Турбо ремонт???

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар
Кара: 318ис

Турбо ремонт???

Мнение от veso_shefa » 04 Апр 2009, 18:42

Предварително се извинявам ако не пускам темата кадето трябва ма понеже карам е-36ца и ще се монтира на нея.
Та въпросът ми е следния.
Един приятел ми продава турбина Гарет Т3/Т4 с колектори, кулер, blow-off и т.н. но имала луфт и имало теч на масло та някои има ли представа колко горе доло ще струва ремонта та да си направя сметка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 04 Апр 2009, 20:48

по добре опитаи в темата за тунинг. там са турбо маняците. има няколко момчета които са много в час. мисля че единия беше ludiagsm

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 05 Апр 2009, 0:01

Темата наистина не е за тук ;) но пробвай при тези колега http://www.realturbo.net/index.html лично аз съм доволен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Апр 2009, 1:27

Колега за колко пари ти я дава тая турбина?На Т25 този ремонт е малко над 300лв,предполагам че и на тази ще е толкова и си заслужава ако ти я даде за 200-300лв не повече ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 06 Апр 2009, 0:12

Щом казаваш, че оста е леко разбита има вариянт който турбината неможе да се рециклира и старата се заменя с нова. Така, че като копуваш гледай добре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2010 MB w245 B150 facelift
Мечтае да кара: B200 Turbo ;)

Re: Турбо ремонт???

Мнение от 24V » 06 Апр 2009, 12:23

veso_shefa написа:Предварително се извинявам ако не пускам темата кадето трябва ма понеже карам е-36ца и ще се монтира на нея.
Та въпросът ми е следния.
Един приятел ми продава турбина Гарет Т3/Т4 с колектори, кулер, blow-off и т.н. но имала луфт и имало теч на масло та някои има ли представа колко горе доло ще струва ремонта та да си направя сметка.

Тъй като ти е приятел според мен е най удачно да говориш с него да вземете турбината и да я занесете някъде да ви кажат какво е положението с нея и дали има смисъл да се прави изобщо

Потребител
Аватар

Мнение от narezankov » 12 Апр 2009, 22:19

Всички турбини се рециклират . В най лошия случай остава само корпуса но пак се води рециклирана , ако че вътре све е ново.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 12 Апр 2009, 23:46

narezankov написа:Всички турбини се рециклират . В най лошия случай остава само корпуса но пак се води рециклирана , ако че вътре све е ново.
Защо ли никой неможа на 2,4 JTD-то на братчеда да му направи турбината, която беше с износена ос. Само вдигаха рамене и казваха - може и да стане може и да нестане за 800 кинта. Та тогава се взе правилното решение - НОВА от гарет над 2 бона беше. Та съветвам колегата, ако ще кара колата като евридейка поне турбинката да си вземе от магазина. Не е вярно, че всички турбини се ремонтират в БГ. Може и да се получи, а може и да изкара 2 мин на макс натоарване на нормално налягане, а аз си мисля, че той ще е над него. Никой няма да ти върне парите зе рециклажа. Дават ти някаква измислена устна гаранцийка. Ял съм ги вече тези кебапчета. Това е все едно да си купиш износени дискове 2-ра ръка и да им пуснеш една стружка за изправяне и да си мислиш, че ще карат и няма да греят като котлони и да се напукат и да не ти изгори феродото на накладките.

Поздрави!
Няма нищо по-страшно от активната глупост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 13 Апр 2009, 10:10

Брат не си попаднал на правилни маистори,всичко се прави ;)
А за колегата,пиши ми на ЛС и ще ти кажа къде да отидеш да ти я видят,много разбират пичовете и дават гаранция.
А относно луфта,всяка турбина си има допустим луфт на вала,а и след ремонт ти я пускат на 25-30к оборота да поработи няколко минути за да се убедят че всичко е наред.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Назад към Tuning