Избор на зимни гуми
Модератор: Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- issey
- Потребител
-
- Кара: Е46 328i
- Мечтае да кара: E60 M5V10
Избор на зимни гуми
Здравейте колеги, искам съвет.
Раздвоен съм между Goodyear UltraGrip7+ и Michelin Alpine, цената им е почти еднаква искам да заложа на добри гуми , ще ми е 1-ва зима със задно
Другият ми въпрос е за размера - колата е 320 coupe `96, на вратата пише 205/60/R15 , 185/65/R15, a масово ме съветват 195/65/R15
Раздвоен съм между Goodyear UltraGrip7+ и Michelin Alpine, цената им е почти еднаква искам да заложа на добри гуми , ще ми е 1-ва зима със задно

Другият ми въпрос е за размера - колата е 320 coupe `96, на вратата пише 205/60/R15 , 185/65/R15, a масово ме съветват 195/65/R15
поредната тема за гуми
модераторите ще са бесни но...
трябва да се чете в търсачката за напред !!!
по темата мисля че 195/65/R15 е ок може и 185 но.... ти реши.
относно марките... съвет от мен .. ако не караш много често или извън градко си сложи едни запазени гуми втора ръка за около 130 лв общо и това е. не сме тираджии които пътуват о 24 часа н аледи и сняг и тн.
важното е да е зимна гумата като модел за да не се претрепеш особеннооо кати ти е първа зима
успех

модераторите ще са бесни но...
трябва да се чете в търсачката за напред !!!
по темата мисля че 195/65/R15 е ок може и 185 но.... ти реши.
относно марките... съвет от мен .. ако не караш много често или извън градко си сложи едни запазени гуми втора ръка за около 130 лв общо и това е. не сме тираджии които пътуват о 24 часа н аледи и сняг и тн.
важното е да е зимна гумата като модел за да не се претрепеш особеннооо кати ти е първа зима
успех
- FlippeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e46 330xi Touring
- Мечтае да кара: S50B30 мурбо...
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Стига с тия гуми втора ръка! Само този който не е патил от тях може да ги препоръчва! По-добре нова Дебика, отколкото втора ръка Гудиър! А по въпроса смятам че и двете марки са отличен избор, така че каквото решиш.... Мое мнение
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
barty написа:Стига с тия гуми втора ръка! Само този който не е патил от тях може да ги препоръчва! По-добре нова Дебика, отколкото втора ръка Гудиър! А по въпроса смятам че и двете марки са отличен избор, така че каквото решиш.... Мое мнение
Съгласен съм само дето не разбирам защо реши, че става въпрос за гуми втора ръка.
- barty
- старши ентусиаст
-
Защото по-горе един колега предлага да си купи втора ръка.... Иначе е ясно че колегата говори за нови...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Какво се чудите и питате постоянно какви гуми да слагате. Проверети си изискванията на производителя. Едни тъпаци искаха да ми пробутат 185/65/15, но като видях с какви гуми минимален размер трябват, бързо ги отрязах, а то и разликата до 195/65/15 е малка, но все пак има изисквания които трябва да се спазват. Най-добре е нова гума, не регенерат или втора ръка от "ЕВРОПА". Не рискувайте живота си, от гумите зависят много неща.
- barty
- старши ентусиаст
-
"имам си един гараж с гуми втора ръка колеги и си карам спокоионо и не си давам парите за глупости. ако са добри гумите няма никаква разлика. а това са си чисти изхвърляния... нови гуми. нали стават на гъз след три месеца и те"
Карал ли си с нови гуми? Излизаш ли извън квартала където живееш?
Предполагам че отговорите са не, щом не правиш разлика м/у нови и стари гуми! Как новата гума става на гъз за три месеца? Ако пилиш гуми всеки път, така стават но иначе си говориме глупости.....
Не се заяждам, не искам да споря, просто заблуждаваш колегата....
Карал ли си с нови гуми? Излизаш ли извън квартала където живееш?
Предполагам че отговорите са не, щом не правиш разлика м/у нови и стари гуми! Как новата гума става на гъз за три месеца? Ако пилиш гуми всеки път, така стават но иначе си говориме глупости.....
Не се заяждам, не искам да споря, просто заблуждаваш колегата....
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Слагай Мишелина и спи спокоен. Много са добри.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ