От къде маркови зимни гуми в Стара Загора ?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- agent smit
- младши ентусиаст
-
От къде маркови зимни гуми в Стара Загора ?
Колеги от извесно време се опитвам да намеря маркови зимни гуми в Стара Загора и региона, обаче нещо не се получава. Ходих на 6 места и резултата е - тези марки не предлагаме, трябва да се поръча и след 3-4 дена ще дойдат, предлагаме ви тези марки ... ( за които дори не съм и чувал ). Не намерих едно място, където като отида, да има размер 205/60 R15, да са пресни (DOT 0607 поне) и да ги купя веднага. Не предпочитам с поръчка, понеже не искам да купя нещо, което като го видя може да не ми хареса или да са остарели, премерно на 2 години и половина бяха гумите на едното място.
Благодаря на отзовалите се.

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега ,фирмата е КОНТАКТ ,намирасе на бул.Славянски 2,на кръговото ,работил съм там като консултант и гумите са читави и момчетата на монтажа са добри ,търси Станчо ,той е шефа ,ще те консултира и помогне ,може и да споменеш моето име Хрито Христов ,успех 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- agent smit
- младши ентусиаст
-
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Re:
i4koo написа:Колега ,фирмата е КОНТАКТ ,намирасе на бул.Славянски 2,на кръговото ,работил съм там като консултант и гумите са читави и момчетата на монтажа са добри ,търси Станчо ,той е шефа ,ще те консултира и помогне ,може и да споменеш моето име Хрито Христов ,успех
От въпросната гумаджийница не съм доволен. Винаги нямат пресни гуми в наличност, лъжат с DOT-а и шефа е един... Ето какво ми се случи през 2009-та, октомври месец. Отидох да купувам зимни гуми от въпросното място, бях избрал марка, модел и попитах за такива, естествено нямаха, но щели да доставят от някъде си ако почакам. Разбрахме се с шефа DOT-а да е от тази година и ми казаха да вкарвам колата на подемника. След това шефа изчезна някъде. Извадиха старите гуми от джантите и през това време докараха "новите" гуми с някакъв микробус. Монтираха ги , но DOT-а се оказа от преди година и половина.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: От къде маркови зимни гуми в Стара Загора ?
Стара тема но полезна донякъде
Мисля че гуми на 1.5г не са толкова стари... Имай в предвид че пътя от завода, където са произведени, през транспорта и многото складове и дилъри та чак до фирма Х в Стара Загора не е 3 месеца
Мойте Дебика бяха на 6 месеца но ги произвеждат в Полша, а пък и това са евтини гуми, който се продават в пъти повече от Континентал например.....

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ако гумата се съхранява качествено,няма проблем в дот-а.
иначе за гуми-медина мед,те всички от там зареждат
иначе за гуми-медина мед,те всички от там зареждат

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- agent smit
- младши ентусиаст
-
barty написа:...Мисля че гуми на 1.5г не са толкова стари... Имай в предвид че пътя от завода, където са произведени, през транспорта и многото складове и дилъри та чак до фирма Х в Стара Загора не е 3 месеца...
Колега от хора работещи в този бранш съм чувал, че една гума направи ли 3 години от датата си на производство (особено зимна), дори и да не е била слагана на автомобил, губи качествата си и се счита за стара. Самият каучук се окислява и така нататък. Пътят от завода за гуми до фирма в Стара Загора не е толкова дълъг, зависи от фирмата явно. На 27 март тази година тръгнах да търся летни гуми. Викам си ще отида пак в горепосочената фирма да видя как ще се опитат да ме преметнат. Казах на шефчето искам летни гуми произведени тази година, неговата реaкция беше

7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ