Изспускателни колектори

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325xi

Изспускателни колектори

Мнение от Venci_ii » 01 Фев 2005, 23:32

Здравейте
от извстно време имам проблем с изспускателните колектори (скъсана е заварката към фланеца и трещи здраво)
Колата ми е с двигател 184S1 и в момента колекторите са едни закръглени от всеки цилиндър излиза тръба която прави полукръг след което се съединявата два по два (сори за обяснението) но на всякъде където търся има само обикновенни колектори
Каква е разликата м/у моите и обикновенни колектори и ако сложа обикновенни сте се промени ли работата на двидателя

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Фев 2005, 0:11

формата на колекторите определя отчасти кривите на въртящия момент и конете... така че да- други колектори ще накарат двигателя да го "чувстваш" по-различно...

ако паснат де...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: Изспускателни колектори

Мнение от ludiagsm » 02 Фев 2005, 13:57

Venci_ii написа:Здравейте
от извстно време имам проблем с изспускателните колектори (скъсана е заварката към фланеца и трещи здраво)
Колата ми е с двигател 184S1 и в момента колекторите са едни закръглени от всеки цилиндър излиза тръба която прави полукръг след което се съединявата два по два (сори за обяснението) но на всякъде където търся има само обикновенни колектори
Каква е разликата м/у моите и обикновенни колектори и ако сложа обикновенни сте се промени ли работата на двидателя

като гледам на снимката твойто бмв е 518ис тоест двигателя ти е 1,8 16 клапана от тук следва че входа и изхода на главата откъм клапаните не е кръг а е елипса от там и фланеца на изпускателната генерация също има четири елипсовидни отвора в които са вкарани и заварени тръбите на генерацията.

ако някой ти е казвал 4е от обикновенна 518-ка или 318-ка ще пасне , не няма как да стане първо 4е генерацията е чугунена и второ отворите на фланеца са кръгли а не елипсовидни ,отделно че може и да не паснат щпилките

Имаш две възможности , да купиш втора ръка цяла генерация (аз имам такава 150лв струва ) другата е твойта да се свали от мотора и да се качи на някоя свалена глава и така в натегнато състояние се заваряват :idea: Ако се заварят в ненатегнато състояние после при монтажа или след това рискуваш пак да се скъса около заварките

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 02 Фев 2005, 20:43

И дори когато колекторите са затегнати към главата пак се изкривяват при заваряне 8)
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 02 Фев 2005, 22:25

TOM написа:И дори когато колекторите са затегнати към главата пак се изкривяват при заваряне 8)

или ако са криви се изправят :idea: :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 02 Фев 2005, 23:52

TOM написа:И дори когато колекторите са затегнати към главата пак се изкривяват при заваряне 8)

е така де ама после като изчакаш да изстинат и ги свалиш от едната глава и ги сложиш на другата няма проблем

така направихме на мойте колектори с бате ти Киро-Bavareca

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 02 Фев 2005, 23:59

ludiagsm написа:

е така де ама после като изчакаш да изстинат и ги свалиш от едната глава и ги сложиш на другата няма проблем

така направихме на мойте колектори с бате ти Киро-Bavareca

... абе те стават , верно ама вземи и ги погледни по-хубаво или ги занеси на плосък шлайф и ще разбереш. Аз ги правя по по-сложния ;) начин защото винаги има усукване. И защото не ми се разглобява повторно :idea: ;)
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 03 Фев 2005, 7:10

TOM написа:

... абе те стават , верно ама вземи и ги погледни по-хубаво или ги занеси на плосък шлайф и ще разбереш. Аз ги правя по по-сложния ;) начин защото винаги има усукване. И защото не ми се разглобява повторно :idea: ;)

ок кажи тогава как точно ги правиш

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 03 Фев 2005, 8:45

Както казваш, по същия начин. Само че СЛЕД заварките е задължително да се шлайфа прилепящата повърхност на фланците. Така колектора прилепя добре към гарнитурите и главата без да се създава излишно напрежение.
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325xi

Мнение от Venci_ii » 03 Фев 2005, 19:24

Днес ми завариха колекторите ама колко време ще изкара никои не знае. Предлагат ми да ми направят по моят нов ама дали ще стане добре? На някой правили ли са му изспускателни колектори ? Да не шуми след това?

Аватар

Мнение от DA WOLF » 04 Фев 2005, 10:36

почнат ли да се цепят - спасението е :arrow: НОВИ

ако не ми вярваш сега - ще се убедиш по-късно.....
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Аватар

Мнение от DA WOLF » 04 Фев 2005, 10:38

TOM написа:Както казваш, по същия начин. Само че СЛЕД заварките е задължително да се шлайфа прилепящата повърхност на фланците. Така колектора прилепя добре към гарнитурите и главата без да се създава излишно напрежение.

и моите беха на плоския шлаиф ;) ;)
DaWolf

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 04 Фев 2005, 11:04

DA WOLF написа:
TOM написа:Както казваш, по същия начин. Само че СЛЕД заварките е задължително да се шлайфа прилепящата повърхност на фланците. Така колектора прилепя добре към гарнитурите и главата без да се създава излишно напрежение.

и моите беха на плоския шлаиф ;) ;)

Ама според снимките които беше пуснал, плоския шлайф нещо беше подранил :mhihi: :D
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

Аватар

Мнение от DA WOLF » 05 Фев 2005, 15:20

да правилно!, бяха ДВА пъти на плоския шлайф(почти забравих) :mhihi: :mhihi:
DaWolf

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 05 Фев 2005, 20:05

искам и мойте

Назад към Tuning