дали е лъжа това за реглажа
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 3.0d
дали е лъжа това за реглажа
колеги извиняваите за тъпия въпрос,но какво значи визирам-електронно измерване на ходова част и реглаж на преден и заден мост.че то не е ли едно и също.конкретно за бмв сервизите говоря защото там така ги пишят и ти свалят кожата с 160лв.а другите сервизи в който съм си правил реглаж не правят ли електонно измерване?или това е един добър трик за взимане на пари за едно и също нещо? 
да продължа с темата кояято има продължение.от тази неравност която целнах нещо сега треесе волана и ме побарква.колкото по силна е скороста толкова е по силно като след 130км най се усеща,какво ли не правих баланси,преглед на ходова част,а така ме е яд само преди 500км и сложих нови гуми и нови кормилни накрайници и колата стана като нова от завода.направо колеги с тези наши пътища ми се реве не може човек и една седмица да се порадва на колата си
.и само да помогна на някой колега ако иска да ми подскаже от къде е проблема с тресенето,сменил съм всички носачи и амортесиори,сдискове и накладки преди 5000км,ядове от подобен род с тресене не съм имал.вече си мисля да не е от рейката,от удара да се разбила нещо?или някой носач пак да е здал багажа,лошото е че на прегледа всичко е ок,и сега какво пак да сменям докато стане ясно от къде е,не ми се дават повече пари
.ами това е колеги ако някой има някаква идея да сподели,лек ден.

да продължа с темата кояято има продължение.от тази неравност която целнах нещо сега треесе волана и ме побарква.колкото по силна е скороста толкова е по силно като след 130км най се усеща,какво ли не правих баланси,преглед на ходова част,а така ме е яд само преди 500км и сложих нови гуми и нови кормилни накрайници и колата стана като нова от завода.направо колеги с тези наши пътища ми се реве не може човек и една седмица да се порадва на колата си

Последна промяна zapalvane на 01 Май 2010, 10:14, променена общо 1 път
- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
Re: дали е лъжа това за реглажа
явно никой не се е загледал какво пише на фактурата.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
не другите симпатяги 

- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
питам защото онзи ден целнах една неравност както я наричат хората от общината,и реших да си направя и реглаж защото бях и за сруго в сервиза и после като видях фактурата се зачуди на това обяснение с електронно измерване и реглаж.а колеги дали е възможно да ми тресе волана от тази неравност,направих и баланс нямам крива джанта,но на различна скорост волана тресе по силно от преди,е не скача в ръцете ми,но го осещам и ме дразни.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Елекронно-компютърно замерване със кибернтичен уред взаимстван от Наса. Тва е същото като "подготовка на автомобила" при смяна на въздушен филтър. Що ходите да си давате парите на вятъра??
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Щото колкото пъти съм водил колата и в дару и в камор, след тая подготовка и последвалите ремонти, колата ми излиза чиста и лъскава. Докато от доста други сервизи излиза, кална, прашна, мазна и пак ги давам тия пари на автомивката.Тва е същото като "подготовка на автомобила" при смяна на въздушен филтър. Що ходите да си давате парите на вятъра??

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
освен това дето си написал може и гумата ако е бил по остра "неравноста" да е скъсала теловете и при овеличаване на скороста да бие.
Това не се хваща на нормална машина за баланс. Трябва ти машина за динамичен баланс за да го провериш, но идея си нямам къде има. Има шанс ако свалиш гумата да се види отвътре.
Това не се хваща на нормална машина за баланс. Трябва ти машина за динамичен баланс за да го провериш, но идея си нямам къде има. Има шанс ако свалиш гумата да се види отвътре.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Машина за динамичен баланс има в Мотоексперт Драгалевци. Аз работих там до съвсем скоро време и знам че има само 3-4 такива машини в БГ. Друг е въпроса дали е от това. Щом си свалял гумите за баланс, значи сигурно сте огледали за балони, което е единственото което ми идва на ум в момента... 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Колега ,отиди на Маргел,който е на разклона за Кремиковци(срещу караулката)отиди при гумаджийте да погледнат предните две.После до тях има стенд за реглаж на преден и заден мост,електронен. Само съвет,ти си прецени.Успех.
- zapalvane
- кандидат ентусиаст
-
благодаря колеги за съдействието.вече свлях няколко пъти всички гуми и вътре са си ок няма стърчащи телове.единия пат го направих в маргел само че на друго място,а другия в дару кар,и на двете места всичко е ок,а на мен ми вибрира,сега ще ги разменя да видим дали ще има промяна и ако да значи ще търся проблема в тези две гуми,мерси на всички.
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ