Пребоядисване, кога е най-удачно да се направи?
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shadow_318is
- Потребител
-
- Кара: 96' 318is
Пребоядисване, кога е най-удачно да се направи?
Привет колеги,
Поразрових се с търсачката, но не намерих тема в която да се дискутира кога е най-удачно да се пребоядиса колата.
Ясно е че пролетта, лятото и есента не е проблем. Температурите са над нулата.
Интересува ме зимата как стоят нещата?
Скоро трябва да подновя каското и ми се иска преди това да пребоядисам колата
Поразрових се с търсачката, но не намерих тема в която да се дискутира кога е най-удачно да се пребоядиса колата.
Ясно е че пролетта, лятото и есента не е проблем. Температурите са над нулата.
Интересува ме зимата как стоят нещата?
Скоро трябва да подновя каското и ми се иска преди това да пребоядисам колата

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Пребоядисване, кога е най-удачно да се направи?
Колега напролет.
Не боядисвай сега в това време и цялата тая луга
Не боядисвай сега в това време и цялата тая луга
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
аз невиждам проблем и сега дасия боядисаш,стига сервиза кадето щетия боядисват да има кабина няма да има проблем.успех 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
има проблем защото , като се китва в студено време се задържа известно количество влага под или в кита и после тая кола като излезе от камерата готова боядисана , да не е тази зима ,ама на следващата кита гаранция ще се нацепи
неказвам че колата ти е за китване , но няма начин да нямаш поне тук-там поправки , пък и незнам причината ти за пребоядисване ...
неказвам че колата ти е за китване , но няма начин да нямаш поне тук-там поправки , пък и незнам причината ти за пребоядисване ...

- shadow_318is
- Потребител
-
- Кара: 96' 318is
svilgg написа:...
не казвам че колата ти е за китване , но няма начин да нямаш поне тук-там поправки , пък и не знам причината ти за пребоядисване ...
Има места където ще се наложи да се китва

Причината да я пребоядисам е, че има няколко дебели драскотини оставени от неизвестни "добронамерени" типове.
Освен това предния капак е доста надран от камъчета и има някакви петна по боята.
Преди няколко седмици един пичага спря в мен и допълнително надра и олющи задната броня.
Като цяло искам да и предам по-добър външен вид.
А и тези драскотини са описани при застрахователите, а март изтича каското и ми се искаше за подновяването да е пребоядисана

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
колега несам сагласен мн че кита задаржа влага но все пак къде и кои ти прави колата и от материалите разбирасе,аз сам китвал,боядисвал и никакъв такъв проблем,но както казах зависи и от маистора все пакsvilgg написа:има проблем защото , като се китва в студено време се задържа известно количество влага под или в кита и после тая кола като излезе от камерата готова боядисана , да не е тази зима ,ама на следващата кита гаранция ще се нацепи
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Колега ,щом ти изтича каското си оправи колицата,защото при подновяване ще ти ги опишат и после може да имаш проблеми.При свестен маистор всичко ще е наред. 

- diplomanta
-
-
Най удачно е сега.
1. Не е толкова студено и се очаква така да се задържи известно време.
2, Сервизите са гладни, икономичекса криза и става на договаряне. Вече на места за Е36 и под 1000 лв може да паднеш.
Пролетта. Не знам.
По принципе е предпочитано време за боядисване, янма лъжа.
Но отчети и факта, че има много коли, че много ще те бавят, ще чакаш, може би даже ще т ия изкарат тайничк навънка да се суши за да си освободят камерите.
Според мен сега имаш шанс за оферта. Не изпущай.
1. Не е толкова студено и се очаква така да се задържи известно време.
2, Сервизите са гладни, икономичекса криза и става на договаряне. Вече на места за Е36 и под 1000 лв може да паднеш.
Пролетта. Не знам.
По принципе е предпочитано време за боядисване, янма лъжа.
Но отчети и факта, че има много коли, че много ще те бавят, ще чакаш, може би даже ще т ия изкарат тайничк навънка да се суши за да си освободят камерите.
Според мен сега имаш шанс за оферта. Не изпущай.
Колега,изобщо не е проблем да се боядисва по всяко време на годината.Иначе бояджиите щяха да са сезонни работници
.....Иначе казано ако сервиза във който ще се извърши ремонта е оборудван подходящо можеш да си сигурен че нещата ще се получат.
Успех.

Успех.
- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
някой ориентиран ли е в момента как вървят цените на детайл и къде в Пловдив могат да ми поизправят калника и да го пръснат.. 

...burn your tyres , not your soul.....

колега аз пребоядисах моята кола то4но около коледа.наложи ми се да 4акам кум 2-3 седмици да изсахне боята в гарайа ми които температурата е около 18 градуса.доста трудно съхне боята ако не е изпе4ена в камера .зависи колко лак са наливали също има зна4ение.прос си трябва по топло помещение понеже малко се кристализира боята 

DDT
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
zdraвеите колеги аз преди около 7 месеца си пребоядисах колата и смених цвета изцяло,като я купих бе6е с лек удар отзад а предния собственик и бе6е разглобил цялата предница за да вземе пове4е пари от автокаското и ре6их 4е така и така 6те я боядисвам да е не6то по така.мисля 4е я боядисваха август и да ви кажа 4естно съм мн доволен от маистора и от материалите които използва 6те пусна малко снимки да предобието представа,а за сезоните аз мисля 4е ако сервизат в които 6те се боядисва колата има голямо зна4ение с каква апаратура разполага ако след като я боядисат изпи4ат боята немисля 4е няма зна4ение какъв сезон е но ако няма такива условия е наи добе лято/пролет

i efekta

i efekta

- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
...резултата е страхотен
Цвета е много добър и най-важното лесен за поддръжка 

...burn your tyres , not your soul.....

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Задължително в камера трябва да се боядисва!!! без значение от сезона, боята в последствие се изпича и няма проблеми, отнесно цените на детайл за София са 150-180-200-220 зависи от мястото, мой приятел с камера боядисва за 180лв на детайл отделно сервиза има договори с Лев Инс и Дзи, като за Дзи знам, че каското трябва да е на 5000лв застрахователна стойност на автомобила.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ