заден калник лека ръжда
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
заден калник лека ръжда
здравейте колеги,
понеже имам едно съвсем леко одраскано на веждата на задния кланик и е свалена боята на едно съвсем малко място се е образувала ръжда вече. Не е много, но искам да го оправя. И въпроса ми е какви са вариантите ? Понеже гледам задния калник е бая голямо нещо (стига чак до покрива, включвайки в себе си и задната греда) и как може да се заличи само това нещо без да се пребоядиса целия калник ?
ето на снимката с червено съм маркирал местата и големината на петънцата при мен, те са само върху тази плоската част на калника.

понеже имам едно съвсем леко одраскано на веждата на задния кланик и е свалена боята на едно съвсем малко място се е образувала ръжда вече. Не е много, но искам да го оправя. И въпроса ми е какви са вариантите ? Понеже гледам задния калник е бая голямо нещо (стига чак до покрива, включвайки в себе си и задната греда) и как може да се заличи само това нещо без да се пребоядиса целия калник ?
ето на снимката с червено съм маркирал местата и големината на петънцата при мен, те са само върху тази плоската част на калника.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: заден калник лека ръжда
Варианта е много лесен за опитен бояджия,разбире се.Отстранява се корозията и се боядисва като се прелива частично.Там така може да се "излъже",че после и под лупа да го гледаш няма да познаеш,пробвано.
Друг въпрос е,че всеки бояджия ще ти каже:дай да пръснем целия елемен,за да ти взема парите.И в повечето случаи на никой няма да му се занимава да прелива,щот това е черешката на тортата в бояджийството.

Друг въпрос е,че всеки бояджия ще ти каже:дай да пръснем целия елемен,за да ти взема парите.И в повечето случаи на никой няма да му се занимава да прелива,щот това е черешката на тортата в бояджийството.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
И аз съм за преливането - играчка е, но става.Не знам професионалните бояджии на какво мнение са, но на мен ми се вижда, че става добре. Аз лично съм го правил заради точно такава ръжда, но на предната вежда. А тази пролет ще си правя и двете задни пак по тоя метод, тъй като нямам условия да си боядисам целия калник, а и ако не ми тонират добре боята ще е мноооого по-грозна гледка.
Та давай с преливка, няма да сбъркаш
Та давай с преливка, няма да сбъркаш
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
мерси колеги, тоя вариант не го знаех, като се прибера май месец на БГ ще проверя варианта как става и кой може да ми го направи. А тва преливане как става, по време на самото боядисване ли е някакъв трик или после с нещо като пастиране се изравнява ?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Преливането си е частично пребоядисване,но се прави така,че да не си личи.Честно казано е сложно и ще ми отнеме доста време за да опиша целия процес.
Използват се и малко по-особени химии за да се убере мъглата и овър-спрея.
П.С. Като си идваш насам,що не донесеш и едни такива джанти и за мен,че тук в бг.тези са кът.Ще си ги платя разбира се
даже и веждата ще ти прелея.
Използват се и малко по-особени химии за да се убере мъглата и овър-спрея.
П.С. Като си идваш насам,що не донесеш и едни такива джанти и за мен,че тук в бг.тези са кът.Ще си ги платя разбира се

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
А кажете къде има такъв бояджия в софия който ги прави тези неща, плс.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Най-добре ще стане с частично боядисване с преливане. Друг е въпроса дали ще намериш майстор който да се навие да ти го направи. А и да се навие много е възможно цената да е близка до тази за пребоядисване на целия детайл. Задните калници на баварката, понеже както си написал се сливат с задните колони се пребоядисват точно по този метод с преливането, което за боя тип "база с лак" и при наличие на опитен бояджия става много ама много прилично. В София със сигурност ще намериш кой да ти го направи, но пак казвам много е възможно парите които поискат да са близки до тези за цял детайл.
- Milushkata
- Потребител
-
- Кара: E 36 Compakt
аз имам същия проблем с лека ръжда на задния калник , но засега ще го оставя така
Мисля че е по- удачно да пребоядисаш целия детайл

Добър шофьор не този които кара бързо, а този които спира бързо 

8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ