Конусовиден филтър K&N на 318is М44 ?

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Конусовиден филтър K&N на 318is М44 ?

Мнение от bum_bum » 14 Сеп 2010, 10:22

Стига с тоя немец. Немеца когато е измислил твойта кола конусни филтри и иридиеви свещи не са съществували, но това не значи, че няма да работи добре с тях. Или що не си караш с оригиналното радио, дето го е измислил немеца? Колата е мислена за масовия потребител и всеки цент при производството е спестяван, щото ако се качи производствената цена на колата с един долар, евро или марка нали се сещаш кво се получава като се умножи по броня на произведените коли? Немеца е можел да измисли още много работи, но целта не е как да върви възможно най-добре, да харчи най-малко или да струва най-малко, а оптимална комбинация между тези и още сигурно куп неща, което предполага редица компромиси при производството и дизайна. Факт е, че БМВ от край време намира доста точно отношението между тези фактори, което прави марката това, което е. Но всяка една кола може да се подобри по някакъв начин. То затва има и тунинг като понятие и като бизнес. Щото ако немците, американците или китайците мислеха съвършенни коли, то тунинга нямаше да съществува.
Естествено, че и от филтър до филтър и от кола до кола има балкан разлика. Как ли пък на мойта и няма нищо и работи чудесно с конус, дето ти е голям колкото главата сигурно?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 14 Сеп 2010, 13:19

bum_bum написа:Стига с тоя немец. Немеца когато е измислил твойта кола конусни филтри и иридиеви свещи не са съществували, но това не значи, че няма да работи добре с тях. Или що не си караш с оригиналното радио, дето го е измислил немеца? Колата е мислена за масовия потребител и всеки цент при производството е спестяван, щото ако се качи производствената цена на колата с един долар, евро или марка нали се сещаш кво се получава като се умножи по броня на произведените коли? Немеца е можел да измисли още много работи, но целта не е как да върви възможно най-добре, да харчи най-малко или да струва най-малко, а оптимална комбинация между тези и още сигурно куп неща, което предполага редица компромиси при производството и дизайна. Факт е, че БМВ от край време намира доста точно отношението между тези фактори, което прави марката това, което е. Но всяка една кола може да се подобри по някакъв начин. То затва има и тунинг като понятие и като бизнес. Щото ако немците, американците или китайците мислеха съвършенни коли, то тунинга нямаше да съществува.
Естествено, че и от филтър до филтър и от кола до кола има балкан разлика. Как ли пък на мойта и няма нищо и работи чудесно с конус, дето ти е голям колкото главата сигурно?

Колега твоята може да работи прекрасно с тоя конус дето може да е голям колкото долната ми глава! Така казах че на мене неми харесва, колата не работи добре. Все пак не може всеки да харесва тоя тип мунинг нали така? Ти се си пробил бронята сложил си филтъра ОК, готино ти е така работи добре. Но разликата е че там си го слагал ти и знаеш на колко км-ра е филтъра. А пък при мене беше така е вземах и аз от де да знам на колко км-ра е филтъра. Свалих чистих мазах и пак не стана гори и не върви мъчи се самата кола. Сега има огромона разлика, за това казах че както го е направил със термо щита може да бачка добре, н при моя случаи не ставаше. Плюс това колкото и да е тя заводски си излиза така, няма нищо по-хубаво от заводското. Ако щеслагам мунингов филтър няма да е конус. Поздрави и без лоши чуства!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Сеп 2010, 13:23

Има филтри от 20 и от 200лв, за това има и тунинг и мунинг, както сам казваш. Не ги бъркай понятията ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 14 Сеп 2010, 13:32

bum_bum написа:Има филтри от 20 и от 200лв, за това има и тунинг и мунинг, както сам казваш. Не ги бъркай понятията ;)

Бум Бум не се познаваме лично с теб но нямам желание да се заяждам с теб. Знам много добре какво е тунинг и какво е мунинг, знам и филтри за 20 и 200 лева. Напълно съм наясно с тези неща. Няма смисъл да се води този разговор защото всеки има мнение по въпроса! Напълно съм нясно, че нешата ги разбираш много за което ти правя евала. За това предлагам да спрем до тук :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 16 Сеп 2010, 0:12

Аз не робувам на принципа "колкото по-скъпо - толкова по-добре"
Вярно, скъпия конус може да предпазва повече мотора, но аз лично кола повече от 30 000 километра не съм карал, така че ще си карам с евтините конуси и ще ги сменям на 5000 км. В крайна сметка пропускливостта на китайските 20-левки е дори по-голяма от на "марковите" конуси. За мен е важно, че колата работи добре и върви малко по-добре от колкото с панелния филтър.

Пък ако ще ей тука и 10 немеца да ми докарате, аз съм пробвал и съм видял разликата.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Сеп 2010, 23:48

Благодаря за мненията на всички, но няма нужда вече ... стана Epic Fail на пътя :bcry: Хубава кола беше. Скоро ще пускам обява за продаване на части, но чакам "бързите" застрахователи да оценят щетите,след което минавам на 328-ца ... Съжалявам, че трябва да прекъснете споровете, но темата е за ключ :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 04 Окт 2010, 15:09

In_Memoriam написа:Благодаря за мненията на всички, но няма нужда вече ... стана Epic Fail на пътя :bcry: Хубава кола беше. Скоро ще пускам обява за продаване на части, но чакам "бързите" застрахователи да оценят щетите,след което минавам на 328-ца ... Съжалявам, че трябва да прекъснете споровете, но темата е за ключ :wave:

:shock: :shock: :shock: Какво се случи колега, щом и на части ще е даваш значи е тоталка... Ако можеш пусни някоя снимка да видим за какво става въпрос...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Окт 2010, 1:02

Така се разви и една тема в Проектите :confused: Много лошо :confused: Съжалявам, колега, дано изплатят добре и дано вземеш доста по-добра кола :yes: Горе главата :bchug:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 05 Окт 2010, 14:04

:OT: :OT: Благодаря за съчувствието :confused: Ами колата не е тоталка, но на мен не ми се занимава да я правя. Скоро ще пусна снимки и подробности около продажбата й ( може и цяла да я продам, може и на части ). Все пак вече има достоен заместник - Coupe-нце с М52б28 :driving: Ако идвате на E36 сбирката утре може да ви разкажа подробности :yes:

Относно темата - за ключ си е, няма как :|
Изображение

Предишна

Назад към Tuning