Абе тука немали фенове на оптиката.
Модератор: bum_bum
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
А за оптичния тунинг: единствения истински вариант BMW да не заприлича на каруца след такъв тунинг е той да бъде направен от сериозна фирма!

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))
Ами аз определено не говора за Сифжи или някви от тея бе ора.Говора ви за АСшницер,Алпина и др.Е има и някви руски изпълнения за Е39 дет са мноо добри.
- VEYRON
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '89 BMW 320i Coupe
.... ама най варвя6тите коли не фа6тат окото много
Аз ей такива коли харесвам. Дето правят впечатление само на когото трябва

- moto
- младши ентусиаст
-
Еми хубаво доказвайте се на гонките.Па си карайте колите с черните фабрични джанти 15 лв броя.Опа моя грешка и 4те.На външен вид да ви е кокошарник и да бега па е те така те бе.
Недейте да мсе засягате ама е така.
Оптичния тунинг не трябва да се пренебрегва.
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
vraca написа:Еми хубаво доказвайте се на гонките.Па си карайте колите с черните фабрични джанти 15 лв броя.Опа моя грешка и 4те.На външен вид да ви е кокошарник и да бега па е те така те бе.
абе пич, това, че в Туниг форума сте само на по 16 и не знаете за какво говорите, не значи, че и тук може да си пишеш глупостите.
Кви тунинги, кви пет лева, ти освен на компютъра тунинг правил ли си?
Ще си карам колата с черните фабрични джанти, защото така ме кефи, не си никой да ми казваш къде да се доказвам и как да ми изглежда колата. Разбрахме ти мененито, че (както за всеки 16 годишен) за теб е по-важно как изглежда колата, а не това какво има под капака и зад спирачните дискове. Но истински тунинг е подчинен на техниката и смисъла, изрязаните капаци на американските коли не са тунинг, те са НЕОБХОДИМОСТ, защото няма къде да събереш чарджъра. Също така раздувките на поршето също не е туниг, защото няма откъде да смуче въздух за охлаждането, спираничте дискове също не са тунинг, а каналите твеждат горещите газове, които се образуват при триенето на накладката в диска. Сега разбираш ли ме

Истинската кола не се нуждае от туниг, нуждае се от шофьор, да я кара

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- ati
-
vraca написа:Еми хубаво доказвайте се на гонките.Па си карайте колите с черните фабрични джанти 15 лв броя.Опа моя грешка и 4те.На външен вид да ви е кокошарник и да бега па е те така те бе.
абе пич, това, че в Туниг форума сте само на по 16 и не знаете за какво говорите, не значи, че и тук може да си пишеш глупостите.
Кви тунинги, кви пет лева, ти освен на компютъра тунинг правил ли си?
Ще си карам колата с черните фабрични джанти, защото така ме кефи, не си никой да ми казваш къде да се доказвам и как да ми изглежда колата. Разбрахме ти мененито, че (както за всеки 16 годишен) за теб е по-важно как изглежда колата, а не това какво има под капака и зад спирачните дискове. Но истински тунинг е подчинен на техниката и смисъла, изрязаните капаци на американските коли не са тунинг, те са НЕОБХОДИМОСТ, защото няма къде да събереш чарджъра. Също така раздувките на поршето също не е туниг, защото няма откъде да смуче въздух за охлаждането, спираничте дискове също не са тунинг, а каналите твеждат горещите газове, които се образуват при триенето на накладката в диска. Сега разбираш ли ме

Истинската кола не се нуждае от туниг, нуждае се от шофьор, да я кара

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Тунинг ... Аз доколкото знам ( не съм "професор" в тая област , ама ... ) истинският тунинг - това не е оптика , ами за пример - да смениш чипа на автомобила пак е вид тунинг , "нитрото" също е вид тунинг ...Или иначе казано - истинският тунинг е всички тези неща по двигателя и другите части на автомобила , които помагат за подобряване данните на колата . Но тия външни украски , лампички и тем подобни ... това са ... ае няма да казвам , че да не се обиди някой !
Относно "гонките" - Ами кое ще е по-добре :
Идва някой със супер наточена и шарена кола ( като великденско яйце или коледна елха ) , почва да пуска хиляда вида светлинки от 500 страни и всички се кефат и гледат като застреляни ... Пуска се да се "дърпа" с някой и ... опааа
- човекът с елхата се изложии ...
Или - една обикновена колица , с един обикновен човечец вътре идва и застава на чертата ... и хоп - най-неочаквано ги разцепва всички и... хората ще го помнят много повече , отколкото онзи с коледните украски !
А една кола като няма оптичен тунинг не означава , че не може да бъде красива и да грабва погледа ! - за пример - всички "баварски творения"
Пък според мен - за да си правиш оптичен тунинг вече трябва да си свършил с цялата работа по двигателя и да се чудиш къде да си хвърлиш парите ... Друг е въпросът , че не на всяка кола кола й отива да бъде "кичена" с туй-онуй ... Пък и в повечето случай от тези опити да се направи оптичен тунинг в крайна сметка става ... едно ГОЛЯМО НИЩО - даже и по-лошо -
... Така че - една автомивка и колата е като нова - ако няма ръжда и удряно по нея ... дръж си оптичния тунинг - само едни лети джанти и ... другото баварците са го направили фабрично
!

Относно "гонките" - Ами кое ще е по-добре :
Идва някой със супер наточена и шарена кола ( като великденско яйце или коледна елха ) , почва да пуска хиляда вида светлинки от 500 страни и всички се кефат и гледат като застреляни ... Пуска се да се "дърпа" с някой и ... опааа

Или - една обикновена колица , с един обикновен човечец вътре идва и застава на чертата ... и хоп - най-неочаквано ги разцепва всички и... хората ще го помнят много повече , отколкото онзи с коледните украски !
А една кола като няма оптичен тунинг не означава , че не може да бъде красива и да грабва погледа ! - за пример - всички "баварски творения"

Пък според мен - за да си правиш оптичен тунинг вече трябва да си свършил с цялата работа по двигателя и да се чудиш къде да си хвърлиш парите ... Друг е въпросът , че не на всяка кола кола й отива да бъде "кичена" с туй-онуй ... Пък и в повечето случай от тези опити да се направи оптичен тунинг в крайна сметка става ... едно ГОЛЯМО НИЩО - даже и по-лошо -

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
http://www.kolovoz.com/auto/main_file.p ... bycar/113/
Е това момче ми е колега, Астрата е с двигател 1,6 на газ. И ми се е закани ,че ще ме дръпне ако съм с Пежото.
Ама не позна

Е това момче ми е колега, Астрата е с двигател 1,6 на газ. И ми се е закани ,че ще ме дръпне ако съм с Пежото.

К'во се карате бе
:):):):) Всичко допънително което сложиш на една кола е тунинг. Някой ще каже - ти пък как разбра.?:)
Ми като влезеш на една игра и като чукнеш на тунинг ти изкаржа - чипове, engine, спирачки, антикрила (или там както се наричат), прагове, вежди, лайсни, раздувки, окачване, джанти и т.н
И затова са по обособени на - окачване, оптика, engine. (поне за това се сещам.
Така че не се карайте. Тунинга и всичко различно от заводското.... Мисля че ме разбирате.

Ми като влезеш на една игра и като чукнеш на тунинг ти изкаржа - чипове, engine, спирачки, антикрила (или там както се наричат), прагове, вежди, лайсни, раздувки, окачване, джанти и т.н
И затова са по обособени на - окачване, оптика, engine. (поне за това се сещам.
Така че не се карайте. Тунинга и всичко различно от заводското.... Мисля че ме разбирате.

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Просто аз не съм толко голям фен на оптичния тунинг. Или ще го почвам чак след като приключа с другия.
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Както каза Бесния на първо място е "сърцето" ! Аз постоянно си представям картинката как някоя много неугледна колица къса гъза на разни наточени "бегачки"
. Не казвам, че не обичам количката да изглежда добре, но на първо място вървежа, стабилността ! Това с окичването на слаба кола е като непокрито самочувствие (ако олицетворим автомобила като човек
) - правиш се на нещо повече от другите, а всъщност няма с какво да го докажеш. Естествено мнения и вкусове много - аз моето мнение го изразих 

- moto
- младши ентусиаст
-
Абе ати ти не си тоя дет ше ми разясняваш кво е ТУНИНГ РАЗБРАЛИ МЕ!!!
Да правил съм тунинг освен на компютър!
Сичките тези неща дет ги изброи са последователни.И са нужни просто ако ти върви повече колата.
Ама явно ти не си толко отворен.Щото ако беше щеше да знаеш кво е аеродинамика.Истинските спойлери които не са изгъзици са изчислени до последния микрон.Те подпомагат стабилноста на колата.Така че ако си напраиш д абега колата требва и да е стабилна тези спойлери,иначе казано аеродинамични обтекатели са точно за това!!!
Ичо спомена стабилността-на него му казвам същото.
А тва че ти(ати) просто си си наумил че спойлерите не са потребни е отделен въпрос.
Да правил съм тунинг освен на компютър!

Сичките тези неща дет ги изброи са последователни.И са нужни просто ако ти върви повече колата.
Ама явно ти не си толко отворен.Щото ако беше щеше да знаеш кво е аеродинамика.Истинските спойлери които не са изгъзици са изчислени до последния микрон.Те подпомагат стабилноста на колата.Така че ако си напраиш д абега колата требва и да е стабилна тези спойлери,иначе казано аеродинамични обтекатели са точно за това!!!
Ичо спомена стабилността-на него му казвам същото.
А тва че ти(ати) просто си си наумил че спойлерите не са потребни е отделен въпрос.
- moto
- младши ентусиаст
-
- ati
-
vraca написа:Абе ати ти не си тоя дет ше ми разясняваш кво е ТУНИНГ РАЗБРАЛИ МЕ!!!
хайде сега, щом и толкова отворен (щото аз нищо не разбирам и все още си попълвам колекцията от дъвки Турбо) като моята кошница вдига 180км/ч с триста зора какъв спойлер й трябва - заден с променлива геометрия или малки крилца отпред

Ти видял ли въобще какво си написал

"Оптичния тунинг не трябва да се пренебрегва"
Спойлер или антикрило (сигурно можеш да ме светнеш защо се казва антикрило, щот и тва не знам) няма нищо общо с опитката, то си има смисъл от него. Оптичен туниг е подобрение на външния вид, а не на функционалността му. Големите пластмасови раздувки по предния капак за оптитечен тунинг.
Тунинг означава "увеличение/изтискване", но в българския е влязъл като синоним на опитчен тунинг, мисля, че много добре ме разбра, но продължаваш да плещиш глупости

А ако не си ме разбрал, ето разширената версия - истинската кола не се нуждае от (оптичен) тунинг.
Ако си на друго мнение, това си е твое право, но недей във форума, за който съм вложил много повече време и усилия, отколкото ти да ходиш на училище, да ми казваш, че колата ми е била кокошкарска със стандартните джанти и да съм е се доказвал някъде.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3