m3 na gas...

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 06 Фев 2009, 21:49

plradev написа:
amd написа:А колко струват консумативите на Е46 М3 ? Ако ще го дава на икономия, по-добре 330D с лек тунинг да речем :)

Кои консумативи :roll: .Май са си същите :winky: ....Пак го обърнахме на газ срещу бензин... :evil:

Различни са - маслото е от най-скъпото, запалителни свежи с тая газ ще купуваш по-често, а са безбожна цифра, въобще всички в това БМВ е много по-скъпо от обикновените модели. Мисълта ми е, как ще правиш икономия с М3, като подръжката му е толкова скъпа.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Фев 2009, 22:16

amd написа:
plradev написа:
amd написа:А колко струват консумативите на Е46 М3 ? Ако ще го дава на икономия, по-добре 330D с лек тунинг да речем :)

Кои консумативи :roll: .Май са си същите :winky: ....Пак го обърнахме на газ срещу бензин... :evil:

Различни са - маслото е от най-скъпото, запалителни свежи с тая газ ще купуваш по-често, а са безбожна цифра, въобще всички в това БМВ е много по-скъпо от обикновените модели. Мисълта ми е, как ще правиш икономия с М3, като подръжката му е толкова скъпа.

Ми какво да ти кажа колега,самият факт ,че човека притежава М3 е красноречив за фнансовите му възможности :) .Тъй че би трябвало да не го бъркат тези разходи..И тук не става въпрос за дребнави сметки и пестене,ами за начин на мислене и ценности и потребности.Никой от тук пишещите досега не си прави сметката,че тази кола се е превърнала в "екологична" и на запад това мислене е доста по-развито от тук.Да не забравяне и данъчните облекчения там.Ама понеже ние тук сме си закостеняли във всяко едно отношение и веднага почваме да съдим и да обиждаме,че тоя е мишок..Аз мога да споделя,че съм притежал кола която съм карал на бензин,после друга с обикноовено АГУ и настоящата с ГИ..ми и на трите тези консумативи като масло и свещи съм ги сменявал на еднакъв пробег...та не виждам оскъпяване в това отношение.При М3-ката свещите може да са някакъв лонглайв и да се сменят на 60-80хил км..ама това вече е супер отклоняване от същността на темата .. :)
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 06 Фев 2009, 22:20

Идеята е, че феновете всячески се чудят как да вдигат още и още мощността на този звяр, а той мисли за икономия, данъци и т.н. Ако иска да е "зелен" да кара някоя малолитражка. Просто е безумна тая концепция! Все едно в ТЕЦ-а да слагат на тон въглища по един ароматизатор за по-добър полъх от комина :roll:
BMW only!

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 06 Фев 2009, 23:09

Идеята е, че феновете всячески се чудят как да вдигат още и още мощността на този звяр, а той мисли за икономия, данъци и т.н. Ако иска да е "зелен" да кара някоя малолитражка. Просто е безумна тая концепция

Ми ти не си ли си помислял че тази мощност дето я има колата, му е достатъчна и човека освен че ще кара адската машина, ще му е и евтино, а ще получава и облекчение на данъците и т.н.Просто всички в БГ страдат от комплекси и е немислимо да имаш силна кола и тя да ти гори малко!Пак ще ви кажа елате в 21 век!Никой не ми отговори на въпроса за дизеловите лимузини!Едно време е имало такива като вас дето са се присмивали, ама сега всеки 2ри дава мило и драго за 745д, Ска ЦДИ и А8 ТДИ!Просто нашата държавица е збъркана изначално!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CoMPacT M54Б30
Мечтае да кара: 645Ci

Мнение от Sparco_Racing » 06 Фев 2009, 23:17

BT9028BA написа:Тоя не е добре да сложи газ на Е46 М3 :evil:

Икономията завладява света... А сега и тая криза направо кърти мозаци ИзображениеИзображениеИзображение
Drifting Is NOT a Crime ...
"The Power Of ///M In The Palm Of My Hands"™
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Фев 2009, 23:17

plradev, mityo105: Не съм бил сам значи ;)
Не се хабете да обяснявате бе хора. Хората които имат смислено мнение по темата си се подхилкват зад монитора и ги боли фара ;)
Нека мечтата на редовия форумник да е 15 год. Е36 М3 с Vader салон (в което няма лошо, стига да не е фикс идея на схванат кръст). Никой няма да отговори за дизеловите лимузини. И да има парички да я извади колицата до кафето събота, а през седмицата с маршрутката.

Това екологии... данъци... някакъв чужд език.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Жената да мърка

Мнение от Kurt Vagner » 06 Фев 2009, 23:33

хъаха

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Фев 2009, 0:29

йебем ти и ем-те,тя къщата да ми е като резиденция,пък нека си търкалям 2-то стопче

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 07 Фев 2009, 1:25

Аз на тия теми за газта мн се насъсквам!Сигурно щото мразя селските тарикати, дето си купуват коли за да ги харесват другите, а не заради самата кола!Само в България е срамно да караш на газ, да пазиш природата и да икономисваш от гориво и данъци!Истинския преуспял българин, кара 10 литров автомобил марка *.* и демонстративно зарежда всеки ден до горе от най силния бензин!И кво?Разумните хора икономисват!Ако бях Васил Божков, нямаше да ме боли х** колко ми гори колата, ама понеже не съм искам да ми е евтинко!А какво по хубаво от това да караш колата си мечта за малко пари!Пък че някой щял да ми се смее на газстанцията, ами ОК, да заповяда!Имам един случай дето винаги съм го давал за пример!ТА спира на ОМВ 745и и човека костюмар, вероятно бизнесмен некаф, вика газ до горе!Съответно 2ма селски тарикати с Вектра гнилоч тюнинг(да не ми се обиди опел сектата, ама си беше мн зле колата), започват да го коментират къф е измекяр да кара такава кола на газ!Те яките батки слагат за 10 лв 100 октана и са остро в мафията!Оттам пича излиза, пали си Бавареца и заминава.Беше лятото и тия двамата катили, си свалят стъклата и тръгват с ряз запотени към трафика и задръстванията!Гледам ги и си викам на акъла, аджеба кой е по тариката в случая!Аз знам правилния отговор, а вие?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Фев 2009, 1:34

Някои хора го знаем ;)
Да са живи и здрави киселите гъзари ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Фев 2009, 1:42

а ми хайде направете една сметка какви икономии ще направи човека като кара на газ М3-то за да не си говорим празни приказки тогава...

готов съм да пренебрегна факта, че след 3-4 години генерацията ще е за смяна(ръжда), свещите ще са му консуматив, колата ще е спъната във високите, а на този двигател силата му е след 5-6К...+ ако кара колата в по-студена страна като германия, ще гори и доста бензин преди да загрее за да мине на газ... хайде да видим за колко пари става въпрос ;)

топката е във вашето поле ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Oyama » 07 Фев 2009, 1:53

Сигурно пътува много по аутобани - при постоянно жегане на макс газ и то ежедневно мислим икономиите ще са стаблилни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Фев 2009, 1:54

Какво точно се случва със свещите при газ?
Какво точно се случва с ауспусите на БМВ, при положение че са малко по-интересни... Колегите с Е39 да кажат какви са им ауспусите... На Е46 са от същия материал.
Дали при ГИ колата е спъната на високите или там й идва силата?
Дали има особена разлика при външната температура при преминаването на газ? Т.е. аз карам около 1-2 мин. повече на бенз (от общо макс 5, които прекарвам на място, чакайки един светофар) при външна темп: -5 и при външна +10...
Също... колко по-студена е зимата в Германия? Ама сериозно... Нещо под -10 ми се струва рядкост...
Няма топки, няма полета, просто сме реалисти...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 07 Фев 2009, 2:05

Мен ще ме е срам да изляза с това М3 дето отзад пърди на ГАЗ...
Ако искам икономия има и е46 316и или 320Д ......
Това си е чиста излагация...да караш М3 на газ...общо взето се подиграват с м-ките..
Все пак чували ли сте за думите баровец и гъзар...
Ето защо е да си гъзар с М3 но да ти е евтино.. :dummy:
И какво...ако реша да си взема М3 да дам последните си стинки...да взема кредит за да си туря газчица....това на какво прилича според вас... просто това не е за мен кола..
Ако ги имам парите...имам голям избор..не само от М3 но има Alpina и Hartge...
http://www.youtube.com/watch?v=di2X-yOSLuE
Никакъв компромиси с POWER-ите... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 07 Фев 2009, 2:49

Пак да кажа хората си паркират скъпите коли на газостанция пълнят си и им дреме на оная работа никой не ги оглежда нито коментира същите се побъркват от кеф че карат на половин цена.Същото важи в още по голяма степен за холандия защото там има газ на всяка бензиностанция.А за температурите в германия най студено е в бавария в останалата част температурите не падат под -1 -2 градуса.Лично аз миналата зима не видях нито една снежинка. :D

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning