Гуми

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Гуми

Мнение от barty » 10 Юни 2011, 10:08

Искам да направя една тема, в която да се пише само за гуми. Т.е. всеки да запише отзивите от конкретен модел и размер гуми, като предпочитам да се пише само за гуми, закупени чисто нови а не за втора ръка.
Идеята е че има много теми за гуми но са много хаотични.
Ако модератори преценят да запазят темата или да я изтрият ако решат че е излишна.

Започвам аз:

1. Летни гуми
- Конти Премиум контакт 195/65/15 - перфектни гуми, твърдо ги препоръчвам
- Ханкук 195 / 65/14 - много добри гуми. Не помня модела, ползвах ги през 2002 / 2003г
- Спортива:
* 205/55/16 - чудесна гума за цената си
* 225/55/16 - чудесна гума за цената си
- Федерал SS535 225/55/16 - малко съм резервиран към тях

2. Зимни гуми:
- Дебика Фриго 1 195/65/14 - чудесни зимни гуми
- Дебика Фриго 2 195/65/15 - чудесна зимна гума. Става само за 1 сезон :mhihi:
- Корморан Сноу Про 195/65/15 - стават за 1-2 сезона
- Гудиър Ултра Грип 7 205/65/15 - едни от най-добрите гуми

Не съм писал гумите втора ръка, тъй като при тях има много неизвестни
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Re: Гуми

Мнение от zorobg » 11 Юни 2011, 8:06

А аз ще ти предложа да вкараш малко повечко инфо. в оценката си за гумата, защото такива субективни мнения: "много добра", са доста голословни :).
Добави каква е гумата: твърда или мека. Какво е поведението ѝ на сухо, мокро и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Юни 2011, 18:29

Такава тема няма много бъдеще, най-малкото защото всички мнеия в нея ще са малко или много субективни.
Аз лично винаги купувам нови гуми, независимо за каква кола. На е30-ката за 500лв дето беше имах 2 комплекта за 600лв :mhihi:
Та последните 2 години съм карал с нови Тойо Проксес 4-17-ки , Гудиър Ултрагрип 7+- 16-ки, а е30-ката със зимни Корморан и летни Дейтън-14-ки и още един Корморан зимни 14 на една Вектра преди това.
От всичките съм доволен, може би щото като купувам Корморан или Дейтън като евтина алтернатива знам, че са такива и ги карам като такива. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 12 Юни 2011, 13:37

Много си прав bum_bum - всичко е много субективно. Карах Е34-ката 5 зими с Корморан, очаквах да са голямо дърво, но останах супер доволен (за последната зима купих Дебика и още нямам впечатления). Много съм доволен като съотношение цена-качество от Барум Бравурис (летни). Втори сезон карам с редкия размер 215/60/15 - шарката е подходяща и за мокро, каучука е мек и гумите са тихи... но както съм писал и в други теми - от 100 човека ще има 101+ мнения :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 22 Юни 2011, 21:25

За да не преписвам, поствам препратка към друга тема в която съм изразил мнението си по въпроса:
viewtopic.php?f=21&t=253206
(третото мнение)
Отделно мога да споделя опита си с Michelin Energy, мисля че бяха от т.нар. енергийно ефективни - слаба работа :no: . Гуми с много висока твърдост на каучука - Tradewear - 400, което им осигурява доста дълъг пробег и уж по-нисък разход на гориво, но същевременно и по-ниски нива на сцепление. В сравнение с останалите, които съм ползвал, тези специално (вероятно и повечето останали енергийно ефективни гуми) ги намирам за по-подходящи за бавно и спокойно каране, при което не се търсят лимитите на автомобила. На мокро ставаха непредвидими.
Всичко написано от мен до тук се отнася за нови летни гуми.
Наред с това, в подфорум Е60 се заформи доста дълга тема по въпроса за летните гуми. На който му е интересно, може да я разгледа:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=243024
За зимни гуми - като му дойде времето....

Назад към Сервизно обслужване на БМВ