M42 или M20 във Е30
Модератор: bum_bum
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
- super_bojo
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е32 730
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
както казах отприщи големия въпрос пред всеки бмвист
сега очаквай 10 страници с мения м20 и м42 и след всеки не ме питай защо.....
а защо не трябва да ги питаш? аз ще ти отговоря ми защото и те не знаят защо предпочитат дадения мотор просто карат такъв и са доволни от него... или ако не са доволни искат да набутат колкот се може повече хора да не са само те прекараните
според мен темата трябва да се заключи! конкретен отговор на въпроса ти беше даден още на първа страница другото е спам и флууд

сега очаквай 10 страници с мения м20 и м42 и след всеки не ме питай защо.....
а защо не трябва да ги питаш? аз ще ти отговоря ми защото и те не знаят защо предпочитат дадения мотор просто карат такъв и са доволни от него... или ако не са доволни искат да набутат колкот се може повече хора да не са само те прекараните

според мен темата трябва да се заключи! конкретен отговор на въпроса ти беше даден още на първа страница другото е спам и флууд
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз ако не се бъркам вечничя спор беше М42 / м50б20
това означава ли че може да поспориме за кой е по добър между М20 и М50
аз ще ти кажа защо предпочитам М42 и то от Е36 който ще намериш по- лесно и на малко километри.
Верига, 4 капана на цилиндър , кнок сензори , променливи всмукателни колектори (DISA) , БОБИНА на всеки цилиндър (нанайси дистрибутори , палци , итнт) , изпускателните колектори са кат спагетки не некви отливки чугунени ... хидравлични повдигачи ..
А й кога ще намериш М20 на 150-200 К ?!?! като М42 с лопата да ги ринеш ?

аз ще ти кажа защо предпочитам М42 и то от Е36 който ще намериш по- лесно и на малко километри.
Верига, 4 капана на цилиндър , кнок сензори , променливи всмукателни колектори (DISA) , БОБИНА на всеки цилиндър (нанайси дистрибутори , палци , итнт) , изпускателните колектори са кат спагетки не некви отливки чугунени ... хидравлични повдигачи ..
А й кога ще намериш М20 на 150-200 К ?!?! като М42 с лопата да ги ринеш ?

- divane-s-m10
- Потребител
-
Добре дайте характеристика и на двата двигатела (за двулитровите) Пълнене запалване коне НМ работна крива
то по тая информация ще си проличи
то по тая информация ще си проличи

- E30_M_Tech_ll
-
-
аз също подкрепям м42 с двата крака но въпроса е че има доста хора които пък са за м20 поради някви си тяхни причини...
пък те двата мотора нямат нищо общо...
единия къде къде по нов и съвременен икономичен..... а другия харчи като ламя и не върви.... ема нали има звук на шестак .... тва е голяма работа.
нищо че не може да качи баира важно е да се пъне като 6 цилиндров 
пък те двата мотора нямат нищо общо...
единия къде къде по нов и съвременен икономичен..... а другия харчи като ламя и не върви.... ема нали има звук на шестак .... тва е голяма работа.

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Кой баир не може да качи
Иначе си харчи, ма к'во м42-то като го караш и не харчи, така ли?

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
E30_M_Tech_ll написа: нищо че не може да качи баира важно е да се пъне като 6 цилиндров
Ти си голем разбирач

- E30_M_Tech_ll
-
-
ето почнаха да се засягат лично
говоря за м20б20 нали разбрахте? да не си помислите е плюя
б25
ами кво да ви кажа това б20 си е м10 с още два цилиндъра
и си е най слабия шестак от където и да го погледнеш... не съм ли прав? а м42 си харчи ама почти двойно по малко от м20б20 ....

говоря за м20б20 нали разбрахте? да не си помислите е плюя

ами кво да ви кажа това б20 си е м10 с още два цилиндъра

и си е най слабия шестак от където и да го погледнеш... не съм ли прав? а м42 си харчи ама почти двойно по малко от м20б20 ....

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Просто аз ако имах избор между 2 Е30-ки, идентични по всичко, освен по двигателя (М20 И м42), които са в ТОП кондиция, бих избрал 20-ката. Просто повече ме радва! Така или иначе, не ме интересува колко харчи, защото не бих ползвал Е30 за всекидневна кола
Според мен, М20 е по-държелив мотор, както на извращения, така и на пробег, по-малко капризен примерно на масло (хидравличните повдигачи не винаги са плюс, защото разтракат ли се веднъж край, няма реглаж). И просто начина, по който ускорява и звучи е по-приятен.

BMW only!
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- E30_M_Tech_ll
-
-
метан най-вероятно 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
E30_M_Tech_ll написа:хихи отключи болната тема м42 или м20 ....
това е като въпроса кокошката или яйцето....
едни казват едното други другото
и все пак обективно м42 харчи по малко и в някой случай върви повече
Момчето говори за М42 от е36 ,а не от Е30 тоест върви повече ! Смея да тръдя че стокова м20б20 без доработки върви доста по малко от стокова читава м42 от Е36 подчертавам

I'm slowly drifting

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
слушайте андрешку той е прав, а нестоковата м20 едвам дърпа 1 кола на е36то на андрейчУ.
Смени съединитела и ще пробваме как е с М20 + 1 срещу М42 във е36
Се пак М20 е по харизматичен и търпи Ъпгрейди, става за магистрала, гори много и се чува добре
Смени съединитела и ще пробваме как е с М20 + 1 срещу М42 във е36
Се пак М20 е по харизматичен и търпи Ъпгрейди, става за магистрала, гори много и се чува добре
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4