Спирачни маркучи

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Спирачни маркучи

Мнение от slavianko » 26 Яну 2011, 20:03

Колеги някой знае ли от къде мога да си поръчам спирачни маркучи с армировка на по нормална цена. Днес едно приятелче звъня в Проспиид и ми обявиха 90лв за двата предни маркуча. А са има няма по 40см дълги и направо ме разбиха с цена. В ибей за тия пари ще си взема четирите но не ми се чака толкова време. Някой не знае ли къде могат да се направят по тънко.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Re: Спирачни маркучи

Мнение от Postman » 26 Яну 2011, 20:26

В ибей има готови китове от 6 маркуча за Е34 на Goodridge - цената обаче не е ниска. Ето тези са с фитинги от неръждавейка, но има и варианти с поцинковани, като неръждавейковите са 224 лв до България, а поцинкованите са 192 лв с доставката. Моите ги купих именно от този търговец и нямаше проблеми.
Ако слагаш такива маркучи, те съветвам задължително да сложиш 6 броя, а не само предни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2011, 20:27

В офроуд форума някъде пишеше че някой ги правел тук. Виж там ако можеш да намериш темата. Мен ако питаш си ги вземи от читава фирма и малко по-скъпи да са, че като пръцне някъде ще е кофти. Тия марковите поне са тествани на големи налягания.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 26 Яну 2011, 20:31

Slavianko Някаде по мото магазините не продават ли такива маркучи? Или ти искаш да са си точно за е34-ката?Понеже нали знаеш какъв е народа като кажеш "Бмв" и гледа да те одере .... - от личен опит го казвам.Иначе аз като сменях на моето е36 накладки дискове и маркучите смених всичките.Излязоха ми 140-150лв целия комплект от преде до отзаде.Това за нормални маркучи.Така, че сам прави изводи колко може да са тия армираните.Забравих това беше преди година и нещо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2011, 20:43

180 лв продавах целия комплект Goodridge за е36 преди 3 години ама май от тогава са вдигнали цените.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 26 Яну 2011, 20:46

Хм. Скъпо ми идват на тоя етап и ще ми дойдат на нагорнище. Сега сглобявам и колата и имам още 1001 други неща да купя. Може да взема и оригинални и да карам с тях пък по натам да му мисля за армирани
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikicar » 27 Яну 2011, 12:25

bum_bum написа:В офроуд форума някъде пишеше че някой ги правел тук. Виж там ако можеш да намериш темата. Мен ако питаш си ги вземи от читава фирма и малко по-скъпи да са, че като пръцне някъде ще е кофти. Тия марковите поне са тествани на големи налягания.
Е те и да са ръчно сглобени тоест правени пак горе долу излизат на една и съща цена .
Казвам горе долу .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 02 Фев 2011, 23:30

те тия в Prospeed са съвсем друг тип, от тия другите армирани
ако си питал за тия дето са си за многократна употреба, дето може си им редиш квито искаш накрайници на място
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 03 Фев 2011, 0:08

Тва пък от къв зор са го направили да сменяш накрайници, то да не е винетка да го въртиш по различни коли :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Фев 2011, 1:25

bum_bum написа:Тва пък от къв зор са го направили да сменяш накрайници, то да не е винетка да го въртиш по различни коли :mhihi:

идеята е при бегачките, че тръбите не минават от там дето оригинално и така си купуваш 5 метра маркуч прмерно, после си го прекарваш покрай ролбари и све в колата от апарата до помпата, режеш на място, слагаш накрайниците и си ти. Много е удобно, защото никога в тия коли не можеш да предвидиш точно колко дълги ще ти трябват тия маркучи.
За мене това е един от няй-големите плюсове на тази система
пък и може да ги разглабяш и зглабяш колкото пъти си искаш, което пак при кола за каране си се случва по-честичко
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 11 Фев 2011, 21:55

bum_bum написа:В офроуд форума някъде пишеше че някой ги правел тук. Виж там ако можеш да намериш темата. Мен ако питаш си ги вземи от читава фирма и малко по-скъпи да са, че като пръцне някъде ще е кофти. Тия марковите поне са тествани на големи налягания.
Никъде не видях в офроуд форума за маркучи. Днес един приятел ми каза че гледал във рали клуб и там гледам и там не намерих. Днес отивам в магазин Даскалов тук в Русе и питам и човека ми казва някакви марки дето никога не съм ги чувал. Направо съм в шах и мат. Дайте препоръки като ще купувам поне да знам каква марка да търся защото и идея си нямам кои са читави и кои не а не смея да сложа какви да е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo

Мнение от doko » 11 Фев 2011, 23:22

Гледай да не са на D2 тайванско производство. скоро слагах на един клиент беше го купил от една небезизвестна софииска тунинг (не искам да споменавам името й ) фирма за скромната сума от 2хил.и кусур комплект 8 бутални 330мм и маркучите който бяха в комплекта издържаха не повече от месец и протекоха от капселовката и двата .

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 12 Фев 2011, 12:49

Абе що говорите така за Д2 аз до сега само хубави неща съм чувал за тях...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 12 Фев 2011, 14:24

BULL3T написа:Абе що говорите така за Д2 аз до сега само хубави неща съм чувал за тях...
И аз не съм им фен :mhihi:
Иначе днес си взех оригинални спирачни маркучи за Фият на Семперит и ми паснаха 1 към 1 с моите и цената е двойно по малка. Даже се водят усилени и са с някаква допълнителна ПВЦ облицовка отвън :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo

Мнение от doko » 12 Фев 2011, 18:26

Колега нищо лично към D-2 то просто споделям получилия се дефект от което следва че правят дефектни маркучи( със метална и тефлонова оплетка).

Следваща

Назад към Tuning