Изпускателна система за 318и Е46

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Изпускателна система за 318и Е46

Мнение от K_Ilkov » 10 Сеп 2010, 15:11

Мммм-много добре!
Кажи наистина кви пари излиза такова нещо и къде в БГ е правено?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: Peugeot 306 GTI-6
Мечтае да кара: Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera
Детайли за колата: Най-бързото Пежо в BMW форума! ;))

Мнение от rad013 » 10 Сеп 2010, 18:04

Платих 850 лв, което сравнено с марковите спортни генерации си е доста евтино. Какво да ви кажа, кефа няма цена! :D
Направиха ми я момчетата от Екстрийм тунинг, сигурно сте чували за тях, ако не сте то тепърва ще чувате... Правят само бегачки... и едно 306 GTI-6! :lol: Между другото "пациентите" след мен бяха Subaru Impreza STI '09 и една Е30-ка, 325xi - там вече ще е весело! ;)

Това е сайта им: http://www.extreme-tuning.bg/

Приятна вечер на всички!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 10 Сеп 2010, 22:44

Да , определено добре е станало.
На следващата ми кола ще е такава генерацията :D

Да си продължа темата с още един въпрос към колегите с повече опит с генерациите -

извънградско ми гръмва главата :banghead:
Със средно гърне ли да се опитам да я заглуша или ? Моето беше изгоряло и не мисля да си го връщам , та какво да търся - оригинално втора ръка или някакво чисто ново бг ?
Звука е плътен , но при продължително каране направо си е кофти...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Сеп 2010, 23:43

С това, което имаш за крайно каквото и да сложиш все ще ти надува главата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 11 Сеп 2010, 12:36

Ако намеря някакво по прилично крайно дали ще се оправи звука и какво да е то - ясно е че добрите са Суперспринт, Ремус , Скорпион и т.н., но нови са си цифра, а втора ръка рядко изпада нещо, което си заслужава.

Тия българските от неръждавейка дали са по-добре с звука :?:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rad013 » 11 Сеп 2010, 15:51

Супер са, човек, или поне моето! Ако не вярваш прескочи до Дианабад и сам се увери! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Сеп 2010, 16:11

kriso85 написа:Ако намеря някакво по прилично крайно дали ще се оправи звука и какво да е то - ясно е че добрите са Суперспринт, Ремус , Скорпион и т.н., но нови са си цифра, а втора ръка рядко изпада нещо, което си заслужава.

Тия българските от неръждавейка дали са по-добре с звука :?:

Аз за това ти казвах нещо сток от по-голям мотор примерно. Хем да поотпуши леко, хем да е приятно тихо. Моят Себринг, дето е с общо 2 метра резонатори по тръбите като го нагазиш реве като заклан, а представи си без тях какво ще е.. Ако караш в нормални обороти обаче или на място не се чува вътре, че изобщо работи колата. Подобно ще е и с голямо стоково гърне. Мисля, че всяко едно "спортно" гърне няма да ти хареса без
Хората от Дианабад явно се спрявят с нещата доста добре, но за да е тихо задължително ще иска и голям резонатор в средата.
PS. Колега, като ги видиш им кажи да погледнат как са написали "Кьониг", че не им отива на такива тунингисти ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 11 Сеп 2010, 16:53

То и при мен сега не се чува нищо като е на място колата. Само леко буботене (вътре не се чува).
Но в диапазона м/у 2500 до 4000 оборота направо реве като ранено диво прасе :mhihi:

Имам резонатор от крафт (малък на размер) на мястото на катализатора,
сега ще сложа и още един на мястото на средното гърне да видя как ще е. Дали ще има осезаем ефект? Поне за сега дано утихне,
вече съм в процес на търсене на ново крайно гърне.
Освен ремус, суперспринт и скорпион има ли някоя друга марка, на мааалко по-приемливи цени :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Сеп 2010, 18:29

Резонатора на мястото на катализатора помага за да не дрънчи на тенджера колата, а заглушаването идва по-скоро от средно гърне. От марките, които си споменал само Суперспринт е скъпа. Ремус и Скорпион са много по-народни марки.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Сеп 2010, 18:48

Резонатора където е катализатора по-скоро е за да завихри вътре и да забави газовете, които минават покрай ламбдите. Щото без такова с права тръба само не е хубаво да се кара според мен особено ако имаш 2 ламбди, газовете се ускоряват и компа почва да се шашка. Иначе в звука не играе голяма роля, но колега квото и да правиш докато не я пипнеш генерацията "от до" според мен няма да постигнеш квото искаш. За мен има 2 варианта или сток с катализатор или custom от до. Щото ако смениш крайното и средното със supersprint примерно ще ти излезе повече даже а резултата е неясен, защото по генерацията всичко е изчислено всеки елемент със следващия и така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Сеп 2010, 18:51

Задната ламбда е само с контролна функция и дори и да се шашне, че газовете идват до нея със същия състав като до тая преди катализатора това няма да промени нищо по настройките на колата, освен най-много да светне чек лампата, но това не е грешка, която ще вкара колата в авариен режим. Ако стане това се решава лесно с леко отдалечаване на ламбдата от тръбата с една дистанционна втулка.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Сеп 2010, 20:03

bum_bum мисълта ми е, че като сложиш една права тръба вместо резонатор така цялостно ускоряваш изпускането по генерацията и следователно даже и 1 ламбда да е почват данните да се променят за сместа на горивото. затова тия дето се занимават с такива неща препоръчват резонатора като решение да се запази скороста горе долу. щото съм чувал всякви отзиви ама последно в алфа форума попаднах случайно на една тема някой си сложил права тръба и разправяше как колата вървяла добре ама като изключи от скорост претриса и оборотите играят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Сеп 2010, 20:11

Ясно, но не мисля, че първата ламбда я бърка каква е генерацията преди или след нея. Тя си чете, независимо дали газовете минават по-бързо или по-бавно покрай нея.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rad013 » 11 Сеп 2010, 21:54

zBoost е прав! Или правиш всичко или нищо няма да излезе! И си ги избий от главата тези Supersprint-и, Remus-и, Milltec-и и тем подобни... Тук си имаме достатъчно кадърни хора, които ще ти свършат работа не по-зле! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 12 Сеп 2010, 13:01

Ламбдите нямат проблем с отчитането (2 са). Проверявахме ги отдавна, когато махах катализатора.
За кратко карах с права тръба и пак даваха нормални стойности двете сонди, но реших че ще е по-добре с резонаторче.

Ще се слага средно гърне, но да ви попитам какво - оригинално втора ръка или някакво ново.
Също така размера има ли значение - ако е по-голямо дали ще заглуши повече :roll:

Тези т.н. резонатори имат ли някакви конструктивни разлики с обикновено средно гърне. Може да е лаишки въпроса, но на тая тема съм доста бос...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning