Абе тука немали фенове на оптиката.

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 06 Мар 2004, 14:23

А за оптичния тунинг: единствения истински вариант BMW да не заприлича на каруца след такъв тунинг е той да бъде направен от сериозна фирма!

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: RacingDynamics :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 06 Мар 2004, 15:10

Ами аз определено не говора за Сифжи или някви от тея бе ора.Говора ви за АСшницер,Алпина и др.Е има и някви руски изпълнения за Е39 дет са мноо добри.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 06 Мар 2004, 18:29

И тука след като казахте "тунинг от сериозна фирма" аз асоциирах с "много пари". А от там ми иде на акъла - парата за тая луда оптика да се вложи в двигателя и.... Абе оптика кола не движи, тва е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '89 BMW 320i Coupe

Мнение от VEYRON » 07 Мар 2004, 18:19

.... ама най варвя6тите коли не фа6тат окото много

Аз ей такива коли харесвам. Дето правят впечатление само на когото трябва :wink:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от moto » 08 Мар 2004, 17:52

Еми хубаво доказвайте се на гонките.Па си карайте колите с черните фабрични джанти 15 лв броя.Опа моя грешка и 4те.На външен вид да ви е кокошарник и да бега па е те така те бе.
Недейте да мсе засягате ама е така.
Оптичния тунинг не трябва да се пренебрегва.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 08 Мар 2004, 18:34

vraca написа:Еми хубаво доказвайте се на гонките.Па си карайте колите с черните фабрични джанти 15 лв броя.Опа моя грешка и 4те.На външен вид да ви е кокошарник и да бега па е те така те бе.

абе пич, това, че в Туниг форума сте само на по 16 и не знаете за какво говорите, не значи, че и тук може да си пишеш глупостите.
Кви тунинги, кви пет лева, ти освен на компютъра тунинг правил ли си?
Ще си карам колата с черните фабрични джанти, защото така ме кефи, не си никой да ми казваш къде да се доказвам и как да ми изглежда колата. Разбрахме ти мененито, че (както за всеки 16 годишен) за теб е по-важно как изглежда колата, а не това какво има под капака и зад спирачните дискове. Но истински тунинг е подчинен на техниката и смисъла, изрязаните капаци на американските коли не са тунинг, те са НЕОБХОДИМОСТ, защото няма къде да събереш чарджъра. Също така раздувките на поршето също не е туниг, защото няма откъде да смуче въздух за охлаждането, спираничте дискове също не са тунинг, а каналите твеждат горещите газове, които се образуват при триенето на накладката в диска. Сега разбираш ли ме :?:
Истинската кола не се нуждае от туниг, нуждае се от шофьор, да я кара :!:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Аватар

Мнение от ati » 08 Мар 2004, 18:35

vraca написа:Еми хубаво доказвайте се на гонките.Па си карайте колите с черните фабрични джанти 15 лв броя.Опа моя грешка и 4те.На външен вид да ви е кокошарник и да бега па е те така те бе.

абе пич, това, че в Туниг форума сте само на по 16 и не знаете за какво говорите, не значи, че и тук може да си пишеш глупостите.
Кви тунинги, кви пет лева, ти освен на компютъра тунинг правил ли си?
Ще си карам колата с черните фабрични джанти, защото така ме кефи, не си никой да ми казваш къде да се доказвам и как да ми изглежда колата. Разбрахме ти мененито, че (както за всеки 16 годишен) за теб е по-важно как изглежда колата, а не това какво има под капака и зад спирачните дискове. Но истински тунинг е подчинен на техниката и смисъла, изрязаните капаци на американските коли не са тунинг, те са НЕОБХОДИМОСТ, защото няма къде да събереш чарджъра. Също така раздувките на поршето също не е туниг, защото няма откъде да смуче въздух за охлаждането, спираничте дискове също не са тунинг, а каналите твеждат горещите газове, които се образуват при триенето на накладката в диска. Сега разбираш ли ме :?:
Истинската кола не се нуждае от туниг, нуждае се от шофьор, да я кара :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 08 Мар 2004, 19:04

Тунинг ... Аз доколкото знам ( не съм "професор" в тая област , ама ... ) истинският тунинг - това не е оптика , ами за пример - да смениш чипа на автомобила пак е вид тунинг , "нитрото" също е вид тунинг ...Или иначе казано - истинският тунинг е всички тези неща по двигателя и другите части на автомобила , които помагат за подобряване данните на колата . Но тия външни украски , лампички и тем подобни ... това са ... ае няма да казвам , че да не се обиди някой ! :wink:

Относно "гонките" - Ами кое ще е по-добре :
Идва някой със супер наточена и шарена кола ( като великденско яйце или коледна елха ) , почва да пуска хиляда вида светлинки от 500 страни и всички се кефат и гледат като застреляни ... Пуска се да се "дърпа" с някой и ... опааа :oops: :oops: :oops: - човекът с елхата се изложии ...
Или - една обикновена колица , с един обикновен човечец вътре идва и застава на чертата ... и хоп - най-неочаквано ги разцепва всички и... хората ще го помнят много повече , отколкото онзи с коледните украски !
А една кола като няма оптичен тунинг не означава , че не може да бъде красива и да грабва погледа ! - за пример - всички "баварски творения" :yes:
Пък според мен - за да си правиш оптичен тунинг вече трябва да си свършил с цялата работа по двигателя и да се чудиш къде да си хвърлиш парите ... Друг е въпросът , че не на всяка кола кола й отива да бъде "кичена" с туй-онуй ... Пък и в повечето случай от тези опити да се направи оптичен тунинг в крайна сметка става ... едно ГОЛЯМО НИЩО - даже и по-лошо - :puke: ... Така че - една автомивка и колата е като нова - ако няма ръжда и удряно по нея ... дръж си оптичния тунинг - само едни лети джанти и ... другото баварците са го направили фабрично :wink: !

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 08 Мар 2004, 21:14

http://www.kolovoz.com/auto/main_file.p ... bycar/113/
Е това момче ми е колега, Астрата е с двигател 1,6 на газ. И ми се е закани ,че ще ме дръпне ако съм с Пежото. :D :D :D Ама не позна :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 08 Мар 2004, 22:34

К'во се карате бе :):):):):) Всичко допънително което сложиш на една кола е тунинг. Някой ще каже - ти пък как разбра.?:)
Ми като влезеш на една игра и като чукнеш на тунинг ти изкаржа - чипове, engine, спирачки, антикрила (или там както се наричат), прагове, вежди, лайсни, раздувки, окачване, джанти и т.н
И затова са по обособени на - окачване, оптика, engine. (поне за това се сещам.
Така че не се карайте. Тунинга и всичко различно от заводското.... Мисля че ме разбирате.
Изображение

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 09 Мар 2004, 10:14

Просто аз не съм толко голям фен на оптичния тунинг. Или ще го почвам чак след като приключа с другия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Celica

Мнение от Ich0 » 09 Мар 2004, 13:50

Както каза Бесния на първо място е "сърцето" ! Аз постоянно си представям картинката как някоя много неугледна колица къса гъза на разни наточени "бегачки" :) . Не казвам, че не обичам количката да изглежда добре, но на първо място вървежа, стабилността ! Това с окичването на слаба кола е като непокрито самочувствие (ако олицетворим автомобила като човек :) ) - правиш се на нещо повече от другите, а всъщност няма с какво да го докажеш. Естествено мнения и вкусове много - аз моето мнение го изразих :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от moto » 09 Мар 2004, 16:49

Абе ати ти не си тоя дет ше ми разясняваш кво е ТУНИНГ РАЗБРАЛИ МЕ!!!
Да правил съм тунинг освен на компютър! :evil:
Сичките тези неща дет ги изброи са последователни.И са нужни просто ако ти върви повече колата.
Ама явно ти не си толко отворен.Щото ако беше щеше да знаеш кво е аеродинамика.Истинските спойлери които не са изгъзици са изчислени до последния микрон.Те подпомагат стабилноста на колата.Така че ако си напраиш д абега колата требва и да е стабилна тези спойлери,иначе казано аеродинамични обтекатели са точно за това!!!
Ичо спомена стабилността-на него му казвам същото.

А тва че ти(ати) просто си си наумил че спойлерите не са потребни е отделен въпрос.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от moto » 09 Мар 2004, 16:52

Не ме разбирай погрешно.И не се обиждай.

Аватар

Мнение от ati » 09 Мар 2004, 17:06

vraca написа:Абе ати ти не си тоя дет ше ми разясняваш кво е ТУНИНГ РАЗБРАЛИ МЕ!!!

хайде сега, щом и толкова отворен (щото аз нищо не разбирам и все още си попълвам колекцията от дъвки Турбо) като моята кошница вдига 180км/ч с триста зора какъв спойлер й трябва - заден с променлива геометрия или малки крилца отпред :?:
Ти видял ли въобще какво си написал :?:
"Оптичния тунинг не трябва да се пренебрегва"
Спойлер или антикрило (сигурно можеш да ме светнеш защо се казва антикрило, щот и тва не знам) няма нищо общо с опитката, то си има смисъл от него. Оптичен туниг е подобрение на външния вид, а не на функционалността му. Големите пластмасови раздувки по предния капак за оптитечен тунинг.
Тунинг означава "увеличение/изтискване", но в българския е влязъл като синоним на опитчен тунинг, мисля, че много добре ме разбра, но продължаваш да плещиш глупости :!:
А ако не си ме разбрал, ето разширената версия - истинската кола не се нуждае от (оптичен) тунинг.
Ако си на друго мнение, това си е твое право, но недей във форума, за който съм вложил много повече време и усилия, отколкото ти да ходиш на училище, да ми казваш, че колата ми е била кокошкарска със стандартните джанти и да съм е се доказвал някъде.

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning