какво да сменя за да съм по близо до земята ?

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Аватар
Кара: много работи
Мечтае да кара: вече нищо

Мнение от Martini » 09 Яну 2009, 13:16

моето мнение е да сложиш само едни готини джанти 17-ки и някой стрът ако искаш по стабилна кола, тя пак ще си извади стойка и без да е ниска ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 09 Яну 2009, 15:12

Мани тия работи, оригинален м-тех и 17-ки става перфектно - добра стойка не прекалено ниска добра возия а в същото време достатъчно стабилна.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 09 Яну 2009, 15:34

Момци,колегата иска да тръшне на земята колата и от там започва дискусията!С 17-ки и без окачване според мен ще е щъркел и ще бъде като мека круша с оригиналните пружини и амортисьори! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 10 Яну 2009, 16:50

Аз съм с KONI STR.T и ми излезна 730лв. с доставката.
Това си е кит амортисьори с пружини, сваля 40мм отпред и 25мм отзад.
Возията е идеалния компромис за нашите пътищя, поне за мен :)

П.С. Ако искаш стойката отзад също да подобриш си вземи джанти с малко ЕТ (20+) и ти препоръчвам да сложиш 205/50/17
Аз бях отначало с 225 и с ЕТ47 и отзад изглеждаше доста зле, а и при пълен завой гумите опираха подкалниците, видях изтърканото като ги махнах :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Яну 2009, 16:55

gotcha написа:Аз съм с KONI STR.T и ми излезна 730лв. с доставката.
Това си е кит амортисьори с пружини, сваля 40мм отпред и 25мм отзад.
Возията е идеалния компромис за нашите пътищя, поне за мен :)

От каде е комплекта,ако не е тайна!И за какъв автомобил? :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gotcha » 10 Яну 2009, 16:57

320 coupe, e36

http://rallynuts.com/

;)

П.С. Снимките в галерията ми са без кони-то :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bubsa » 10 Яну 2009, 19:12

Колега помисли си много добре какво точно искаш че аз сега БМВ-то не го пипам,невъзможно е да се кара.Верно че седи много по красиво като е нисичко и е много по хубаво като е твърдо и не ти се клати по завоите и като го пързаляш,но моя съвет е ако нямаш втора кола за зимата изобщо да не го пипаш!Аз сега търкалям един фият и направо ми се гади като се кача в него а БМВ-то си седи в гаража :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от civic » 10 Яну 2009, 20:37

bir40o0 написа:http://www.m-cartuning.com/Offers/bmw/Bmw%20E36%203-Seria.pdf
ето в тази фирма предлагат няколко модела окачване за E36.Линкът води директно към каталога с аксесоари за Е36 с приложени цени.
http://www.m-cartuning.com/?go=offers а това е сайта на самата фирма.Щраквате в ляво на "готови оферти"(в червено) и ви излизат марките избирате BMW и там вече има за доста модели такива PDF файлове с аксесоари.
Успех в избора на окачване колега.

те на тая фирма офертите са колкото една е36ца :mhihi:
иначе за окачването аз съм с кони амортисьори и пружини и нямаше много голяма разлика във височината, иначе в поведението на пътя разликата е огромна.
Според мен пружините са за външен вид.Ако искаш да има и полза требе и амортисьори.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gotcha » 10 Яну 2009, 20:45

Нямам никакви проблеми сега през зимата с тази височина.
Отпред съм с М броня и е леко снегорин, ама не е фатално нещо.
Карам си я навсякъде и по Витоша и я лъзгам и газим и те така те! :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 10 Яну 2009, 21:41

слагай едни по ниски пружини и си карай,100 кинта струват втора рака,мойте са сини и на тях пише бмв,никакъв не е проблема да ги сложиш на нормалните амортисьори.аз съм с оригинални амортисьори отзд вече над 40000 километра и колата я карам зверски по сякви пътища и писти и не са мръднали,предните ми са променени но това е заради специфичния стил на каране.в подписа ми има клипове,там се вижда как стои колата ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

:)

Мнение от Димитър Димитров » 13 Яну 2009, 14:38

Пич давам си и моето мнение: слагаш спортни пружини / червени / купувашедни готини джанти 17-ки и работата заспива, пък като се скапят амортесьорите - нови :mhihi: най важно според мен е чисто нови гуми / никога не подценявай гумите/ аз карам супер ниска кола и жъобще не се оплаквам свиква се ама как стой на пътя не е истина :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Oyama » 13 Яну 2009, 15:13

И аз съм на мнение че ниски пружини няма проблем да се сложат на оригинални амортисьори стига да са максимум до -30мм смъквъщи, повечето производители на пружини - апекс, айбах, омп и пр.. пускат няколко вида пружини с различни цветове, обикновенно най меките са точно предвидени за използване с оригинални амортисьори, малко по ниска стойка и леко по-твърда возия, има и по екстремни варианти на пружини но те изискват вече по твърди амортисьори, и ако искаш много ниско ще трябват късоходни амортисьори или койловъри (с каквито карам аз, но не ги препоръчвам за всекидневна употреба)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 13 Яну 2009, 15:51

защо не ги препоръчваш ? утре взимам койловъри на D2 ?
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 13 Яну 2009, 17:24

kirililiev написа:слагай едни по ниски пружини и си карай,100 кинта струват втора рака,мойте са сини и на тях пише бмв,никакъв не е проблема да ги сложиш на нормалните амортисьори.аз съм с оригинални амортисьори отзд вече над 40000 километра и колата я карам зверски по сякви пътища и писти и не са мръднали,предните ми са променени но това е заради специфичния стил на каране.в подписа ми има клипове,там се вижда как стои колата ;)

:yes:

Oyama написа:И аз съм на мнение че ниски пружини няма проблем да се сложат на оригинални амортисьори стига да са максимум до -30мм смъквъщи, повечето производители на пружини - апекс, айбах, омп и пр.. пускат няколко вида пружини с различни цветове, обикновенно най меките са точно предвидени за използване с оригинални амортисьори, малко по ниска стойка и леко по-твърда возия, има и по екстремни варианти на пружини но те изискват вече по твърди амортисьори, и ако искаш много ниско ще трябват късоходни амортисьори или койловъри (с каквито карам аз, но не ги препоръчвам за всекидневна употреба)

:yes:

най накрая някой компетентен да се изкаже в тази тема...
всеки чул недочул дай да приказваме па колко е вярно няма значение......
аз съм със сменяни пружини и оригинални амортесьори минал съм над 20 000 километра и до сега амортесьорите не са мръднали.... на ден минавам близо 100 километра градско и до сега проблем с амортесьор не съм имал!
единственото което правя за да опазя амортесьорите е да не си товаря колата.... отзад возя максимум 2-ма човека и до сега (ще се повторя) проблем с амортесьорите нямам :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Oyama » 13 Яну 2009, 17:28

ditko1 написа:защо не ги препоръчваш ? утре взимам койловъри на D2 ?

Ми прекалено са твърди. За бегачка са екстра, за кола за работа или за удоволствие ше ти скъсат нервите ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning