скоростна кутия и диферинциал
Модератор: bum_bum
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- denis.mustafov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 IS/VOLVO V40
- Мечтае да кара: E30 M3
скоростна кутия и диферинциал
Та доста потърсих,но уви.Пък ми се искаше да знам малко и за това.Даже и не знам как да формирам въпроса.Навсякаде се говори за смени на двг-та и турбиниране.Без да пипаме двигателя как може да променим ускорението или максималната скорост,чрез скоростната кутия и диф.Примерно за мойто 318 ис каква скоростна кутия би паснала и диф за по-бързо ускорение или макс скорост.5-степена или 6 степена ск.к.Кои диф за какво е,осбено тези числа малко инфо и за тях.Дадох пример за моята кола,но ако може и другите модели инфо мисля че ще от полза.Наистина незнам нищо за това,така че ако греша нещо моля простете.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: скоростна кутия и диферинциал
denis.mustafov написа:Та доста потърсих,но уви.Пък ми се искаше да знам малко и за това.Даже и не знам как да формирам въпроса.Навсякаде се говори за смени на двг-та и турбиниране.Без да пипаме двигателя как може да променим ускорението или максималната скорост,чрез скоростната кутия и диф.Примерно за мойто 318 ис каква скоростна кутия би паснала и диф за по-бързо ускорение или макс скорост.5-степена или 6 степена ск.к.Кои диф за какво е,осбено тези числа малко инфо и за тях.Дадох пример за моята кола,но ако може и другите модели инфо мисля че ще от полза.Наистина незнам нищо за това,така че ако греша нещо моля простете.
слагаш по бавен диф,вдигаш ограничителя със 1000 оборота,слагаш лек маховик и разтоварваш колата със 100 кила.задължително леки джанти и леки и не много широки гуми,ефекта на всичките тези неща в комплект е поразителен,карам е34 520 с този сетъп и върви изключително добре,виж в подписа ми

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Или като на майка ми Е34-ката - супер късата кутия, с максимална скорост от сорта на 170 и малко
Но ми се струва, че вариянта на колегата е по-добър, защото колата ще развива и скорост, а няма само да се пъне на обороти 

BMW only!
- kirililiev
- ентусиаст
-
amd написа:Или като на майка ми Е34-ката - супер късата кутия, с максимална скорост от сорта на 170 и малкоНо ми се струва, че вариянта на колегата е по-добър, защото колата ще развива и скорост, а няма само да се пъне на обороти
виж в галерията ми има снимка на максималната ми скорост

- denis.mustafov
- кандидат ентусиаст
-
А една 6-степена скоростна кутия от 325(мислия че има и такива,ако не поправете ме) ще влезе ли в друго е36.
- kirililiev
- ентусиаст
-
bmw318i.1 написа:Искам да благодаря на колегата kirililiev за прекрасното обяснение.Искам да попитам аз карам 318i ако и аз постапя така при мен ще имали саштия ефект и оште един вапрос Киро(ако мога да те нарека така)как да разбера кои диф. е бавен и кои барс.Благодаря предварително
някой колега да каже конкретно за е36 какви числа са дифовете,иначе ако си например с 3,25 към едно е бърз,4,27 към едно е по бавен.има на дифа табелка,прочети и ще разбереш точно какъв е.след това ще измислим какъв вариант да търсиш.
- kirililiev
- ентусиаст
-
bmw318i.1 написа:Колега оште утре ша пиша зада ти кажа какво пише.Само ми кажи каде по точно да тарся по дифа
отзад на капака на единия от болтовете има правоъгална табела,там пише

- denis.mustafov
- кандидат ентусиаст
-
до тук добре
до тук добре бавен и бърз диф,а после за скоростната кутия някои компетентен да каже 5-степена и 6-степена ск.к. има ли разлика.
- kirililiev
- ентусиаст
-
bmw318i.1 написа:Значи днеска го видях,дифа ми е 3,45.Незнам сега това какво означава бавен или барс.Киро помагаи![]()
![]()
бързичак е

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
6 степенната е същата, като 5 степенната като подредба, шестата е 0.83 ако не се лъжа, което няма да ти донесе нищо повече от икономия на магистралата. А като сметнем цената и икономия няма да има, щото за тия пари ще си купиш един тон бензин и нагоре 

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4