Конверсия 318 -> М50Б25
Модератор: bum_bum
14 мнения
• Страница 1 от 1
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Конверсия 318 -> М50Б25
Колеги здравейте
Обръщам се към вас с няколко въпроса.
В момента карам едно баварче М43(ако не бъркам) което освен всичко е и кабрио - което пък води (115к.с. + повечко кила) до незадоволителна "тяга" . Попаднах на един двигател от Е34 2.5 ....
За съжаление не съм запознат дали при Е34 се слага ванос ?
Също така към мотора не предлагат скорости и диф... сега наясно съм че двигателите нямат нищо общо но бях чул че скоростите не са толкова различни (до колко е вярно незнам). Ще съм благодарен ако някой може да ми обясни по детаилно какво ще ми трябва за тази конверсия (SWAP) и какво ще мога да запазя от карантията в момента?
П.П.
Забравих да кажа че към двигателя си има комп...
П.П.
Ще помоля да не се хващате ако има грешки в техническата част и в това което съм описъл - от скоро съм с Баварец и все още не съм запознат, а търсих тема и не намерих такава.
Поздрави
Обръщам се към вас с няколко въпроса.
В момента карам едно баварче М43(ако не бъркам) което освен всичко е и кабрио - което пък води (115к.с. + повечко кила) до незадоволителна "тяга" . Попаднах на един двигател от Е34 2.5 ....
За съжаление не съм запознат дали при Е34 се слага ванос ?
Също така към мотора не предлагат скорости и диф... сега наясно съм че двигателите нямат нищо общо но бях чул че скоростите не са толкова различни (до колко е вярно незнам). Ще съм благодарен ако някой може да ми обясни по детаилно какво ще ми трябва за тази конверсия (SWAP) и какво ще мога да запазя от карантията в момента?
П.П.
Забравих да кажа че към двигателя си има комп...
П.П.
Ще помоля да не се хващате ако има грешки в техническата част и в това което съм описъл - от скоро съм с Баварец и все още не съм запознат, а търсих тема и не намерих такава.
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- ikonkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01
колега по-лесно ще стане ако вземеш мотор от е36 защото има разлика в лапите и инсталацията които иначе ще трябва да си купуваш отделно
ще ти се наложи да си смениш и таблото с такова от 6 цилиндрово също така и цялата генерация,абе милен по-долу ще ти обясни точно какво ще ти е нужно ако ползваш този от е34

ще ти се наложи да си смениш и таблото с такова от 6 цилиндрово също така и цялата генерация,абе милен по-долу ще ти обясни точно какво ще ти е нужно ако ползваш този от е34

Последна промяна ikonkata на 26 Мар 2009, 1:42, променена общо 1 път

1 - твоите скорости пасват на м50 двигателя но предавателните числа са различни доколкото знам
2 - ще трябва да си намерих картер от м50/м52 е36
3 - смукател за маслената помпа от м50 е36
4 - лапи на двигателя
5 - всичките маркучи на хидравликата и казанчето на хидравликата
6 - цялата изпускателна генерация
7 - лостова система от 6 цилиндрово е36
8 - предна стабилизираща щанга т 6 цилиндрово е36
9 - кутията за въздушния филтър от 325 е36
10 - табло от 6 цилиндрово е36
11 - ще ти трябва дифозьора за радиатора и динамото от 6 цилиндрово е36
От твоите неща ще можеш да ползваш водния радиатор, но е желателно и него да смениш, кардана и дифа също може да оставиш твоите като имаш в предвид че на 25цата предавателното число на дифа е 3.15 а твоя е 3.38 или 3.45
това е за което се сещам, но може да имаш и още спънки с инсталацията
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Soul_Fly написа::arrow:
1 - твоите скорости пасват на м50 двигателя но предавателните числа са различни доколкото знам
2 - ще трябва да си намерих картер от м50/м52 е36
3 - смукател за маслената помпа от м50 е36
4 - лапи на двигателя
5 - всичките маркучи на хидравликата и казанчето на хидравликата
6 - цялата изпускателна генерация
7 - лостова система от 6 цилиндрово е36
8 - предна стабилизираща щанга т 6 цилиндрово е36
9 - кутията за въздушния филтър от 325 е36
10 - табло от 6 цилиндрово е36
11 - ще ти трябва дифозьора за радиатора и динамото от 6 цилиндрово е36
От твоите неща ще можеш да ползваш водния радиатор, но е желателно и него да смениш, кардана и дифа също може да оставиш твоите като имаш в предвид че на 25цата предавателното число на дифа е 3.15 а твоя е 3.38 или 3.45
това е за което се сещам, но може да имаш и още спънки с инсталацията
аз я направих абсолютно същата история от М43 -> М50В25 с ванус от Е34,всичко дето го е описал колегата е вярно само това за лостовата система не съм сигурен, ама при мене беше комплект маторя + скоростите. Ама не съм сигурен дали скоростите ще ти станат, мисля че за 316,318,320 са едни, за 325 и 328 други
the project is ready....

за лостовата система съм сигурен защото сме правили такава конверсия
като цяло 6 цилиндровия двигател идва с 1-2 см по назад от 4 цилиндровия и с скоростите от 318ката и неината лостова система 2ра и 4та скорост не можеха да влизат
сменихме лостовата система с такава от 6 цилиндрово и всичко си доиде на мястото 

като цяло 6 цилиндровия двигател идва с 1-2 см по назад от 4 цилиндровия и с скоростите от 318ката и неината лостова система 2ра и 4та скорост не можеха да влизат

Soul_Fly написа:за лостовата система съм сигурен защото сме правили такава конверсия![]()
като цяло 6 цилиндровия двигател идва с 1-2 см по назад от 4 цилиндровия и с скоростите от 318ката и неината лостова система 2ра и 4та скорост не можеха да влизатсменихме лостовата система с такава от 6 цилиндрово и всичко си доиде на мястото
Що ги немаше тия отговори преди 2 седмици, ами изчетох всички немски англииски и малайзийски форуми...
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Колега да беше питал както аз направих....
Много благодаря за отговорите.
офертата много ме блазнеше тъй като мотора е напълно редовен и е с платен акциз... което беше супер... след като си направих калкулацията обаче ... нещата придобиха доста лош обрат...
Много благодаря за отговорите.
офертата много ме блазнеше тъй като мотора е напълно редовен и е с платен акциз... което беше супер... след като си направих калкулацията обаче ... нещата придобиха доста лош обрат...

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
Soul_Fly написа:за лостовата система съм сигурен защото сме правили такава конверсия![]()
като цяло 6 цилиндровия двигател идва с 1-2 см по назад от 4 цилиндровия и с скоростите от 318ката и неината лостова система 2ра и 4та скорост не можеха да влизатсменихме лостовата система с такава от 6 цилиндрово и всичко си доиде на мястото
да ти кажа не знам точно каква магия направихме тогава, просто си смених лоста и си сложих shortshifter и нямаше никви проблеми, да не би да идва разликата от скоростните кутии, при коя имаше проблем, при тая от четири или при тая от 6-те цилиндъра.
па може и мойто майсторче факир да е напраил някоя врътка на лостчетата, не знам
the project is ready....

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
ми то ти си го написал ама недочетох

явно със скоростите от 6-цилиндровия нема такъв проблем

the project is ready....

- ikonkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01
sonny написа:Ще имаш грижи с Инсталацията на мотора от е34ката и с ЕВС-а на твойта кола.
съмнявам се

Dido_stz написа:...
значи разликата между лостовите системи е в дължината им

Разликата идва от там че 6 цилиндровия двигател е по изнесен назаде от 4 цилиндровия,

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
14 мнения
• Страница 1 от 1