Зимни гуми - Vredestein Vs. Michelin ?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Зимни гуми - Vredestein Vs. Michelin ?

Мнение от badmojo » 11 Окт 2009, 13:22

Здравейте,
прерових търсачката и никъде не видях някой да сравнява тези два вида зимни гуми:
Vredestein - SNOWTRAC 3 205/60 R15 91H
Vs.
Michelin - Pilot Alpin PA2 205/60 R15 91H RRBL

Моля за съвет, ако някой има наблюдения нека сподели, тъй като смятам да взема едните от двете, като разликата в цените не е голяма, затова се интересувам за качествата им. (за градски условия и уикенди из планините по утъпкани пътища - няма да ходя да карам из преспите)

Вярвам, че с настъпващата зима, темата ще е полезна и за други колеги.

Благодаря Ви.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Зимни гуми - Vredestein Vs. Michelin ?

Мнение от Biogame » 11 Окт 2009, 15:56

Имам преки впечатления само над Мишелинките.
Миналата година карах една Алфа Ромео с тези гуми.И четирите бяха чисто нови,и нямаше никакви проблеми никъде,нито на сняг,нито в по дълбока киша,катереше си доволно без проблеми.
Аз също мисля тази зима да си купя 2 чисто ниво гуми и мисля да са Мишелин,или Ласа.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 11 Окт 2009, 16:16

Здравей колега, миналата зима имах честта да карам с чисто нови зимни гуми. Въпросът преди покупката беше - какви да са те? Един колега се ровеше в един немски сайт за разни тестове A.D.A.C. и проверихме там за какво става въпрос. Резултатът беше най-препоръчителни зимни гуми 195/65/15 бяха Continental WinterContact TS830. Та точно този модел си взех. Трябваше да ходя близо до Тетевен, отидох там и на другия ден заваля адския сняг. Казах си супер сега ще видя за какво става въпрос. Излизам вечерта всичко нормално бяхме на кръчма и вече стана време да си ходиме. Излизаме отвън и има един баир в близост и едно ауди 80 се пъне да го изкачи. Засилва се ама от далечко сравнително - газ, газ, газ стига до средата, забуксува и айде надолу. Викам си тва ще да е моя баир. Спирам пред него - 1-ва, полусъединител и тръгвам, лекичко нагоре бавно и славно. Точно там където спираше аудито превъртях съвсем малко, но без никакви други проблеми до горе. След това обърнах и се прибрахме. Друга ситуация - на мойта вила съм на 50 км от София и един приятел с голф 2 ми вика айде да тестваме гумите (защото и той сложил нови) и аз ок. Първо заставаме на един баир и сега кой ще тръгне по бързо, не знам защо го реши така ама както и да е аз се навих. Направо нямаше никакви шансове - колкото пъти тругвахме все бях отпред. И вече се връщаме при останалите, бяхме се събрали в едно момче и за да стигнеме до него се минава пак по един баир. Той кара пред мене с голфа и както си кара по едни време почва да върти и не помръдва грам. От там вече надъхан ми вика - Айде спри там да те видиме. Аз спирам там - 1ва, полусъединител и си тръгнах без грам да превърти. Той остана в шах и после го базиках цяла вечер. Това са мойте случки с тези гуми до сега а и ти препоръчвам да вземеш този размер 195, до колкото знам зимата с по тесни гуми е по добре. :)

Поздрави
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 11 Окт 2009, 19:27

badmojo написа:Здравейте,
прерових търсачката и никъде не видях някой да сравнява тези два вида зимни гуми:
Vredestein - SNOWTRAC 3 205/60 R15 91H
Vs.
Michelin - Pilot Alpin PA2 205/60 R15 91H RRBL

Моля за съвет, ако някой има наблюдения нека сподели, тъй като смятам да взема едните от двете, като разликата в цените не е голяма, затова се интересувам за качествата им. (за градски условия и уикенди из планините по утъпкани пътища - няма да ходя да карам из преспите)

Вярвам, че с настъпващата зима, темата ще е полезна и за други колеги.

Благодаря Ви.

Които и да вземеш са перфектни.
Само размера за Е36 е 195/65/15 (даже и 185 може) ;)
Аз бих взел Вредщайна, щото много го хвалят по тестовете. Но Мишлена си е Мишлен също (въпреки че чувам за някакви не много истински мишленки из пазарите :roll: )
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 11 Окт 2009, 19:36

http://www.reifendirekt.de/review/153/V ... stcom.html
http://www.reifendirekt.de/review/153/M ... stcom.html
http://www.reifendirekt.de/review/153/C ... stcom.html
Ето ги може би най-добрите зимни гуми - колкото е по малък индекса, толкова са по-добри
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 11 Окт 2009, 20:17

Имал съм удоволствието да карам с Vredestein две коли - голф 2 и фиат брава,фията направо правеше път в преспите с тях,мисля че които и да избереш няма да сбъркаш.А колегата който спомена Ласа незнам дали ги е карал,но ако не е да не опитва - на мокро не спират...

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 11 Окт 2009, 20:23

Единствено мишелин си запазва свойствата до 9-тата година Повече мисла че няма кво да говорим ! сички други гуми МАХ 2.5 год Гумаджйя от диана ми го е казвал !.. Но ако нямаш финансова възможност за мипелин опитай гилславед норд фрост 3.... шарката е уникална с друга гума няма да карам скоро !
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Re: Зимни гуми - Vredestein Vs. ?

Мнение от b.bonev » 11 Окт 2009, 21:05

Колега аз миналата зима си купих Vredestein - SNOWTRAC 3 195/65/15, супер гуми, отлично поведение на мокро, на сняг , на лед. Не съм карал с Michelin и не знам как са , но тези определено ти ги препоръчвам.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 11 Окт 2009, 21:44

с две раце за вредещаин,миналата година ги сложих и навсякаде излизах,преди карах само мишлен.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 12 Окт 2009, 9:17

Аз пък съм за goodyear ultragrip 7 или gislaved nord frost това са ти зимните гуми. Ама явно и вредещайна е хубав щом казвате. Nokian също са много добри

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 12 Окт 2009, 9:19

Откъде ги купувате тея гуми?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 12 Окт 2009, 13:48

Летните ми гуми са vredestein sportrack 205Х60Х15 и са перфектни за мокра настилка и големи локви. Не са толкова добри на сух път. Зимните са ми mishelin alpin 3 195X65X15, като цяло не са лоши, нито много добри. Единствените перфектни гуми за сняг, които съм ползвал са nordfrost, трудно могат да се намерят на нашия пазар. Недостатъка им е, че са с прекалено мек протектор и са подходящи само за много ниски температури /под нулата до към няколко градуса по целзий и задължително сняг/. С тези гуми не съм закъсвал никъде в пъти са по-добри от мишлена.
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... 33&t=23681

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Окт 2009, 16:16

По-доволен от зимния Вредещайн, отколкото от Мишлена, хем е А3... Мишлен е прехвалена марка за масови гуми, плащаш много повече отколкото получаваш, силни са само в екстремните размери и скорости.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 12 Окт 2009, 20:56

Leon написа:По-доволен от зимния Вредещайн, отколкото от Мишлена, хем е А3... Като цяло Мишлен е прехвалена марка за масови гуми, силни са само в екстремните размери и скорости.

Съгласен съм. качеството на Мишелинките рязко спадна последните години а и трудно се намират такива произведени във Франция.
Относно мнението на колегата, че Мишлен карат по 9 г.... каьи му на твоя гумаджия, че зимна гума се кара около 3-4 сезона макс. и после независимо от грайфера тя вече си е изгубила своиствата ;)

Потребител
Аватар

Мнение от badmojo » 14 Окт 2009, 11:53

Благодаря за мненията,
лошото е че пак са противоречиви, но различни хора - различни мнения то е ясно.

Може би ще взема Мишелина, но трябва да съм сигурен че е истински :)

Така като чета мненията ми възникна един друг въпрос.
Дали размера трябва да е 205, защото повечето колеги карат със 195 зимни, но четох из характеристиките на колата, а и на лепенката на колонката на шофьорската врата, НИКЪДЕ не пише размера 195? Пише 185 и 205.
Някой има ли представа защо? Ясно е че мога да сложа 195ки, ама дали е правилно, дали колата е "изчислена" за този размер, дали няма да се прецака нещо?

П.С.
Да не забравяме естественно, че в София нямаме кой-знае каква зима, така че по-добре да е по-стабилна колата:)
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ