Препоръчйте добър сервиз за диагностика

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Препоръчйте добър сервиз за диагностика

Мнение от nikiivanov » 20 Юни 2008, 9:45

На Годишния Технически Преглед ми казаха че колата ми (Е36 компакт) е много над нормите за CO2 а и показанията на ламбда сондата не са добри. Освен това напоследък ми харчи повече от преди. Къде да отида за диагностика?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 20 Юни 2008, 12:43

Препоръчвам ти оригинална БМВ диагностика. Отиди в някой оторизиран сервиз , за да получиш качествена диагностика. Ако си от София - "ДаруКар".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 20 Юни 2008, 13:03

Аз ти препоръчвам да не ходиш нито в Дару Кар, нито в Камор.
Освен че не работят качествено, одират ти кожата и предварително записване като чакаш 1-2 седмици

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 20 Юни 2008, 16:17

vAiO написа:Аз ти препоръчвам да не ходиш нито в Дару Кар, нито в Камор.
Освен че не работят качествено, одират ти кожата и предварително записване като чакаш 1-2 седмици
.....поне като не препоръчваш, дай на човека някава алтернатива или е по-важно мнение да се напише :!: :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Препоръчйте добър сервиз за диагностика

Мнение от Stanchev » 20 Юни 2008, 18:48

nikiivanov написа:На Годишния Технически Преглед ми казаха че колата ми (Е36 компакт) е много над нормите за CO2 а и показанията на ламбда сондата не са добри. Освен това напоследък ми харчи повече от преди. Къде да отида за диагностика?

чакай да позная - бил си на прегледа с безплатен талон за ГТП, нали?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 20 Юни 2008, 19:13

Не си прав , защото никъде няма да получиш по-добра диагностика от тази , която ще получиш в оторизирания сервиз. Компютрите с които се прави БМВ диагностиката са на БМВ и са предназначени за работа БМВ. При служителите е същото - те са ходили на специализация в Германия , за да се учат да работят върху БМВ. А това , че е скъпа услугата е така , защото си знаят цената на работата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 20 Юни 2008, 19:36

///sasho написа:

Не си прав , защото никъде няма да получиш по-добра диагностика от тази , която ще получиш в оторизирания сервиз. Компютрите с които се прави БМВ диагностиката са на БМВ и са предназначени за работа БМВ. При служителите е същото - те са ходили на специализация в Германия , за да се учат да работят върху БМВ. А това , че е скъпа услугата е така , защото си знаят цената на работата.

от личен опит не съм доволен от услугите на Дару Кар и не съм единствения, направи едно търсене на дару кар или камор с търсачката и ще видиш колко много негативни мнения има за тях

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 21 Юни 2008, 0:54

vAiO написа:
///sasho написа:

от личен опит не съм доволен от услугите на Дару Кар и не съм единствения, направи едно търсене на дару кар или камор с търсачката и ще видиш колко много негативни мнения има за тях

При липса на по-компетентни тях в България , е нормално да се ползват тяхните услуги като най-добри.
Аз също ползвам сервиза на "Вари 2000" който също се води на БМВ , ама не съм сигурен дали са толкова компетентни колкото са в "Дару Кар" или в "Камор Ауто" , а и едно от момчетата там каза , че идва учител от Германия да ги учи как да работят върху БМВ.
Важното е като отидеш при някой майстор , той да разбира от колата върху която ще работи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 21 Юни 2008, 15:14

То хубаво,че ги пращат по специализации и им провеждат обучения ама ги учат на новите неща а не как да правят по-старите коли. А и го има момента,че си трябва и да са кадърни,като пратиш някой некадърник на обучения той си остава некадърен.Това,че са официален сервиз не е гаранция за качество.Все пак шансът да ти направят по-голяма мизерия е по-малък отколкото при бай Пешо. За официалните сервизи мога да ти дам пример със сервизът на ситроен.Гаранционен автомобил на 30к км отива за смяна на скоростна кутия(беше заминал синхронизатора на 3-та) колата я бавих-а цифра време върнаха я но бяха притиснали някакъв сноп кабели и колата трудно палеше и не работеше добре. А ако не беше гаранционна го ядеш от всякаде защото после ще си платиш и за смяна на кабелите които те са ти повредили. Иначе за твоита кола почти сигурно е,че ламбдата е заминала. Тя е консуматив които се сменя на 50к км но масово се кара до дефектиране,друго което може да имаш проблем е дебитомер или по запалителната система, възможно е дюзите да са за чистене. Има в продава важна тема сервиз за марката БМВ. Много са доволните. Но не се хващай само на думите на тия от прегледа,те така казват за да дадеш някой лев за почерпка за да си минеш прегледа ;)

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 28 Юни 2008, 7:36

Да се върна на темата, защото и мен ме интересува - някакви алтернативи на Дару и Камор? (не мога да си предвидя времето за 2 седмици на пред, дали ще съм свободен на този ден и час)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 28 Юни 2008, 9:41

Vlados написа:Да се върна на темата, защото и мен ме интересува - някакви алтернативи на Дару и Камор? (не мога да си предвидя времето за 2 седмици на пред, дали ще съм свободен на този ден и час)
В сервиза на Вари 2000 диагностикът ми се стори читав, а и техниката която ползва е добра. Доколкото разбрах обаче е там м/у 11 и 13ч, като няма предварително записване..отичаш и чакаш! На мен ми взеха 55лв. за диагностиката..предполагам, че цената е стандартна.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 28 Юни 2008, 9:44

aleks_al написа:
Vlados написа:Да се върна на темата, защото и мен ме интересува - някакви алтернативи на Дару и Камор? (не мога да си предвидя времето за 2 седмици на пред, дали ще съм свободен на този ден и час)
В сервиза на Вари 2000 диагностикът ми се стори читав, а и техниката която ползва е добра. Доколкото разбрах обаче е там м/у 11 и 13ч, като няма предварително записване..отичаш и чакаш! На мен ми взеха 55лв. за диагностиката..предполагам, че цената е стандартна.

Това (Вари 2000) в коя част на България е и ако е в София, къде се намира?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 28 Юни 2008, 10:12

:) В София е. Ако пътуваш по Ботевградско шосе, на караулката свиваш за Кремиковци..след 50м правиш обратен завой, излизаш пак на Ботевградското посока София и гледаш от дясната си страна за комплекса на Маргел..вътре в дъното е сервиза на Вари 2000! Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Юни 2008, 17:25

Vlados написа: ..... Това (Вари 2000) в коя част на България е и ако е в София, къде се намира?

www.vari-bg.com

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 29 Юни 2008, 18:22

Така и не можах да разбера откъде е пича,ама ако случайно е в Варна или наблизо сервиза се казва Варна Карс ;)

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ