Спортни колектори на е46 - размисли и страсти
Модератор: bum_bum
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Спортни колектори на е46 - размисли и страсти
При мен нямаше разлика,но все пак 1600 кубика и 2000 кубика са си две различни неща,а и шестака си има повече повер,така че може да постигнеш нещо,ама няма да повече от кон два!
п.п. За колата е ясно!
п.п. За колата е ясно!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Само не разбрах автора на темата има ли спортни колектори или мисли на фабрични да слага ??
Фабричните чугунени се пукат ! Така знам де, не мога да гарантирам на 100%.
ръб написа:Само не разбрах автора на темата има ли спортни колектори или мисли на фабрични да слага ??
Спортни бате, спортни

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За термо лента не се цигани с парите, че нямат нищо общо тая от 20лв и тая от 100.
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
bum_bum написа:За термо лента не се цигани с парите, че нямат нищо общо тая от 20лв и тая от 100.
Е добре какво да си помисли вече човека!? Първо ти казва че се чуди дали има файда,второ дай причина поради която да си сложи термо лента на атмосферката? Това няма да му дигне никфа мошност и се съмнявам, че при продължителна работа ще окаже някакъв супер положителен ефект!
Последна промяна BULL3T на 14 Авг 2010, 20:50, променена общо 1 път

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
bum_bum написа:За термо лента не се цигани с парите, че нямат нищо общо тая от 20лв и тая от 100.
Точно обратното ми казаха...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мощност няма как да дигне кой знае каква, може би 1 кон, може би по-малко.. По-скоро ще свали значително температурата в коша със съпътстващите го полезни ефекти. Разликата между илиянската и марковата се вижда още при навиването. Едната е като някакъв рехав бинт и се навива и задържа трудно, а другата е плътна и дебела и се навива лесно и по-добре. Съответно и фирма с традиции и някаква развойна база вярвам, че прави далеч по-добра лента от бай китаец.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
аз ползвам едни други неща за овиване на колекторите старо и руско има и български , ма като гледам споровете ,че трябва да не се циганим и да зимаме от наи-скъпото , плътно и тн нема смисъл да казвам че ще ме
и ще ме обявят за циганин 

bedrock city racing
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
bum_bum написа:Мощност няма как да дигне кой знае каква, може би 1 кон, може би по-малко.. По-скоро ще свали значително температурата в коша със съпътстващите го полезни ефекти. Разликата между илиянската и марковата се вижда още при навиването. Едната е като някакъв рехав бинт и се навива и задържа трудно, а другата е плътна и дебела и се навива лесно и по-добре. Съответно и фирма с традиции и някаква развойна база вярвам, че прави далеч по-добра лента от бай китаец.
А тези увити колектори не увеличават ли температурата на ламбдата и да почне да дава грешки
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Едва ли чак толкова висока става температурата. Ламбдата по принцип иска да е топла за да работи.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
///ivanE30 написа:аз ползвам едни други неща за овиване на колекторите старо и руско има и български , ма като гледам споровете ,че трябва да не се циганим и да зимаме от наи-скъпото , плътно и тн нема смисъл да казвам че ще меи ще ме обявят за циганин
сподели колега, не всички страдат от такива предразсъдъци, а идеята ти може да е полезна

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
BULL3T написа:bum_bum написа:За термо лента не се цигани с парите, че нямат нищо общо тая от 20лв и тая от 100.
Е добре какво да си помисли вече човека!? Първо ти казва че се чуди дали има файда,второ дай причина поради която да си сложи термо лента на атмосферката? Това няма да му дигне никфа мошност и се съмнявам, че при продължителна работа ще окаже някакъв супер положителен ефект!
Защо пък да няма ефект?Щом намаля температурата в коша,значи филтъра ще засмуква по-студен въздух,а ефекта ще е още по-добър с "преграда"(не зная термина).При някои автомобили колектора се пада срещу радиатора,следователно с термолентата ще има и по-добро охлаждане...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Alx беше обяснил много сбито и добре преди време ефекта на термо лентата при турбо и при атмосферна кола. За мен всичко, което сваля температурата в коша и не черпи енергия от мотора е добре. Може и един кон да е, може и половин, а може и нищо, но все ще има някакъв положителен ефект. Ако ще да е и да не ми се нагрява капака и да ми се пекат тампоните на мотора и пластмасориите в коша.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Найстина има доста добър ефект термолентата за сваляне на температура в коша,което не е маловажно

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Аз пък ползвам една съвсем евтина лента и съм абсолютно доволен. Тук в Русе почти всички които познавам ползват от нея и недоволни няма. Увил съм обаче само даунпайпа. Колекторите не съм защото са от черно и за една година ръждясват ако се увият.
Иначе от старите обикновенните колектори до тия с равните дължини и със новата генерация разликата просто беше от земята до небето. Разликата беше неописуема просто но все пак става въпрос за турбо кола. Преди когато бях с атмосверният мотор не беше кой знае какво.
Иначе от старите обикновенните колектори до тия с равните дължини и със новата генерация разликата просто беше от земята до небето. Разликата беше неописуема просто но все пак става въпрос за турбо кола. Преди когато бях с атмосверният мотор не беше кой знае какво.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.