Препоръка за свещи

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Препоръка за свещи

Мнение от BT9028BA » 04 Апр 2011, 22:48

Колеги орентирал съм се към два модела свещи за моя мотор - М52Б28 но ако някой е карал с някой други нека сподели мнение

Значи в момента съм с BOSCH Super 4 FR78X и съм много доволен

Изображение

А другия модел свещи към който съм се ориентирал е DENSO IRIDIUM POWER с които никога не съм карал и нямам никакви наблюдения

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW ActiveHybrid X6
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: 357 Kw/ 485 к.с. при 5 500 - 6 400

Re: Препоръка за свещи

Мнение от bulram » 05 Апр 2011, 1:21

Взимай Бош-а. аз също бях хвърлил око на тоя бош, и от много чудене и избор - NGK Iridium IX, но не съм доволен. Така че, от мен един + за BOSCH !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Апр 2011, 12:30

Дензото имат прекалено много ментета, не че Боша нямат де :mhihi:
Която и да е от двете ще е супер ако е истинска.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 24 Апр 2011, 18:58

Вземи тези, за които си по-сигурен от къде са. :yes: Аз мислех да сменям моите с иридиеви, ама като видях, че са оригиналните и са перфектни още реших да не експериментирам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 24 Апр 2011, 23:58

Аз съм много доволен от Denso Iridium :yes: На ниски обороти, където не достигаше торк сега вече поема много по-добре. Преди като взимах завой бавно на втора и като смачках рязко газта трябваше определено време да се повишат оборотите и да поднесе гъза :mhihi: Сега това става една идея по-бързо. Въобще подобри се респонса, а като че ли и звука стана някакси по-остър :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 25 Апр 2011, 0:19

От Denso са измерили до 1,4% подобрение в мощност/ускорение , а вие усещате някаква "голяма" разлика ?
http://www.globaldenso.com/en/products/ ... tures.html

Или предишните ви свещи са били пълни ментета или са били оригиналните или пък са били неподходящи аз по друг начин не мога да си го обясня освен ако твърде много не ви се иска колата да тръгне от свещите :mhihi: .

Иначе аз бих предпочел Denso или NGK пред Bosch . Не знам тук дали има в търговците но по другите форуми има разни пичове , които внасят от щатите на много прилични цени .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 25 Апр 2011, 0:45

Bass_Man написа:От Denso са измерили до 1,4% подобрение в мощност/ускорение , а вие усещате някаква "голяма" разлика ?
http://www.globaldenso.com/en/products/ ... tures.html

Или предишните ви свещи са били пълни ментета или са били оригиналните или пък са били неподходящи аз по друг начин не мога да си го обясня освен ако твърде много не ви се иска колата да тръгне от свещите :mhihi: .

Иначе аз бих предпочел Denso или NGK пред Bosch . Не знам тук дали има в търговците но по другите форуми има разни пичове , които внасят от щатите на много прилични цени .

Колега може да ти е смешно, но разлика има! От "твоя" линк се вижда подобрение в ускорението от 0.7 секунди до 150. Видя ли, че става въпрос двутактов двигател :dunno: На едни 0.5%, на други 1.4% на трети 5%, зависи от много фактори. На М52 как влияе Денсото, как мислиш? Да, иска ми се да тръгне 28-цата със 180 лева, ама си знам, че може и да няма кой знае каква разлика. Да, ама колата е друга! Респонса е друг! Карам я всеки ден по-един и същ маршрут, който, както се казва, го минавам със затворени очи, и много добре знам къде колко газ давам и каква е реакцията на колата. Та тоя процент от поне 1.4% го ловя определено. Просто искам да изстискам максимума от атмосферката и после минаваме на следващия стейдж :mhihi: Мислиш ли, че тия свещи са излишни в случая? Предишните бяха NGK и то в нелошо състояние :!: Но ги смених ей така пък - напук на майсторите дето ми викаха - "За к'во са ти тия скъпи свещи, тя няма да се "оправи" ", е да ама се "оправи", ако щещ вярвай :!:
Последна промяна Nickelback на 25 Апр 2011, 1:00, променена общо 1 път
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 25 Апр 2011, 0:59

NGK или Denso :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 25 Апр 2011, 6:46

от DENSO сьм доста доволен
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 25 Апр 2011, 14:27

Nickelback написа:
Колега може да ти е смешно, но разлика има! От "твоя" линк се вижда подобрение в ускорението от 0.7 секунди до 150. Видя ли, че става въпрос двутактов двигател :dunno: На едни 0.5%, на други 1.4% на трети 5%, зависи от много фактори. На М52 как влияе Денсото, как мислиш? Да, иска ми се да тръгне 28-цата със 180 лева, ама си знам, че може и да няма кой знае каква разлика. Да, ама колата е друга! Респонса е друг! Карам я всеки ден по-един и същ маршрут, който, както се казва, го минавам със затворени очи, и много добре знам къде колко газ давам и каква е реакцията на колата. Та тоя процент от поне 1.4% го ловя определено. Просто искам да изстискам максимума от атмосферката и после минаваме на следващия стейдж :mhihi: Мислиш ли, че тия свещи са излишни в случая? Предишните бяха NGK и то в нелошо състояние :!: Но ги смених ей така пък - напук на майсторите дето ми викаха - "За к'во са ти тия скъпи свещи, тя няма да се "оправи" ", е да ама се "оправи", ако щещ вярвай :!:

Да колега видял съм ги всичките работи :roll: ! Но това подобрение от няколко процента е на максималната мощност , а ти говориш за драстична промяна на ниски обороти където ако има реален процент вече няма да е 5% , а ще 0,5% :lalala: . Та явно е имало някаква мистерия със старите свещи . А да ти кажа от много по-тежки болести хора са оздравявали само с едното внушение та ти ли няма да устетиш ралика :mhihi: . За това хората са измислили динотата и , като сменяват разни неща се прави преди и след и виждаш реално дали усещанията са ти верни .
Принципно мога да ти докарам един познат , който с часове може да ти обяснява как на бул. Сливница колата му върви феноменално , но на Божурище все нещо не тръгваше добре :mhihi: .
Разбира се остава и варианта просто това NGK да е било менте или да не е подходящо или пък да се е било зацапало . Общо взето варианти много . Но ако и двете свещи работят в нормите голяма разлика много трудно може да усетиш . Виж в издръжливостта , пробега и тн параметри вече разликите са наистина големи . Но помисли само ако Denso-то можеше да даде 10% на някой мотор със сигурност щеше да го пише с големи букви из целия сайт . :yes:

Другото , което е тези свещи се намират лесно и на по-добра цена .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 25 Апр 2011, 16:10

Bass_Man написа:
Nickelback написа:

Да колега видял съм ги всичките работи :roll: ! Но това подобрение от няколко процента е на максималната мощност , а ти говориш за драстична промяна на ниски обороти където ако има реален процент вече няма да е 5% , а ще 0,5% :lalala: . Та явно е имало някаква мистерия със старите свещи . А да ти кажа от много по-тежки болести хора са оздравявали само с едното внушение та ти ли няма да устетиш ралика :mhihi: . За това хората са измислили динотата и , като сменяват разни неща се прави преди и след и виждаш реално дали усещанията са ти верни .
Принципно мога да ти докарам един познат , който с часове може да ти обяснява как на бул. Сливница колата му върви феноменално , но на Божурище все нещо не тръгваше добре :mhihi: .
Разбира се остава и варианта просто това NGK да е било менте или да не е подходящо или пък да се е било зацапало . Общо взето варианти много . Но ако и двете свещи работят в нормите голяма разлика много трудно може да усетиш . Виж в издръжливостта , пробега и тн параметри вече разликите са наистина големи . Но помисли само ако Denso-то можеше да даде 10% на някой мотор със сигурност щеше да го пише с големи букви из целия сайт . :yes:

Другото , което е тези св :mhihi: ещи се намират лесно и на по-добра цена .

Ако искаш да ти ги дам старите свещи да разследваш мистерията :mhihi: NGK, в Швейцария, менте - нещо не ми се вярва :mhihi: Не знам защо ми ги говориш тия неща като ти казвам, че след смяна на старите ми свещи с тези нови Denso има разлика и то по-голяма от 1.4% дето ми се присмиваш :!: Не съм казал, че нови Denso са 5% по продуктивни от нови NGK, нали така :roll:
Bass_Man написа:Другото , което е тези свещи се намират лесно и на по-добра цена .

Сподели с нас непросветените, прее.али се простосмърни, къде се намират :ok:
Аз отивам да си направя харакири :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Апр 2011, 21:28

Аз също карам с Денсо Иридиум Повер, доволен съм.

Но тия разлики в мощността не съм ги усетил на 318ката
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 25 Апр 2011, 21:53

kriso85 написа:Аз също карам с Денсо Иридиум Повер, доволен съм.

Но тия разлики в мощността не съм ги усетил на 318ката

От какво тогава си доволен колега :dunno: От работата на двигателя или, че дълго време вече караш с тях или... Дотук май само аз (и още един-двама колеги най-много) казах с какво ме впечатляват тия свещи и се намери човек да ме оплюе (не ти колега). Бъдете малко по изчерпателни в отговорите си :confused:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 26 Апр 2011, 9:10

Доволен съм че ги карам вече 70к км., не ми правят проблеми, двигателят работи добре с тях - колата я взех с някакви 4-ри полюсни НЖК и с тях не работеше така (въпреки че не знам на колко км. са те).

Някъде преди 20к км. ги развих свещите да ги погледна и бяха в перфектно състояние. Всички знаем как изглежда обикновена свещ на 50к км. ;)

И все пак , чак за осезаема разлика във вървежа ми се струва пресилено, но може би на м52 се отразяват доста по-добре иридиевите свещи.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Апр 2011, 15:49

На м50б25, дензо иридиума нямаще никакъв ефект, но старите свещи бяха на 10к км

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ