аз така си го представям

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар

аз така си го представям

Мнение от july`s » 29 Май 2003, 14:05

http://www.sport1.jp/ecu_chip_tuning.htm
чип-тунинга

а не на килограм :D
<br>
br

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 30 Май 2003, 15:05

М да...
Ето ги и къде са: MAP ! Ти разбра нали?[/url]

младши ентусиаст
Аватар

като гледам

Мнение от july`s » 30 Май 2003, 15:25

май само ти не разбра:)

идеята беше, как се прави, а не да ходиш там...
обърна ли внимание на лаптопа, закачен на колата? той и за проверка, кое как и кога и за анализи, кое и как да се пипне
обърна ли и внимание на триизмерните графики и те се анализират, променят, тестват и прочие...

иначе основната идея е в индивидуалния подход, за всяка кола, а не да се ползва 'универсален' метод/начин и прочие....
<br>
br

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 01 Юни 2003, 19:51

Не бе...
Разбрах, но идеята ми е готиното обяснение за това къде се намират...
Все едно с китайски знаци :lol: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 01 Юни 2003, 20:26

Добре е,ама първо научете компютрите,пък после лесно ще се научите и вие.Така е най-лесно.Махнете си задните седалки и постигате ефекта на прословутия чип-тунинг.Ако не се смени цялата електроника,по-добре сипвайте хубав бензин и карайте.Това с чиповете е балалайка работа.Акйо не вярвате,питайте някой автомобилен състезател.А това в шишето май беше Загорка

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 01 Юни 2003, 22:23

Landicar излагаш се леко!Не ми казваи че сьстезателите карат с оригиналните настроики на двигателя.Просто 4иптунинга е наи популярниа и наи-достьпниа метод в БГ.А и всички на сьбора видяха какво се случи с една сьстезателна кола и М3. :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 01 Юни 2003, 23:36

Не се излагам изобщо.Не си чел внимателно.Ако искаш ефект,смени цялата електроника,а не само некакъв чип.Аз постигам удивителен резултат с някаква малка бъзикня,и когато кажа,че съм сложил чип,майсторите викат-"Брей,много добре е направен този чип-тунинг".Постигнах 1 сек по-добро време на 800 метра при летящ старт на първа при 2000 об/мин.При 200 км/ч на финала това са си 40-50 метра.Пичовете сменят цялата електроника и вдигат мощността максимум до 30% за турбо двигателите.С един чип нищо не правиш,ако не е предвиден фабрично.Обикновено става на новите турбодизели(На AUDI A6 2.5TDI например,BMW 330d и т.н.).И той струва например 1500euro,а не 300 лева.

viper
Аватар

Мнение от viper » 02 Юни 2003, 11:31

Пичове, айде аз да ви кажа мойта идея за повече коне. Значи имам 316 - 90к.с. искам да е поне 150-160к.с. Какво да направя за да ги постигна. Най-добрия вариант според мене е да си сменя колата с едно 323 или 325 и готово, щото ако пипам мотора на 316-ката трябва да пипам и спирачки, окачване, кабеляци... Абе луда идея и доста по-скъпа от смяната на цялата кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 02 Юни 2003, 22:41

landikar написа:Не се излагам изобщо.Не си чел внимателно.Ако искаш ефект,смени цялата електроника,а не само некакъв чип.Аз постигам удивителен резултат с някаква малка бъзикня,и когато кажа,че съм сложил чип,майсторите викат-"Брей,много добре е направен този чип-тунинг".Постигнах 1 сек по-добро време на 800 метра при летящ старт на първа при 2000 об/мин.При 200 км/ч на финала това са си 40-50 метра.Пичовете сменят цялата електроника и вдигат мощността максимум до 30% за турбо двигателите.С един чип нищо не правиш,ако не е предвиден фабрично.Обикновено става на новите турбодизели(На AUDI A6 2.5TDI например,BMW 330d и т.н.).И той струва например 1500euro,а не 300 лева.

Непротив ефекта е се вижда много добре питай някой който е бил на сьбора.И каква е лектроника слагат пичовете ако можеш да ми обясниш на мен невежата :roll:

Назад към Tuning