по-малко, по-тиха е и е по-бърза..
Стига глупости. Ако беше така те от Мюнхен глупаците са го направили нарочно с хартиен филтър, щото КиН им е дъщерна фирма и да правят оборот. Аре хванете се в ръце.
Или ще върви повече и ще хари повече или обратното. Както е казала циганката "Две хубав няма..."
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
The Tiger написа:ами ти на ис-ката като и сложиш спортен филтър,незнам дали се усеща разликаела виж тдс-а(филтъра му е два пъти по голям(смятам,че знаеш това,все пак и ти имаш 5-ца тдс))и като го сложиш просто не ми се вярваше как може един филтър така да промени нещата.наистина се усеща голяма разлика във вървенето,и по-малка в звука,а и разхода пада.бате това съм го изпитал и до ден днеше му се чудя на тдс-а как така се "отпуши".хем стария ми филтър беше на 2-3к километра.при бензина разликата е доста по-малка,тдс-а яко смуче вуздух.моля те,недей така при всяка кола е различно
Моя филтър е като на това момче-BMC,и беше 10 евро по скъп от К&Н
На всички коли съм с такива филтри и не съм наблюдавал "осезаема разлика" за мен такава разлика е колата да тръгне истински,не като с чипове,филтри и глупости

Ама от мен да знаеш че за дизелово хайванче не е много добре такъв филтър!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
на Сашо драйвинггода иС-а, какъв звук вадеше
...
е само заради това си струва

е само заради това си струва

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Аз като го сложих моя се промени СЪВСЕМ малко звука, а вървенето не се промени, е може да се е променило съвсем мъничко, но много трудно се усеща, но моят филтър е за кутията, но нали се пере-значи поне малка файда има 

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Kristopher написа:Аз като го сложих моя се промени СЪВСЕМ малко звука, а вървенето не се промени, е може да се е променило съвсем мъничко, но много трудно се усеща, но моят филтър е за кутията, но нали се пере-значи поне малка файда има
Тоя филтър за кутията е ала-бала!
Ако искаш ефект, сложи конусен отвън.... и тогава и звук и вървеж, а бе все ще го усетиш!

ICE написа:...Ако искаш ефект, сложи конусен отвън.... и тогава и звук и вървеж, а бе все ще го усетиш!
Да ти кажа, ако го хвърли в двигателният отсек без защита ще изпълни само първото "условие" - звук
(въпреки, че аз съм на мнение, че звука се променя не толкова от филтъра,колкото от тръбата след него) и
ще постигне обратния ефект относно вървежа...

Driver's Racing Team
lowdriver написа:ICE написа:...Ако искаш ефект, сложи конусен отвън.... и тогава и звук и вървеж, а бе все ще го усетиш!
Да ти кажа, ако го хвърли в двигателният отсек без защита ще изпълни само първото "условие" - звук
(въпреки, че аз съм на мнение, че звука се променя не толкова от филтъра,колкото от тръбата след него) и
От много време искам да питам - в каква форма трябва да е топлинния щит за конусовиден филтър

dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Топлинна защита ли, че не разбрах. Трябва да се отдели от топлия въздух около двигателя нали?
Последна промяна Kristopher на 01 Сеп 2005, 15:04, променена общо 1 път

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2