аеродинамиката е за хора които не могат да правят двигатели
Модератор: bum_bum
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
аеродинамиката е за хора които не могат да правят двигатели
крилатата (буквално) фраза е казана от ензо ферари
и по този случай - http://www.youtube.com/watch?v=p1cLfiVSyrw
баракудата е 522 кубически инча - около 9 литра, 1000+ коня... летяща тухла
предния капак и въздухозаборника се вдигат 10тина см при 320+ км/ч...
ако имате хубав саунд на комп-а ... слушайте...
и по този случай - http://www.youtube.com/watch?v=p1cLfiVSyrw
баракудата е 522 кубически инча - около 9 литра, 1000+ коня... летяща тухла
предния капак и въздухозаборника се вдигат 10тина см при 320+ км/ч...
ако имате хубав саунд на комп-а ... слушайте...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Re: аеродинамиката е за хора които не могат да правят двигатели
Последните секунди от клипа при който се вижда как преминава баракудата направо имаш чувството,че прелита самолет покрай тебе!
Уникален автомобил е това.Който каквото ще да ми говори,но няма по истински машини от американските мускулести коли и бмв е30!
А ферарито направо изглеждаше като спряло на фона на "тухлата"!

А ферарито направо изглеждаше като спряло на фона на "тухлата"!

Да бе спряло, просто шофьора на ферарито стои зад тухлената стена, за да му провери скоростта на бордовия компютър.
Да не говорим, че зелената тухлена стена с турботата направо тръгна да се разпада на тестовете преди пистата, по време на пистата, след пистата, капака щеше да изхвърчи...
Да сложи 1000 коня под капака всеки може, въпросът е както някой в един от форумите каза "try bending some corners with it afterwards".
А шофьора на ензото всеки път казваше - мисля че можем още, а накрая шофьора на зелената тухла го дошубя, че ше се убие с тая скорост с тая кола...
Да не говорим, че зелената тухлена стена с турботата направо тръгна да се разпада на тестовете преди пистата, по време на пистата, след пистата, капака щеше да изхвърчи...
Да сложи 1000 коня под капака всеки може, въпросът е както някой в един от форумите каза "try bending some corners with it afterwards".
А шофьора на ензото всеки път казваше - мисля че можем още, а накрая шофьора на зелената тухла го дошубя, че ше се убие с тая скорост с тая кола...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
И все пак крилатата фраза е самата истина.
Друг е въпроса дали освен макс скорост искаме и да има поносим разход и стабилност все пак.
Европейското си е Европейско и е на 50-тина години пред грубите опити отвъд океана. Различни условия пораждат различни концепции и критерии за това какво е добра кола.
Друг е въпроса дали освен макс скорост искаме и да има поносим разход и стабилност все пак.
Европейското си е Европейско и е на 50-тина години пред грубите опити отвъд океана. Различни условия пораждат различни концепции и критерии за това какво е добра кола.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Аз съм голям поклонник и фен американските muscle car...не случайно Чип Фус е един от кумирите ми. Изобщо философията на тези автомобили е уникална и най-важното всичко е направено адски достъпно за всеки маниак. За тези автомобили мога да говоря с часове и само хубави неща, НО (както винаги има едно "НО") сравняването на тези автомобили с евентуални техни "еквиваленти" от Европа е пълна тъпотия. ВИнаги адски са ме дразнели подобни сравнения да се докаже как една кола на 40 години с "модерна технология" може да победи най-добрите Европейски автомобили.
Едниственото по което могат да се сравняват са 4-те колела и принципът на работа на ДВГ! Нито философия, нито идеи, нито технологии, ни то усещане, нито поведение...ама нищо от реалните неща, които могат да се сравняват в два автомобила!
Да оставим на страна, че Ferrari Enzo не може, не бива и няма как да бъде сравнено с друг автомобил..било то и от презокеана!
Едниственото по което могат да се сравняват са 4-те колела и принципът на работа на ДВГ! Нито философия, нито идеи, нито технологии, ни то усещане, нито поведение...ама нищо от реалните неща, които могат да се сравняват в два автомобила!
Да оставим на страна, че Ferrari Enzo не може, не бива и няма как да бъде сравнено с друг автомобил..било то и от презокеана!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Еми то заради Кудата забраниха антикрилата в Наскар!
...Едно време там нямало какво да я бяга......

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
NeoPrint написа:И все пак крилатата фраза е самата истина.
+999. И аз съм на същото мнение. Въпреки, че не мога да си кривя душата - има нещо много първично в мъсълите, което много радва

Si non confectus, non reficiat.
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Така като я гледам "каракудата" е далеч от аеродинамиката на тухлата.Под тухла разбирам някой пикап или някой от техните truck-ове.
А и теста беше само за максимална скорост а не по-високоскоростни завои където аеродинамиката има толкова голямо значение.
А и теста беше само за максимална скорост а не по-високоскоростни завои където аеродинамиката има толкова голямо значение.
- Darkrage
- Потребител
-
- Кара: E30 325i
Много готино "мускулче"
Има нещо много първично в тия американски коли. Твърде груби и нецивилизовани. Но пък си страдат от типичните болести на страната, в която са се родили. Много, много мощ и много, много малко мозък. Комбинация от зверско ръмжене, брутална визия и... нищо повече. Ако се удариш с 50 в тая кола, рискуваш кормилната щанга да ти направи трето око на челото
А за аеродинамиката... http://www.youtube.com/watch?v=Cs1SvsA-isw 1000 коня стигат за 400+ км/ч но пък баракудката още на 300 започна да се разпада. При опит за повече със сигурност щеше да убие водача й в зрелищна катастрофа.
Аз бих поправил г-н Ферари, казвайки: Хората, които могат да правят двигатели, рано или късно опират до аеродинамиката.

А за аеродинамиката... http://www.youtube.com/watch?v=Cs1SvsA-isw 1000 коня стигат за 400+ км/ч но пък баракудката още на 300 започна да се разпада. При опит за повече със сигурност щеше да убие водача й в зрелищна катастрофа.
Аз бих поправил г-н Ферари, казвайки: Хората, които могат да правят двигатели, рано или късно опират до аеродинамиката.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
"... wasn't because it was running out of horsepower, it was definitely running out of aero and I was running out of cojones"
я виж ти, това чудо имало viper v10 под капака...
баракудата определено има характер за разлика от ферарито, но баш аеродинамиката я препъна. и все пак за мен ферари са коли за хора без въображение.
п.с. някой знае ли на кой са китарите във фона? доста са добри.

баракудата определено има характер за разлика от ферарито, но баш аеродинамиката я препъна. и все пак за мен ферари са коли за хора без въображение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:"... wasn't because it was running out of horsepower, it was definitely running out of aero and I was running out of cojones"![]()
само не я виждам тая суперкуда на заветното място от горнището на анцуга на драйвърчето еххехехе
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
каквото и да си говорим и двете коли не са BMW
- шегичка ! Тази ''каракудка'' е супер мощна кола, но наистина хамериканците са доста далеч в идеите си от европейците, колата е хубава, но не става за каране, нито пък за развиване на максимални скорости, а и както казаха други колеги, при таз мощност от 1000 коня, вече трябва да говирим за скорости над 400км/ч а не за 300, та има доста коли с къде-къде по малка мощност който развиват по високи скорости... аеродинамиката определено има значение, тази ''тухла'' лично на мен ми харесва, ретро вид, мощност в изобилие, но само до там, става единствено да стои в гража или на някоя изложба. Няма място за сравнение между двете коли !

кефи ме,обаче бледнее леко пред ето този убавец-RED VICTOR 1 http://www.youtube.com/watch?v=PBwK9Lbfx5Q
...2200кс
.говорим за кола която съвсем легално може да се движи по пътищата.просто ми е любимец.а собственика казва,че ще сложи малко по-големи турбини и на 3000кс спира да се занимава с тунинг

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
"... one of the few Enzo owners that actually use it..." и "...running out of cojones" (ташаци на испански)
Звука наистина наподобява малък джет... еба си и крайслера.
А във връзка с другото клипче, аз се сещам за още един човек, дето към 2500 к.с. се отказа от ъпгрейдите... Ама може и да бъркам, че скоро не съм го засичал

Звука наистина наподобява малък джет... еба си и крайслера.
А във връзка с другото клипче, аз се сещам за още един човек, дето към 2500 к.с. се отказа от ъпгрейдите... Ама може и да бъркам, че скоро не съм го засичал

Never mistake motion for action...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Leon написа:"...
значи фразата "конете никога не стигат" не е особенно вярна ...

Като видях какво се случва с Енцото на правата си рекох "Точкаааааааа, точкааааа...", "Автовози"

Лудница

You said: "Time will change!" What if it changes you?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2